avgustovske mamice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikapoka -> avgustovske mamice (14.3.2005 6:10:25)

No, veseli me, ker se nas je tako veliko število oglasilo :sloncek::sloncek::sloncek:!
In ker je naša debata že zako daleč se spet malce oglašam.
Zanimalo vas je katera krema je dobra za uničevanje strij: meni je pomagala Sanosan krema proti strijam, ki sem jo kupila v DM-u ali lekarni. Seveda sem se zraven mazala še z otroškim oljem, Aventovim oljem,.... samo da ne bi prišlo do nesreče. Rezultat je bil odličen--strij ni bilo :bravo:. Tako tudi to nosečnost počnem isto, samo da me tokrat moj krega, naj neham s packanjem, ker je vse mastno in lepljivo :grrr:
No, drugače pa je počutje odlično, mali :nosecka: že pošteno brca in sedaj ga že lahko čutijo tudi drugi.
Upam, da ste tudi ve O.K. in da uživate v najlepšem delu življenja!!!!
Čao

hugolina -> avgustovske mamice (14.3.2005 7:30:41)

Ojla!
Pri nas tudi počutje zaenkrat uredu-utrujenost mogoče sem pa tja pride. Prav posebej proti strijam ne uporabljam ničesar, se pa mažem s Palmolive mlekom za telo, ko pridem izpod tuša.
Brcik še ne čutimo pa jih KOMI čakamo, buhi pa se že kar fino pozna.
Komi pa čakamo tudi lepše, predvsem toplejše vreme.
Lp :rozica:

POLY77 -> avgustovske mamice (14.3.2005 7:57:46)

Jaz tudi KOMI čakam na brce in malo lepše vreme. Jaz sem mogoče prava beseda-malo sitna, ampak saj sem lahko :ups:....
Proti strijam sem se mazala z Aventovo kremo, dobra, samo se mi zdi, da so mi po njej razpokale roke, tako, da sem sedaj prešla na Niveino baby olje.

Kety -> avgustovske mamice (14.3.2005 8:39:11)

Hojla!
Se mi zdi, da tedni tako hitro minevajo, da bomo mimogrede rodili!:)- Ob vseh obveznostih, ki jih imam za faks in za sluzbo, nisem se utegnila nic pametnega zase naredit (da bi prebrala kako knjigo o dojenckih, kaj kupila, ipd...). Trebuscek je v mejah normale, no, nosecniske hlace nosim ze kar nekaj casa, predvsem zato, ker so bolj udobne. Mazem pa se z Nivea mlekom, ki ima e vitamin in mandeljevo olje. Mi kar odgovarja, zaenkrat! Upam, da ne bo prevec strij, ker sem fuuul nagnjena k njim. Kaj cmo, tako so geni!

Imamo pa seveda tudi slabe dni, ko nas morijo finance!!:(( V takih trenutkih se kar mocno skregava z mozem, kar pa name ne vpliva ravno dobro in seveda na najino:duda: Ker sem studentka, ne vidim, kako bi lahko bolje prispevala v skupno blagajno....res ne!!! Ampak o tem drugic!!

Uzivajte in se imejte radi!!

LP Kety, 16t 2/7

Dadi -> avgustovske mamice (14.3.2005 9:18:11)

No tukajle pa še ena avgustovska mamica. Tudi študentka. Nič se sekirat zaradi denarja, država je sicer res mačehovska ampak še dobro da mamo babice. Te pa kar mal znorijo k se otroček rodi. Proti strijam imam pa eno modro kremico.Ne vem kako se ji že reče...Bi mogla prav pogledat it.

miševi -> avgustovske mamice (14.3.2005 9:45:03)

Zdravo!

Tudi jaz se kar v redu počutim. Po navodilu gin. si dnevno merim pritisk (doma je hvala bogu v redu oz. nizek, tako da včasih zapaše kakšna kavica), na vsake toliko dni me pa malo daje glavobol, ampak gre.
Vidim, da bom res morala skočit do trgovine po eno kremco proti strijam. Sem sicer tudi sama nagnjena k nastanku, kljub mazanju, ampak vsaj malo manj jih je, kot da če ne bi nič delala.
Drugače pa tudi jaz že malo čutim otročka, drugi sicer še ne, jaz pa že uživam v tem:).

Pa-pa.

nanka -> avgustovske mamice (14.3.2005 9:47:53)

Lep pozdrav vsem,
tudi jaz imam PDP v začetku avgusta (19t), vendar nisem prvič noseča, upam ,da niste hude. Od prvih dveh porodov je minilo že toliko časa, da imam res občutek da je prvič.
Zanima me ali si že kaj ogledujete otroško opremo?
Ali planirate počitnice na morju?
Čao

monči -> avgustovske mamice (14.3.2005 10:04:13)

ojla vsem avgustovkam

jaz se sicer trenutno ne počutim preveč dobro, sem namreč bolana.
Danes začenjam 20 t. Hura:bravo::sloncek::sloncek:
Za gibe mojega bejbija, pa še nisem čist prepričana, kako naj bi se čutili,nekj se sicer dogaja v mojem bušiju, sam ne vem če je to to.
Jutri imam UZ in komaj čakam na novo slikco, za spol pa tut upam, da bomo izvedeli.

lepo se imejte in pazite na svoje bušije!

monči in:duda:

urši77 -> avgustovske mamice (14.3.2005 10:39:11)

Evo še mene-tudi avgustovka PDP 27.08.
Brck še ni, se mi pa občasno dogaja, kot da me ene dva do tri cm pod popkom čisto nežno, kot da bi me nekdo s perjem, samo pod kožo, žgečkal-občasno, ko se umirim:)
Nosečniške hlače smo tudi začeli nositi-so pač bolj udobne!
V glavnem smo v pričakovanju tako zaželenih brck-zaenkrat (saj ko bom dobila kako močno tja pod rebra dvomim da bom to še tako težko pričakovala)
Uživajte v :nosecka:

Jessy -> avgustovske mamice (14.3.2005 14:05:01)

Kako sem jaz vesela, ko vidim, da se zbiramo avgustovke. Se mi zdi, da so druge nosečke bolj pridne za klepet o svojih izkušnjah, kot me!

Mi smo zelo vredu! Bebija sem začutila v soboto popoldne kot trikratni utrip desno od popka, kakih 10 minut pozneje pa še malce pod popkom. Vse je bilo zelo zelo narahlo, ampak zelo prijetno. Takoj sem vedela, da je to naš mali. Včeraj, ko sem šla spat, sem se ulegla na trebuh in mi je kar naprej nekaj "pokalo" v predelu popka. Najbrž je bil spet bebi, ki se je razburjal, da sem ležala na njem. Seveda sem se obrnila drugače.
Kolk je fajn, ker vem, da je živ!!!

Prihaja čas, ko bomo mogle začeti zbirati opremo, takšno in drugačno, kajne? Prihaja najlepši čas!
Lepo se imejte!

Žani -> avgustovske mamice (14.3.2005 14:17:40)

....še ena avgustovka!
PDP imam 7.avgusta (danes je 19t 1/7) in malo bitje v mojem bušiju že veselo brca. Zjutraj je sicer bolj mirno, popoldne in proti večeru pa je zelo živahen. Na morje letos verjetno ne bomo šli. Pravijo, da bo letos poleti taka vročina! Zato razmišljam, da bi raje kupila prenosno klimo. Opremo pa sva neki malega že kupila-tisto, kar je bilo v akciji.
Lep pozdrav vsem :nosecka:!

monja -> avgustovske mamice (14.3.2005 20:21:41)

Pozdravljene!

Po dolgem času mi je spet uspelo pokukati na forum, saj smo zelo zaposleni s prenovo stanovanja.
Joj, koliko ste v teh dnevih napisale!!!

No, tudi jaz sem avgustovka (2.8.). Tako sem nestrpna s temi brcikami. Nekaj sicer čutim, samo ne vem, če je to tapravo. Kot nekakšno trzanje živca malo pod popkom. Pa še to le zvečer, ko se čisto umirim. Bom videla, kako bo te dni.

Kremice tudi imam, ampak sem malo žleht, ker se ne mažem ravno vsaki dan. Trebušček se tudi že lepo vidi.

Lep pozdrav vsem, še posebej Jessy, pa še se kaj javite. Jaz se bom, ko utegnem.
monja

Jessy -> avgustovske mamice (14.3.2005 22:00:43)

O, Monja, hvala lepa!

ko kaj utegneš, se kaj javi!

Dadi -> avgustovske mamice (15.3.2005 11:27:31)

No hm...ravno včeraj smo bili na UZ in nam je povedala dohtarca da je naš malček palček velik za 15 tednov in ne za 18 kot naj bi bilo po M. Tako da se selim k septembrčicam.:)-

Stran: [1]