Stroka in Baby vac (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maša2008 -> Stroka in Baby vac (22.9.2008 14:37:31)

Mene pa zanima če je katera govorila s pediatrom ali zdravnikom orl glede uporabe Baby vaca? Kakšno je njihovo mnenje?
Ali je res primeren za tako male dojenčke? Kaj pa draženje sluznice zaradi uporabe sesalca?




Doll -> RE: Stroka in Baby vas (22.9.2008 14:38:47)

Tisti staromodni in tisti,ki nimajo blage veze o njem,ga odsvetujejo.Naša P ve kaj je in ga tudi sama uporablja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tabi -> RE: Stroka in Baby vas (22.9.2008 14:40:22)

to še ful priporočajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]kako pa misliš da na pediatrični čistijo noske[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Stroka in Baby vac (22.9.2008 14:46:25)

Na intezivni negi za nedonošenčke so tudi imeli tako zadevo. Mi smo sprobali takrat, ko je hropla in niso slišali na pljučih. Je pa bila zdravnica proti, da bi to počeli prevečkrat.

Uporabljam pa Baby Vac zdaj pri hčerki ko ima res poln nos (npr. zjutraj ko vstane ima dostikrat polnega, ali pa takoj po napadu joka, ker takrat dosti gre ven).

Z zadevo pa ni treba pretiravat, za normalno čiščenja nosa je dovolj robček- pri tistih ki znajo izpihniti.

Ko smo bili mali smo čistili tako, da sem potegnila z usti in ne s sesalcem.




simona2 -> RE: Stroka in Baby vac (22.9.2008 14:47:16)

Meni je tudi pediatrinja rekla, če imamo aspirator, ki se priključi na sesalec, ko smo se mučli z ročnim pa ni šlo, pa moram reči, da je naša pediatrinja zelo "tradicionalna".




rija -> RE: Stroka in Baby vac (22.9.2008 18:18:04)

torej stroka je za....vsaj tisti, ki vedo, za kaj se gre.

saj sesalec nič ne izsuši sluznice bolj, kot katerakoli pumpica. bistvo vsega je samo enakomeren vlek, ki ga z usti ali ročno pumpico ne moreš dosečti.

v bistvu si je BV izmislila ena mamica in njen pediater. sta tako dolgo tuhtala, da sta na koncu razvila ta fenomenalni izdelek.
sprva je bil steklen, vendar so ga zaradi krhkosti in predvsem zato, ker steklarji niso mogli napihat dovolj BV, zamenjali s plastičnim.

vse to se podrazumeva, da gre za čiščenje noska ob bolezni.

v ničemer ni dobro pretiravati, torej tudi z BV ne....pa s tem ne mislim, da otroku ne smeš pogosto sesati nosu....lahko, vendar ko je BOLAN. ni pa BV mišljen za vsakodnevno čiščenje ZDRAVEGA noska.

zdrave noske je potrebno pustiti pri miru! niš štohat s palčkami, nič z robčki in nič z fiziološko. enostavno mir jim je treba dati.




SpeliG -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:11:57)

Mene pa čist tako zanima, koliko časa cca pri vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] trajajo običajni prehladi.
Pri nas ima zdaj točno teden zamašen nosek in nič ne kaže na bolje. Danes ji četrti dan čistim z BV, ven spravim OGROMNO, ampak vsak naslednji dan je še mal slabše. Ker nima vročine in tudi skoraj ne kašlja, naju zdravnica ne jemlje resno. Zdaj pa nevem, ali je možno, da sem preveč pogosto čistila, ali pa je to normalen proces...?




maša2008 -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:15:27)

Naša je tako prehlajena že točno sedmi dan. Vseeno smo šli do zdravnika, da smo sedaj pomirjeni glede ušes, pljuč....
Svetovala nam je čiščenje noska s fiziološko. Ker je sluznica nabreka in prihaja do krvavitev naj bi z Baby vacom čistili le OBČASNO.




SpeliG -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:18:39)

Sej sva bile tudi midve pri P. in je vse ostalo OK, pljučka, ušeska, grlo je rahlo vneto ampak nič hujšega. Nosek pa čist zapacan...




maša2008 -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:22:41)

Pravijo da se lahko vleče tud 10-14 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Upam, da bo kmalu bolje.




simona2 -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:31:03)

Ja tudi nam se nos vleče že več kot teden dni in ker je malo zatekalo nazaj so bila tudi pljučka slišati slabo, Ko mislimo, da je že malo bolje se spet nos zamaši - za znoret. Pediatrinja je rekla tudi, da ne smemo ven in tako smo že od prejšnjega petka praktično v stanovanju.

A ve hodite ven, če imajo tako zamašen nos, pa so brez vročine?




maša2008 -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:37:42)

Mi, če nima vročine, gremo normalno ven. Paziti je treba edino, ce je zrak zunaj zelo mrzel (kar pa sedaj še ni) da otrok s prehladom ni izpostavljen prevelikim nihanjem v temperaturi - predvsem zaradi bronhijev in pljuč, če zaradi zamašenega nosu diha skozi usta.




SpeliG -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:38:51)

Nama je rekla da greva lahko za kakšne pol urice toplo oblečene na zrak in sva tudi malo šle. Se mi bo kar zmešalo v stanovanju, res... Pa mala je razdražena, ker je zaspana pa ne more spat zarad dihanja, noro. Vsaj ponoči jo zaenkrat ne moti, HB..




Marogica -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 12:46:24)

TOrej.....mi smo to "aparaturo" nesli zdravnici pokazat, ker je prav tako čudno pogledala, ko smo ji omenili sesalec. Ko ga je videla, je bila navdušena in njena pripomba je bila, da škoda, da se več mamic ne odloča za takšne stvari. Namesto tega pa predpisuje kot nora fiziološko razstopino.

TOrej....stroka vsaj kar se mojih izkušenj tiče, je nad tem navdušena.

Otroka pa stara 7.5 let in 3.5-pri obeh sem ga uporabljala. Pohvalna zadeva, nobenega izsuševanja sluznice in podobnega. Pri ta mlajšem se ga uporabila, ko je bil star 1 mesec. Tako, da brez panike.




lana8 -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 13:00:33)

Sama sem vprašala pediatra o baby vac-u in kakšno mnenje ima glede njegove uporabe. Povedal je da je že slišal zanj, in da nekaj podobnega uporabljajo v lj. porodnišnici,samo pri sami uporabi moramo paziti da ne rinemo baby vac preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v nosnici.  




rija -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 13:44:58)

IZVIRNO SPOROČILO: SpeliG

Mene pa čist tako zanima, koliko časa cca pri vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  trajajo običajni prehladi.
Pri nas ima zdaj točno teden zamašen nosek in nič ne kaže na bolje. Danes ji četrti dan čistim z BV, ven spravim OGROMNO, ampak vsak naslednji dan je še mal slabše. Ker nima vročine in tudi skoraj ne kašlja, naju zdravnica ne jemlje resno. Zdaj pa nevem, ali je možno, da sem preveč pogosto čistila, ali pa je to normalen proces...?


mislim, da je to normalno.

prav tako pa mislim, da bi zdaj že bile na AB, ker če ima toliko sekreta, bi že fasala kakšno vnetje ušes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




rija -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 13:45:38)

IZVIRNO SPOROČILO: lana8

Sama sem vprašala pediatra o baby vac-u in kakšno mnenje ima glede njegove uporabe. Povedal je da je že slišal zanj, in da nekaj podobnega uporabljajo v lj. porodnišnici,samo pri sami uporabi moramo paziti da ne rinemo baby vac preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  v nosnici.  


BV je oblikovan tako, da enostavno ne moreš preveče porinit v nosnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




SpeliG -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 15:35:45)

Ma ja, saj tudi jaz menim, da  ne more škodit, če ga pogosto uporabljam in sproti spraviva vse to ven iz noska. Se sprašujem od kje vse to, pa tak mali nosek. In predvsem se sprašujem, kako bi jaz to spravila ven z ročno pumpico, ki smo jo uporabljali do sedaj. Ne bi, nikakor, in verjetno bi res že imele kakšno vnetje ušes...




BAMBINA_ -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 19:37:24)

Mene pa zanima do katere starosti tole uporabljate. Ker, a ni štos tega spiranja s fiziološko in raznih aspiratorjev v tem, da se to počne zaradi tega, ker otrok pač še ne zna spihati šmrkljev. Ma, jaz ga že ves čas učim in srčno upam, da se bo pri kakšnih dveh letih znal sam ošmrkati...




Doll -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 19:42:34)

Star 3,5 pa ga še vedno uporabljamo.
otrok ne more še pihnit tako močno ,saj tudi jaz uporabljam baby vac ;)
Sem včasih tako prehlajena da ne morem vsega dati ven




BAMBINA_ -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 19:44:56)

 
IZVIRNO SPOROČILO: Doll
saj tudi jaz uporabljam baby vac ;)

A res? Hehe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Doll -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 19:46:06)

ja res,priznam ,pa kaj.
Pomembno je samo to,da mi pomaga,mi je čist vseeno da je to nekaterim tak mimo,ko si to rinem v nos ;)




Anonimen -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 20:05:44)

Ogromno sem že prebrala o tej super zadevi in ker smo tudi mi sedaj na tem, da nam bo prišel prav pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], me zanima, kje se Baby vac kupi.
Hvala




rija -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 20:29:43)

www.babyvac.si




rija -> RE: Stroka in Baby vac (23.9.2008 20:31:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Star 3,5 pa ga še vedno uporabljamo.
otrok ne more še pihnit tako močno ,saj tudi jaz uporabljam baby vac ;)
Sem včasih tako prehlajena da ne morem vsega dati ven



moj mož ga uporablja občano pri 42tih.....ko ma pod nosom že vse vneto od robčkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] je BV balzam....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>