Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

patty -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 9:49:15)

Pozdravljene,

mene pa zanima, ali je otroka iz porodnišnice obvezno odnest v lupinici ali pa je namesto nje lahko torba z ročaji in trdim dnom (kot del vozička). Verjetno je osnovna težava v tem, da torba ni varna za v avto.

Hvala za odgovor in lep dan,

Patty:sloncek:

Anonimen -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 9:53:26)

Ja, imaš prav. Mi smo ga sicer nesli v torbi, ampak smo bili že kregani tule, na RR. Je bilo pa to pred 3 leti in ko smo šli iz porodnišnice, s strani sester nismo doživeli nobenih komentarjev.

špelin@ -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 9:57:19)

Tvoja ugotovitev drži. V tem norem prometu se res ne gre igrati :zmeden:

:rozica::rozica::rozica:

malika -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:18:57)

Torbe so pri nas za vožno z avtom zakonsko prepovedane, tako da obvezno lupinica.

Lenny -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:21:23)

Lupinica!!!! Da vas ne bo policija lovila :)
Brez heca, torba ni varna. V primeru trka je ni možno obdržati :( , pa še zakon predpisuje, da moramo naše miške voziti v lupinici!
Lp

Anonimen -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:22:18)

Drgač pa sestre nič kaj lepo ne gledajo, če ga že v sobi nabašeš v lupinico, pravijo, da ga je le treba stsnit k sebi:-)) V avtu pa v lupinici.

Erdbeere -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:31:57)

Jest sem jo lepo v sobi naštimala v lupinico pa mi ni noben nič reku al pa grdo gledal

piščanc -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:33:12)

nam so razlagali, da lahko tudi torbo lepo privežeš s pasom in je OK.

meni je lupinica za take male tako nerodna. mi smo šli s košaro od vozička, pa je moj policaj :ups:.

Anonimen -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 10:47:53)

Ja, Albina, saj res hecno izgleda, ko otročička kot iz trgovine odneseš v košari. Samo, če računamo, da so (nekatere) mamice in očki takrat še malo bolj nerodni in nesamozavestni, bi se kakšnemu mogoče lahko še naredilo, da bi se naprimer spotaknil s štručko v naročju...

patty -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 11:49:37)

Hvala, punce. Se mi je kar zdelo, da bo zmagala lupina. Sem pa hotela stvar malce poenostaviti in v torbo naložiti še oblekice za dojenčka. Bo pač treba vzeti še eno culo :)-

Hvala in pozdravček,

TARA in MAJ -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 12:50:46)

mi smo našega :duda:prinesli v torbi ki se priveže z varnostnim pasom

Mina1 -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (14.3.2005 12:52:58)

iz Lj porodnišnice smo in prvega:duda: in drugega:duda: prinesli v lupinici (Maxi Cabrio);)

pa-pa Mina1

Tasika -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (15.3.2005 12:27:42)

Vsako torbo se da privezati s pasom, ampak vprašanje je če je to ustrezen način za vožnjo otroka. Lupinica ni samo pripeta v avto, ampak je dojenček tudi pripet v lupinici. Ne vem če se splača riskirati življenje otroka, ki ga ob trku odnese iz torbe, ker 'zgleda smešno v lupinici'.
Avtosedež je avtosedež in ne avtopostelja.

lp

Anonimen -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (15.3.2005 12:36:46)

Evo, že spet!

Annny -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (15.3.2005 12:56:30)

Ne, torbe pa res niso zakonsko prepovedane..joj, kakšne zakone bi pa imeli, če bi se ukvarjali s takimi podrobnostmi:)
Gre le zato, da je nevarna v primeru trka!! Isto košara od vozička!
Edino pravilno je, da otroka prevažamo v lupinici...saj je zelo praktična, lepo se nese..

LP

Rozalija -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (16.3.2005 10:50:38)

Itak da v lupinci... kje pa drugje... ja pa zvezanga v lupini (ker drgač je brez veze)

Drgač pa ne vem kako si si zamisnla natovort v torbo otroka pa še tvoje cunje pa ne vem kaj vse še..... saj je preprosto... otroka daš v sobi v lupino, kramo v en ruzak pa greš....

Jaz sem v lj porodnišnici vidla samo lupince, nihče ni prišel drugače.

patty -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (16.3.2005 10:59:31)

Rozalija,

v torbo sem nameravala dat otrokove oblekice le do porodnišnice, kjer bi ga oblekla, potem pa v torbo dala le otroka, ne vsega skupaj:)- (če bi kaka cotka ostala, bi jo seveda spravla v svojo torbo). Tako je namreč naredila moja prijateljica, pa je blo vse OK. Se pa tudi sama strinjam, da je lupinica za v avto varnejša.

Pozdravček,

Rozalija -> Iz porodnišnice - v lupinici ali torbi? (16.3.2005 13:17:14)

Tiste par cunc daš lahko v lupinco pa ti mož prnese takrat s sabo... al pa imaš že s sabo v svoji torbi.

Nasploh ti svetujem da za vsak slučaj prineseš s sabo že prej kakšen bodi ali žabice... pri nas je zmanjkalo oblekic in so ji dali kar tiste pokakane hlačke gor, da sem jo potem lahko preoblekla v svoje, ker pokakana pa res ne more biti.

Pa ko čakaš očka je to tako dolgo (čeprav le 10 min) da je bilo meni žal, da nisem imela s sabo svojih cunj, pa še kaj za dojenčka, da bi bili že prištimani in bi samo šli.

Se mi ne zdi praktično nesti otroka do avta, pa ga tam prelagat v lupinco....

Stran: [1]