Folna kislina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lalica1 -> Folna kislina (23.9.2008 15:36:12)

Mene samo zanima ali je kaj narobe če ne jemljem folne kisline?

Ker mi je zelo slabo in se bojim, da mi bo ob jemanju še huje.

enkratna -> RE: Folna kislina (23.9.2008 15:41:38)

Jaz ti lahko rečem samo, kar je meni povedal dr. Drobnič na predavanju za IVF postopek (še posebej, ker jaz 3 mesece pred zanositvijo nisem jemala folne kisline, jemati sem jo začela šele v 1,5 mesecu nosečnosti in prenehala jemati po 12. tednu nosečnosti).

Na predavanju je omenil, da ni nič hudega, če ne jemljemo folne kisline, če imamo urejeno prehrano in predvsem, če nimamo zgodovinskih medicinskih indicev, da bi lahko bilo s plodom kaj narobe (v smislu "včasih naše mame niso slišale za folno, pa smo bili vsi zdravi"). Ni pa nič narobe, če jo jemljemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Folna kislina (23.9.2008 17:08:10)

Nič ne bo narobe!

katra55 -> RE: Folna kislina (23.9.2008 20:31:22)

Poskusi čim več folne kisline zaužiti s hrano.
Folno kislino vsebujejo: zelena solata, ohrovt, špinača, cvetača, brokoli, rdeča pesa, korenje, marelice, dinja, buča, avokado, fižol, kvas, polnovredna pšenica, temna ržena moka, jajčni rumenjak, jetra, ledvice.
Zaužij čim več surove zelenjave, ker se med toplotno obdelavo folna kislina razgradi.

girly -> RE: Folna kislina (24.9.2008 11:44:47)

lahko poskusiš tudi kakšne druge tablete, kii vsebujejo 400mg folne kisline, ne tifol. recimo centrum materna, ki vsebuje vse vitamine in minerale, tudi folno kislino

Splet.Ka -> RE: Folna kislina (24.9.2008 11:47:22)

Če jo zaužiješ dovolj s hrano, ni nič narobe. Ampak pri tako resnih možnih posledicah ob pomanjkanju (spina bifida - si kdaj videla, kako to zgleda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) jaz v nobeni nosečnosti nisem imela namena tvegati. Prvič sem jemala Tifol, drugič Elevit in Centramed Mami.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.9.2008 12:06:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

byanca -> RE: Folna kislina (24.9.2008 12:59:08)

jaz je tudi ne jem....sem jo jemala preden sem zanosla, pa mi je slabo delalo.
res da pojem ogromno zelenjave in pijem sirup, ker mi malo železa manjka.
sploh pa v nosečnosti kar redno kri pregledujejo, tako da če bi ti kaj manjkalo, bi ti že povedali.

borabara -> RE: Folna kislina (24.9.2008 13:26:09)

men je ginekologinja rekla da jo drugje po Europi jemljejo že celo nosečnost! Pri nas ti jo samo svetujejo noben pa ne reče da je obvezna. Ker v Ameriki je pa bojda obvezna. Imajo pa tud dost več vrst spine bifide!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lp
nin@

Naja30 -> RE: Folna kislina (24.9.2008 19:13:35)

Nič ne bo narobe.

Lahko pa poskusiš jemat po obroku. Meni je tudi bilo slabo, če sem na prazen želodec vzela.

Lorencia -> RE: Folna kislina (24.9.2008 19:28:12)

Folna kislina je tudi v tistih stekleničkah od Hipp ali koga, ko spiješ sirup 20ml dnevno in ni slabega okusa, vsebuje še vse ostale vitamine...če ti morda tablete ne ustrezajo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.9.2008 22:21:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]