|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 imeni?!
14.3.2005 9:08:29   
mia-1
Ze nekaj casa razmisljam, da bi otrocku dala dve imeni.Kaksno je vase mnanje o tem? Sorodniki so bolj staromodni in pravijo da bi se samo nekaj preseravala( oprostite izrazu), meni pa je to tako vsec.Nasemu fantku bi namrec dala ime Tim-Tian. Ali lahko ima kasneje v zivljenju zaradi dveh imen kaksne tezave? Kaksne izkusnje imate mamice, ki ste otrockom dale 2 imeni-pod katerim ga najpogosteje klicete prvim ali drugim?LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   2 imeni?!
14.3.2005 9:15:13   
TARA in MAJ
Moj nima 2 imen ker ima pač 2 priimka in če ti je všeč nevem zakaj nebi dala Tim-Tian ime :duda:men je pa všeč ta tvoj izbor.
Klicala pa ga boš vrjetno samo z enim :zmeden2:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   2 imeni?!
14.3.2005 9:15:36   
Anonimen
Meni osebno se to zdi malo preveč. Ampak glavno, da je tebi všeč.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   2 imeni?!
14.3.2005 9:16:01   
Sara3
Sicer nisem "še" mamica, pa ti vseeno povem. Meni je Ok, če imaš dve imeni. Sam po moje to bolj paše, če imaš kratek priimek in seveda, če ne bo imel potem otrok še dva priimka (bo potem prevelika klobasa).
Vsekakor pa mi je to ime Tim-Tian všeč.

Lp, :metulj:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   2 imeni?!
14.3.2005 9:17:43   
sabini
Moja sestrična je dala ime punčki takole:Viona Čarna Danone (čARNA POMENI ČAROBNO)jE pa prekmursko ime ,Kličemo jo Čarna .NISEM NAPISALA PRIIMKA. Ne vem men se zdi tko cool moderno ampak vsak se bo navadil samo na eno ime tako smo se mi.

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   2 imeni?!
14.3.2005 9:39:25   
Anonimen
Jaz sem sicer samo za eno ime.
Sabini, pri Vioni Čarni Danone pa mi je všeč izključno samo Čarna, ker je verjetno lepo staro prekmursko ime. Viona - prvič slišim, Danone - mam pa asociacijo na mlekarno. In ne bi svojemu otroku privoščila, da bi mu bilo kdaj v življenju zaradi imena neprijetno samo zato, da bi se jaz sama sebi zdela inovativna.

Upam, da ne zameriš.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   2 imeni?!
14.3.2005 9:44:07   
mišika
od moža sestri je ime NIVES-BARBARA je že starejša in se mi zdi lepo. Tašči je bilo všeč eno, tastu pa drugo ime tako da se niso mogli odločiti in tako ima danes dve imeni. Nikoli pa ni imela problema s tem, oglaša pa se kar na obe imeni.

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   2 imeni?!
14.3.2005 9:48:07   
ZARA
Zara ima tud dva imena in sicer zato,ker mi je bil Zara full vsec,Hema mi je bil pa ze od nekdaj (stari mami je blo tko ime)...in se nisem mogla odlocit...tko da je Zara Hema!!
TKO!!

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   2 imeni?!
14.3.2005 10:36:12   
jagoda
Meni pa to ni všeč. A potem kličeš otroka z dvema imenoma, al nekateri z enim, drugi z drugim?:zmeden::zmeden::zmeden: Si sploh ne znam predstavljat:ups: Potem otrok sploh ne ve kako mu je ime. Verjetno sem samo staromodna...

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   2 imeni?!
14.3.2005 10:44:02   
piščanc
meni osebno ni všeč dva imena, ker pride vse skupaj predolgo, je pa odvisno od tvojih želja in seveda moževih :)

sodelavec je dobil punčko in se nista mogla odločiti glede imena in je postala Jaša Nika - no ena se je spomnila,da jo bodo kasneje zafrkavali jaše nika,

brez zamere, ampak ko sem na hitro prebrala Tim-Tian se mi je zagovorilo timijan, sicer je lepo, ampak začimba? pa brez zamere, nisem hotela užaliti:ups:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   2 imeni?!
14.3.2005 10:50:10   
Žan Luka
Mia Živijo!
Mi imamo fantka z imenom Žan Luka:duda: in ga tako tudi kličemo. Za to ime sva se odločila sama in nekaterim se je zdelo malo nenavadno, ampak to je najin sinko in midva sva mu izbrala takšno ime. Ker sem v začetku nosečnost nosila dvojčka in nato je enemu pikcu nehal biti srček:angel:, so nekateri sklepali, da sva dala sinku tako ime, ker sva pač imela zbrana ta dva imena za dva:duda::duda: in, ker je na koncu ostal samo eden, je pač dobil oba imena.:zmeden2::)- Temu ni tako!!!:)- Če si se ti odločila za dva imena(ime je nadvse lepo) bodi vztrajna in naj ima vaš pikec lepo ime in vztrajate, da ga bodo klicali z obema imenoma!!!
Lp Lili in Žan Luka:kuza::sloncek:
Ps. Ko boste že imeli :duda: pa le sporoči kako mu je ime!!!:rozica:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   2 imeni?!
14.3.2005 11:29:57   
Naja31
Ojla,

pri nama bo verjetno imel dve imeni. Klicali ga bomo samo po prvem, ki bo isto kot ockovo, zaradi "uradnega" razlikovanja bova dala pa se drugo ime. Pa se drugo ime je ime, ki sem si ga jaz full zelela za fantka, pa ni bilo strinjanja na nasprotni strani :) Tako da bomo vsi zadovoljni.:bravo: Ceprav je bila tudi moja ideja, da ima isto ime kot ockovo, ker mi je najlepse na svetu :) Pa ne zato ker bi bila tako noro zaljubljena v mojega moza, ampak se preden sva se spoznala, sem jaz vedno rekla, da bo mojemu sinu tako ime in potem dobim moza z istim imenom :)

Jaz se sploh ne oziram na pripombe drugih. Najin otrok, najina odlocitev kako mu bo ime. Sicer se pa vedno najde kdo, ki bo imela kaj za pripomniti.
Meni je tvoja ideja vsec, vazno pa je da je tebi, ne?

Lp, Naja

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   2 imeni?!
14.3.2005 11:33:59   
pravljica
meni tudi ni všeč takšno kompliciranje...že priimka ne bi dala 2, kaj šele imena...meni že daljša imena in imena, ki se pišejo drugače kot se izgovarjajo niso všeč (s praktičnega stališča)...otroku bo ime tako, kot ga mislim potem klicat...enostavno
mene že moti to, da imam v imenu k, predstavljam pa se brez njega...potem je treba pa vedno razmišljat kako in kaj pri uradnih zadevah, pa vedno poudarjat, da se zapiše vmes še k...pri možu je prav tako...ima v imenu i, ki se prebere j...zdaj pa razlagaj in črkuj vsakemu, če hočeš da je prav zapisano na papirjih

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   2 imeni?!
14.3.2005 12:02:17   
SU
Meni je pa všeč! Mislim, da se skoraj za vsako ime najde "skovanka" po kateri potem otroci hecajo in iščejo rime! Tako, da...če vama je tako všeč, kar storita tako! Kasneje se lahko otrok še vedno odloči za zamenjavo, spremembo imena, če mu bo tkooooo grozno... LP, Saša

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   2 imeni?!
14.3.2005 12:25:28   
emaa
jaz imam dve imeni, kličejo me po prvem, vendar pa vsepovsod uporabljam obe. Doma imamo vsi dve imeni, moji otroci bodo imeli tudi dve. Priimka pa nimam dva, ker moje drugo velikokrat zamenjajo za priimek. Mi je pa všeč in me ne moti, imam edinstveno kombinacijo.
LP

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   2 imeni?!
14.3.2005 14:01:04   
viv_
Meni se tudi včasih tole zdi že malo pretiravanje...

ninočka, pa šefu lahko poveš da je Jaša moško ime in ne žensko :)

lp

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   2 imeni?!
14.3.2005 14:41:02   
Anonimen
jaz imam tudi dve imeni, uporabljam enega, priimek imam en, ker me neče poročit :-((

Sine ima pa samo eno ime.

mi pa tista kombinacija ni prav nič všeč, ampak, saj tega nihče ne sprašuje, mar ne?

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   2 imeni?!
14.3.2005 14:47:09   
vidja
LAhko pa imaš dva otroka!? :bravo:

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   2 imeni?!
14.3.2005 15:00:07   
Romcka
mah glede imen okoli sprasevat je brezveze..vsi imajo itak sam veliko da dodat in pripomnit in sploh bit pametni:)
jaz zaj ce me kdo vprasa kako bo bejbiju ime, si rajs kr kej zmislim, pa na hec obnrnem...recimo recen Jovan, ali Miladin, ali Janez, ali Maricka....Pa je vsem prec jasno, naj ne drezajo..:)
Imam pa nekaj prijateljic z dvemi imeni in nismo ljudje okoli njih prav nic zmedeni...ena je klasicna Ana Marija, druga je Eva Kristina, pa kolega je Jan Dean....
Uzivaj in daj ime kot zelis:)
R

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   2 imeni?!
14.3.2005 15:57:05   
pravljica
ma ja romcka...itak da je brez veze, ampak tu gor lahko povemo mnenje...sama sem pa tudi prvič naredila napako, ker sem domačim povedala, kako bi bilo kateremu ime...pol pa vsi...eh, ne se hecat...pa na koncu...še dobro da je punčka, ker bi dala fantku tako smotano ime...zdej pa tud cel spisek povem, če kdo vpraša...pol v kompletu z bejbekom se pa noben več ne obremenjuje z imenom :)

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   2 imeni?!
15.3.2005 0:09:34   
*missy*
no jaz sem pa anamarija - piše se skupaj ampak mene kličejo -več ali manj - samo ana. včasih že zato ker imam dolg priimek in bi bilo vseskupaj malo preveč.

Tudi predstavljam se pod Ana, saj se mi zdi moje ime predolgo;;mi je bil pa zelo všeč ime ko so klicali tako eno punčko staro 4 mesece in se mi je zdelo da ji prav paše ime!!

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   2 imeni?!
15.3.2005 6:52:24   
Anonimen
Ja, pravljica, ori nas se je zgodilo nekaj takega. Proti imenu Tibor so kar padali razni argumenti, potem pa ko se je rodil Tibor, ni nikoli nihče ničesar več rekel.

(odgovor članu mia-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   2 imeni?!
15.3.2005 9:21:57   
Soncnica
Hoj!

Zdi se mi, da je izbira imena čisto v domeni staršev tako, da je tudi odločitev "eno ali dve imeni" samo vajina.

Imam eno, vendar ne običajno ime in se zato bolj nagibam k preprostemu enemu imenu. Birokracija je že itak tako zakomplicirana, sploh če se moraš kasneje npr. v službi stalno podpisovat, da sem ful happy da imam eno ime in en priimek.

:bravo::bravo::bravo: za vztrajnost, če se glede imen ne bosta premislila, midva sva imela s tem kar težave :)-:)-

lp

Sončnica :sloncek: (še 9 dni)

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   2 imeni?!
15.3.2005 9:59:02   
Romcka
se 1x jaz:) Nekje sem slisala, da ce si izberes res zelo hecno in nenavadno ime alla Banana ali Blatnik - da ti lahko to sociala onemogoci--> torej dokler se ti ne vmesavajo, je se vse ok:))))
Pupe uzivajte...
R

(odgovor članu mia-1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?