willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: sana76 pozdravljene mamice! prosim vas za kakršnikoli nasvet, predlog, idejo, preizkušeno metodo,..., kako naj naučim novorojenčka spati v svoji posteljici. Punčka ima 5 tednov, dojiva se non stop (trenutno spi že dobro uro, kar je čudežno), zaspi v naročju in čim jo odložim v zibko ali posteljco (ponoči), joče, joče in joče. Gotovo potrebuje tudi mojo bližino, toplino,... ne le dojenja, ampak me zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje. Koliko časa naj bi to trajalo? Kako naj jo naučim, da spi dalje tudi v posteljici brez mene? Pa še to, dude noče in noče, jaz pa bi ji rada to ponudila, saj ima bradavico tudi namesto dudice, za tolažbo . Kako naj ji dudico ponudim, da bi ji bila všeč? Naj še povem, da s prvorojenko nisem imela niti približno takšnih težav, niti eno noč ni prespala v najini postelji, vselej sama v zibki podnevi in v svoji posteljici ponoči. Dudico je vedno rada dudala. Glavna razlika med njima pa je prav gotovo ta, da prvorojenka ni bila dojena (le delno), drugorojenka pa popolnoma dojena. Jaz si to tako razlagam, zato res prosim mamice, ki imate podobne izkušnje, za preizkušen postopek, kako ravnati v tej situaciji. Poskusila bom, mogoče pa mi bo uspelo... Lep nedeljski dan in veliko srčkanih trenutkov z malčki Kot, da bi brala zgodbo mojega prvorojenca. Meni je pomagalo le to, da sem se nehala obremenjevat z vsem skupaj. Pa še to, razlika med njima je zgolj recimo karakterna, jaz tudi drugo sam dojim, pa mi je sprejela dudo, pa spi v svoji posteljci, pa se pusti vozit v vozičku,...
|