ukrepi ob driski (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

vaney -> ukrepi ob driski (22.9.2008 14:48:36)

Včeraj se je moj 8-mesečni sin 1x fajn pokakakal (zelo tekoče, priteklo ven izpod hlač), danes pa 2x. Sklepam, da je to driska. Drugače je normalen, edino apetita nima takega kot ponavadi. Kako ukrepate ob driski? Dajete jim piti veliko tekočine, a še kaj drugega? Doma imam kapsule Linex, pa ne vem, če se lahko dajejo že tako majhnim? A greste takoj ob pojavu driske k zdravniku ali počakate, in koliko? Slišim (in vidim), da razsaja viroza z bruhanjem in drisko, pa ne vem, koliko smisla ima hodit k zdravniku?
Hvala.

Doll -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 14:50:51)

Driska je ko otrok najmanj 3x na dan kaka tekoče.Ukrepi jih ni,ni nobene diete,ker ni dobra .Zaradi driske ni potrebno iti k zdravniku.Če so pa znaki dehidracije potem pa takoj.Pomembno je samo da otrok pije,za hrano se ne sekiraj ;)

Doll -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 14:53:06)

ja,pri tej starosti mu lahko linex daš ,uvedi pa tudi  probiotične izdelke 

jajula -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 17:55:43)

jst linexa ne bi dala razen če bi priporočal P. nam je P najprej svetovala da dajemo po žlički prekuhane suhe borovnice k smo jih kupl v lekarni in je blo že naslednji dan boljš.

Alfabeta -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 19:31:26)

Vaney, driska je večkratno tekoče odvajanje. Jaz mislim da tole še ni driska. Lahko je samo kaj takega jedel kar je lažje prebavljivo, ali pa mora mu ni ravno pasalo. Dovolj je da je spil kak postan čaj ali sok

Sicer pa o ukrepih pri driski; čaj suhih borovničk, banana, oksidirano jabolko, probiotični jogurti,...

kawasakica -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 20:32:39)

midva sva zbolela za tem virusom, zdravnica svetovala riž s kako zelenjavo, najboljjše korenčkom. Dost čaja al šipek al borovnica, nič svežega sadja, pa humano9, bobi palčke in čokolado  mi je svetovala. zanimivo, da zdravnik bobi palčke svetuje

Naja31 -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 21:30:01)

zdravnik bobi palčke svetuje

Da se prepreči dehidracija, zaradi soli.

amaya -> RE: ukrepi ob driski (22.9.2008 22:04:36)

pomaga tudi postana banana, jabolko 8ne sveže, ampak naribano in mora stati nekaj časa), razkuhan riž in korenček,...nič svežega sadja. Pa šipkov čaj. Meni je pomagal tudi cimetov čaj, ne vem kako pa je za tako male otroke...čeprav cimet lahko dodajaš kot začimbo.

maša2008 -> RE: ukrepi ob driski (23.9.2008 11:49:46)

Nam je pediater svetoval: korenček, borovnice, pa hrano HN 25 od Milupe, ki se dobi v lekarni.

Stran: [1]