ZASKRBLJENA (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

rebeca -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 9:39:13)

Vsem skupja en lep pozdrav s primorske!

Ta mesec končam z jemanjem kont. tablet in s fantom greva v akcijo:sloncek::sloncek::sloncek: za 9nebesa9nebesa.
Na zadnjem gin. pregldeu me je ginekolog opozril na mojo telesno težo. Priporočal mi je naj sem pazim na kilogramih in mi svetoval da bi bilo dobro zame in za otroka preden zanosim izgubit še kako kilo.
Res imam prevek kg saj sem velika 158cm in tehtam 64kg. Res sem zaskrbeljena mislim še samo na to in ko pomislim, da se bom zredila med nosečnostjo še za kakih 15kg, sem prav depresivna.
Zadnji mesec kljub telesni aktivnosti in manjši količini hrane nisem izgubila nobenega kg.

Anonimen -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 9:43:48)

Joj no če imaš ti toliko preveč kg, potem jaz ne bi smela niti zanosit, niti se med nosečnostjo zredit za 1kg, niti ne bi mogla rodit. Sem že celo življenje malo preveč zaobljena, pa nisem imela nikol nobenih težav.

Pusti take skrbi in se usmeri na prijetnejše :)

Anonimen -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 10:03:18)

Se strinjam z Meto. Raje med nosečnostjo malo bolj pazi, da se ne boš prenažirala in boš lepo jedla zdravo. Pa bo vse O.K.

baguSka -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 10:09:24)

Beri prejšnja dva odg. in uživaj v nosečnosti.;)

wawa -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 10:16:41)

Pa dej no kaj pa ta G misli, daj mo pol praktično 50% žensk nebi smelo zanosit predne ne shujšajo....tvoja teža sploh ni kritična halllloooo:;).....

Ti kar uživaj;)

majana -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 10:52:18)

pri tej kilaži se ni kaj sekirat. Jaz bi imela tako težo za idealno za zanosit.

No, sem žeenkrat pravila, da sem v procesu hujšanja za izboljšanej možnosti zanositve. In punce, uspelo mi je spraviti 4 kg v 4 tednih. Sem prav zadovoljna, čeprav me čaka še nekaj kg minusa. pa vendar, vemo, da je treba začeti z malim in bit s tem zadovoljen.

pa pa

Sisy -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 11:30:11)

če ti kaj pomaga ena super dieta po kateri nisi lačen,kilce grejo pa kar lepo dol....Jaz sem jo pričela "izvajat" prejšnji teden in sem v enem tednu izgubila brez kakršnih koli muk in lakote 3 kg:

SHUJŠEVALNA DIETA UKC iz Kardiološkega dispanzerja v Celju

Za uspešno hujšanje priporočamo dieto, ki jo priporočajo na Kliničnem centru v Ljubljani, po kateri shujšaš cc 9 kg v 14 dneh. Shujšaš pa zato, ker se spremeni presnova v telesu . Po končani dieti, ki traja 14 dni - začneš normalno jesti kar pomeni, da uživaš dosti zelenjave in balastnih snovi, pusto meso, malo maščob rastlinskega porekla (olivno olje), ter si ob tem redno fizično aktiven. Potrebne so tudi redne kontrole telesne teže!

Priporočen in preizkušen jedilnik !!!

:muca:PONEDELJEK

Zajtrk: kava brez sladkorja v poljubnih količinah, polno zrnata žemljica
Kosilo: 2 kuhani jajci, osoljena špinača kuhana na vodi
Večerja: velik zrezek (18 dkg) ali biftek na olju v ponvi, zelena solata

:muca:TOREK

Zajtrk: kava brez sladkorja, 1 mala žemlja
Kosilo: velik zrezek, zelena solata, poljubno sadje
Večerja: kuhana šunka v poljubni količini

:muca:SREDA

Kosilo: 2 kuhani jajci, zelena solata, 1 paradižnik
Večerja: kuhana šunka, zelena solata

:muca:ČETRTEK

Kosilo: piščanec na žaru, solata
Večerja: sadje in jogurt v poljubni količini

:muca:PETEK

Kosilo: zrezek na žaru, zelena solata, sadje po izbiri
Večerja: kaj imate najraje na jedilniku

:muca:SOBOTA

Kosilo: Kuhana riba ali zrezek na žaru, solata z limono
Večerja: ista kot v petek

:muca:NEDELJA

V nedeljo pa uživaš svoje najljubše jedi v zmernih količinah!

lp

Andy13 -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 11:37:29)

Iga, nikar se ne sekiraj in raje poslušaj nasvete punc.
Glede pridobivanja teže v nosečnosti pa ni nujno, da jih boš pridobila ravno 15, lahko, da jih boš manj (če boš le malček pazila).
Srečno za otročka in da boš čimprej srečka :nosecka:!

p.s.: kdo pa je tvoj ginekolog?

Lp, Andy

Pupica -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 20:45:08)

Se strinjam z puncami...ne sekiraj se in uživaj v :nosecka::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Nyah* -> ZASKRBLJENA (14.3.2005 21:29:47)

Draga moja zaskrbljena!

Tudi jaz ima veliko kil prevec:(, glede na manekenke kar kakih 20 kg pa se kako zraven, pa mi moj G. ni rekel nic takega kot tebi. Vprasal me je le, ce sem ze dolgo malo bolj polna, rekla sem da od pubertete in ni nic komentiral.Sem se pa zacela rediti sse bolj ko sem prenehala s KT, pa je rekel, da hormoni divjajo:)-

Za spodbudo:): poznam veliko zensk, ki so bile mocne, med nosecnostjo pa so dobile le okoli 10 do 12 kg, kar je idealno ane.

Bos videla, kako bodo po :nosecka: sle kile dol, kot jih nikoli ne bi bilo;)

Samo da pridemo do :duda:, kile naj se gredo solit;)

Skye -> ZASKRBLJENA (15.3.2005 8:28:02)

nekaj malega o teh :hudicek: kg;)

http://www.lekarna-plavz.com/CLANKI/itm.htm

Stran: [1]