trdozimc
|
IZVIRNO SPOROČILO: želva Tamala je zadnje dni taka driska, mislim, da te mine da bi imel še enega. PREPOZNO!!!! IZVIRNO SPOROČILO: želva Trmari, kot da ima tri leta, če ni po njeno se dere in užuga. In ker ji vsega ne pustim imamo doma non stop kričanje, da me glava in živce imam že čist skravžlane. Jest noče skoraj nič, za vsako stvar jo je treba animirat da kaj poje, ker j zravn zanimiva tisoč in ena stvar pol pol se sam vrti po stolu in kaže kaj bi imela.Jest pa ne. Danes je šla spet lačna spat, ker ona ni hotla čokolinota, ampak piškote, ki mi jih je prej sunila z mize. Se je drla in kazala na piškote, ko sem ji žlico pred usta nesla, pa hitr skup usta tiščat. Da bi ZNORU človk. Joj, draga , ne skrbi. To je faza, ki kar hitro mine (stvar tednov ali mesecev). Jaz imam z našim večjim (TRILETNIKOM VALJDA) ves dan take, sicer zelo mirne in tihe, boje za prevlado in postavljanje mej. Po mojem se to nikoli čisto ne konča, ampak postane pa lažje in te veliko manj frustrira, verjemi. Ti svetujem, da je ne animiraš pri hranjenju in tudi da se ne pustiš sprovocirat. Dokler je, je, ko ne, daš hrano vstran (in ji ne daješ druge), ona naj pa ''gre'' od mize. Taka občasna ''dieta'' ji ne bo nič škodila, jo bo pa trma in radovednost prej minila, verjemi pa, da če je lačna, JE! IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Oh, želva, saj bo boljše. Če ne prej, pa čez 10 let sigurno. Daj, ne seri. Tista trma je čisto nekaj drugega in te veliko manj frustrira in izčrpa - če ne druga, se že izuriš. Najhujši so ti malčki, ki se vrtijo, izsiljujejo, pa ko shodijo hočejo po vsej sili hodit in niti na sprehod ne moreš, ker vso pot tuli v vozičku, ker noče sedet, daleč pa sam peš seveda ne pride (2 m ), če ne doseže svojega se pa dere in ti visi na hlačnici, ti pa s trenerko sredi riti kuhaš za celo žlahto, ki pride na večerjo! V glavnem, pri drugem si veliko bolj skuliran, zato ne skrbi! Naša mala dva sta bolana - prehlajena, z gnojnim smrkljem in imam oba doma!
|