LoCa -> RE: Cepljenje-da,ne? (23.9.2008 19:40:55)
|
ne bom pametovala okoli otroškega cepljenja, ker nimam otrok. lahko da bi potem drugače gledala na zadevo. jaz sem "preživela", isto vsi ki sem jih kdajkoli poznala. ekstremni primeri so tolko redki, kot so glasni. cepiva pa so zdej tolko drugačna kot leta nazaj, da marsikateri članek, ki ga na netu najdete, ni sploh več relevanten. kako cepljenje, ki je obvezno, je pa tut prou zares brezveze obvezno. sploh pa je štosno to, da ko jemljemo zdravila, noben ne zganja panike, čeprav ima not listek z vsemi stranskimi učinki, ki po pravici povedo, vsakič ko jih preberem še pri tko vsakdanji stvari kot je aspirin, me kr zmrazi. tut noben ne bo razmišljal o vseh procedurah in stroških ki nastanejo, če otrok zboli. takrat pa vsi lepo tiho koristimo zdravstveni sistem in še težimo zraven. tko da ima vsaka stvar dve plati. se pa nekje prebrala k je en napisal, da če bi blo cepljenje stvar odločitve, bi morali biti tudi vsi stroški, nastali zaradi bolezni, ki bi jo lahko starš preprečil s cepljenjem, plačani s strani starša, ne države. za razmislek, o tem, kdo bo pa pol odgovarjal...(pa ne rpavim, da zdej kdo odgovarja, žal)
|
|
|
|