Riževo mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Zofy -> Riževo mleko (21.9.2008 22:47:21)

Ali katera daja svojemu dojenčku riževo mleko? Moja je stara 6m in ker je po navodilih treba na KM počakati do 1. leta, bi ji npr. kašo pa kosmiče pripravila z riževim mlekom. A je to "dovoljeno"?
Kupila sem ga v trgovini z zdravo prehrano vendar vidim, da ga imajo tudi v Mercatorju...

Doll -> RE: Riževo mleko (21.9.2008 22:51:35)

Lahko ji daš riževo

nuala -> RE: Riževo mleko (22.9.2008 12:59:57)

Do enega leta uporabljaj mlečni nadomestek v prahu ( če otrok nima alergij ). Riževo mleko je sicer nadomestek mleka, vendar ne vsebuje nič maščobe in drugih hranil. Če pa je otrok alergik se posvetuj s pediatrom.

ksenjuša -> RE: Riževo mleko (22.9.2008 15:24:07)

Lahko ji kupiš kosmiče ki že vsebujejo mleko in jih pripraviš z vodo.Moj jih ima zelo rad pa tudi meni so všeč(sem probala).Imaš več vrst teh kosmičev sploh v dm-u.

Tisana -> RE: Riževo mleko (25.9.2008 9:31:23)

Baje mora otrok do 1. leta starosti dnevno popiti vsaj 500 do 800 ml AM oz. materinega mleka, da bi dobil dovolj vitaminov, mineralov, ipd. potrebnih za normalen razvoj. Torej, če tvoj otrok spije te količine AM oz. se še toliko doji, potem mu lahko brez problema pripraviš kašice z riževim mlekom, če ne mu jih pa raje pripravljaj z AM oz. svojim mlekom.

Stran: [1]