tamponi - rok uporabnosti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

pezbar -> tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 13:42:41)

Ali obstaja rok uporabnosti za tampone? Jaz jih običajno sploh ne uporabljam, razen pri plavanju, tako da jih nikoli ne porabim več kot enih par na leto. Na škatlici (o.b. tamponi) ni nobenega napisa o roku trajanja niti ni datuma izdelave ali do kdaj naj bi bil izdelek uporaben, vtisnjeno je le A 0003 in 060322H, bogve kaj to pomeni... Naj jih vržem stran ali bojo dobri še za naslednje leto, dve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Šaki -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 13:51:44)

katere pa maš?

Vrtnica79 -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 15:12:06)

Zakaj pa si pol ne kupiš škatlice z manj tamponi- ne one velike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Rok uporabnosti nevem kako je z tem, ker jih sproti porabim.

puncica -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 15:22:27)

po moje bi mogl kje pisat, mogoče je pa zakamufliran v teh številkah noter, dej vse preber, pa boš vidla če kje piše da bi moral biti rok. Po moje je pa rok uporabe kake 2 leti, no podobno kot plenice al pa vložki.

poli* -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 15:48:09)

rok uporabe je sigurno, ker je vse to sterilizirano. sem šla pogledat, pa na o.b. jevih ni nobenga datuma, na enih drugih pa je..... in iz tega datuma predvidevam, da so uporabni približno 3 leta (če ni folija poškodovana in so "pravilno" spravljeni!).

pezbar -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 22:07:45)

Kupila sem škatlico o.b., v kateri je 8 tamponov, manjka le eden. V bistvu sem jih kupila lani, letos jih (še) nisem rabila. Danes sem malo pospravljala in sem jih našla, pa ne vem, ali naj jih vržem stran ali jih lahko še prišparam npr. še do naslednjega poletja...
Tudi jaz predvidevam, da bi lahko bil rok trajanja podoben, kot je pri plenicah, t.j. cca 3 leta. Mi je pa čudno, da na škatlici nikjer nič ne piše oz. iz tistega vtisnjenega zapisa rok trajajnja ni razviden.

lelaval -> RE: tamponi - rok uporabnosti (22.9.2008 22:10:38)

Meni pa se zdi, da piše na škatlici rok uporabe, samo se mi ne da sedaj hodit gledat. Sicer pa pri meni rok uporabe ne more presežt, ker jih prej porabim.
Lahko jih šparaš do drugega leta, ali pa jih daj kakšni kolegici, ki jih uporablja.

puncica -> RE: tamponi - rok uporabnosti (23.9.2008 7:32:39)

IZVIRNO SPOROČILO: pezbar

Mi je pa čudno, da na škatlici nikjer nič ne piše oz. iz tistega vtisnjenega zapisa rok trajajnja ni razviden.

kaj pa na unmu listku ki je noter v tamponih, kjer piše kako jih vstavit in o šoku?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.9.2008 8:27:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pezbar -> RE: tamponi - rok uporabnosti (23.9.2008 10:02:12)

kaj pa na unmu listku ki je noter v tamponih, kjer piše kako jih vstavit in o šoku?

Priznam, tega listka nisem shranila. Ampak saj tudi pri zdravilih piše datum uporabe na embalaži, ne na priloženih listkih?!

Lejči -> RE: tamponi - rok uporabnosti (25.9.2008 21:51:08)

Na mojih je rok uporabe napisan na škatlici.

malania -> RE: tamponi - rok uporabnosti (26.9.2008 21:53:34)

IZVIRNO SPOROČILO: morrak

Pa kaj se jim sploh lahko zgodi po preteku roka?

To tudi mene zanima. Jaz za vložke nikol nism gledala datuma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]