Trebušček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pika78 -> Trebušček (14.3.2005 11:36:48)

Zjutraj, ko se zbudim in pogledam trebušček, imam skoraj vsako jutro na eni strani (levi ali desni), kakor bulo ali bunko - veliko izboklino na trebuščku (verjetno je otročkova glavica ali ritka), ponavadi zjutraj otroček tudi precej brca. Sem v 28. tednu.
Se to dogaja/ali se je dogajalo tudi vam? Potem, ko vstanem, se trebušček sicer "izenači" in ni tako nesimetričen.
G mi je nekaj tednov nazaj na pregledu rekla, da naj se ne bi tako na ven videle izbokline:zmeden:
Hvala za odgovore in lp,
Pika

Mima75 -> Trebušček (14.3.2005 11:49:39)

Hojla Pika!

Vstopam v 26. teden, pa se tudi meni to dogaja. Ponavadi, ko ležim, kdaj začutim, da se premakne, potem pa tudi jaz čutim tako trdo bulico, ki pa, ko jo malo božam, kmalu izgine. Po mojem je to dojenčkova ritka ali pa kolenček ali kaj podobnega.

Bodite najlepše :rozica:!
Mima

pika78 -> Trebušček (14.3.2005 11:53:09)

Ja, jaz tudi potem bulico pobožam in izgine...
Je pa prav hecna ta bulica, ko čutiš nekaj trdega spodaj.
LP :rozica:, Pika

babylove -> Trebušček (14.3.2005 11:55:29)

Nič hudega, če si malo asimetrična. Jaz sem tudi bila, sem se sama sebi smejala. Saj otrok ni žogica, da bi imela čisto okrogel trebušček. Nič ne skrbi, uživaj še zadnje tedne!

inara -> Trebušček (14.3.2005 13:02:48)

CIAO,
TUDI JAZ SEM V 28.TEDNU IN NA LEVI STRANI TREBUHA IMAM BULICO IN SEM SKORAJ 100%, DA JE TO OTROČKOVA GLAVICA.MALI/MALA PRIDNO BRCA IN SE RAZVIJA.V PETEK IMAM PREGLED IN UPAM, DA BOM KONČNO IZVEDLA ZA OTROKOV SPOL.
KDAJ IMAŠ ROK?
A TI ŽE VEŠ ZA SPOL?

PIŠI, PA LEP POZDRAVČEK...

pika78 -> Trebušček (14.3.2005 13:13:40)

Inara!
Jaz imam rok 10.junija. Za spol sem vprašala že na morfologiji v 23. tednu, pa mi je G rekel, da se ne vidi dobro, ampak da je več verjetnosti za punčko... Tako da v bistvu tudi mi še ne vemo točno, kaj bo (no, 100 %-no ti itak nihče ne more napovedat).
Kako pa to, da imaš UZ v 28. tednu - ali ga imaš na vsakem pregledu? Jaz imam v sredo pregled, ampak mi ne bo delal UZ - upam le, da mi ga bo delal v 32. tednu!
Lepo se imej in :rozica:zate!
Pika

Alina_alin -> Trebušček (14.3.2005 17:27:51)

Da se še jaz malo pohvalim - pred dvema dnevoma sem zvečer, ko sem se vlegla in občutila močnejše gibe, dvignila tudi majčko. In videlo se je premikanje v trebuščku - kot valovanje - za 1-2 cm se je dvignil in nato spustil trebušček na eni strani in hkrati obratno (spustil, nato dvignil) na drugi strani. Moj dragi sploh ni mogu verjet, kako se je vidlo. :love: Ni bilo čutit kot brca, ampak kot premik - recimo preval. Hm, nekaj takega je moglo biti. A ste že kaj takega tudi ve opazile?
Uživajte v buščekih! ;)

anckabancka -> Trebušček (14.3.2005 18:33:41)

Alina,
moja največja zabava trenutno je opazovanje trebuha kako se premika, valovi, popek mi trza... Prav zabavno zgleda vse skupi. Doma si kar naprej vlečem majčko gor in opazujem živahen trebušček. Kako živahno mora biti šele notri!

Alina_alin -> Trebušček (15.3.2005 22:23:05)

Ja, se popolnoma strinjam s tabo Ancka. Sedaj še je treba uživati v tej živahnosti. Kajti pozneje otroček ne bo imel več toliko prostora in bi tudi naj gibi bili manj intenzivni. Bomo videli... Kako si daleč -jaz 28t.
Uživaj in božaj trebuščeka!

t_t_y -> Trebušček (15.3.2005 22:44:47)

O, tudi pri 35 tednih je še vedno veliko brcanja oz.
premikanja, na trenutke postane kar boleče....je pa full zanimivo, in se prav sprašujem, kako se bom potem navadila na to, da ne bo več brcanja....

lp

Alina_alin -> Trebušček (17.3.2005 20:08:21)

Fino. Se že veselim še bolj živahnih brc. Ja, vse ki jih poznam so po porodu pogrešale trebušček in brce. Torej, uživajmo!

Stran: [1]