|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
13.3.2005 21:43:07   
PIAF
:)....če vam bo uspelo uspavati vašega :duda: tako, da sam zaspi v posteljici, je rezultat iz prve roke tukaj!
Uspelo mi je!!!!:bravo::bravo::bravo:
Nikoli, res nikoli nisem mislila, da bom lahko svojega sina "naučila", da sam zaspi v posteljici! Kajti je velik upornik in prepričana sem bila, da bi lahko jokal do onemoglosti in ne bi zaspal, saj je tako "močan", trmast karakter, da je joj. Ampak nisem se dala in sem sedaj zelo ponosna nase!!!

Predvsem pa mi je uspelo po vaši zaslugi! Upoštevala sem vaše izkušnje in nasvete, moram pa izpostaviti Barbaro2004, ki mi je res podrobno podala vso taktiko in mi vlila ogromno samozavesti!

Še enkrat hvala, Barbara! In seveda ostalim, ki ste prispevali svoj delež izkušenj!

Res sem vesela, da sem lahko v vaši družbi!:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Nočko!

PIAF:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
13.3.2005 21:44:45   
niki5
koliko je pa star :zmeden2:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
13.3.2005 21:47:56   
puncica
Ja pol pa povej recept a ne:zmeden2:

Pa bravo za mami:bravo::bravo:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
13.3.2005 21:59:29   
Jutra
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: PIAF

Oba z mojim :love:sva zelo vesela, da ti je uspelo. Ful sva mislila nate in držala pesti
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Sicer pa gre zahvala vsem, ki sodelujejo na RR-ju.:bravo::bravo::sloncek::sloncek::sloncek:
Tudi meni je pomagal že marsikateri nasvet. Sama pa se tudi trudim po svojih močeh.

Všeč mi je misel, da "če ti uspe osrečiti le enega človeka, so ti poplačana vsa tvoja druga razočaranja. Skrivnost sreče se razkrije z osrečevanjem.":)




(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 8:16:07   
komar
ja helo,
kaj pa je ta recept? sem mal iskala pa nisem nasla...

pozdravcek,

k:zmeden:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 9:12:51   
PIAF
Se strinjam Barbara!:bravo::darilo:

Recept? Dolgo sem tuhtala kaj bi mojemu malčku ustrezalo za uspavanje, saj je vsak otrok drugačen in npr. božanje po glavi ali obrvih, ali prijem za rokico, pri našem ni palilo. Še bolj se je razkuril in me vstran tiščel ter postal ipičen.

Star je 6 mesecev, začela sva pred 14-imi dnevi (če bi verjela v uspeh, bi že prej začela!.
Ne mara dude, ne flaške, nima ninice.

Kot najprej naj povem, da sem tudi jaz bolj mehkega srca in svojega otroka nisem mogla pustiti, da joka in potem v joku zaspi, dokler....mi ni počil film, ker je dobesedno zafrkaval. Do dneva "D" - uvedba trde vzgoje, je zaspal izključno, poudarjam izključno na rokah! Moja motivacija je bila povezana z dnem, ko sem ga spet zvečer odložila v posteljico (spečega), se je takoj zbudil in jok, ga dvignem spet gor, je v trenutku zaspal, potem spet dol in spet jok....to je trajalo več kot eno uro - tukaj pa se je končala moja mera potrpljenja! Med drugim se mi je zbujal n-krat na noč in sem okrog hodila kot zombi! Temu sem hotela narediti konec in ko si res tako na koncu, se ti srce več ne para tako kot prej! Enostavno sem ga pustila v posteljici, da se zdere do konca! Zraven sem mu dala pač pleničko in navila pesmice za lahko noč. Bila sem ves čas pri njemu in tuhtala, kaj mu paše (božanje, petje, jamranje, dotik, vrtiljak itd...) in po enournem joku (vmes tudi kričanju) je zaspal. Bila pa sem res ves čas ob njem!
Drugi dan je bilo enako, tretji dan je bilo joka le še pol ure, četrti dan petnajst minut, potem morda spet pol ure (odvisno kako utrujenega sem položila v posteljico). Zdaj se je naučil, da ko ga dam noter, mu dam pleničko, pesmice gor, že ve, da je čas za spanje in zaspi. Pojokca še, ko ga dam noter, ampak to max traja 5 minut.

Sama ne morem verjeti, kaj sem dosegla! Mož še vsak dan reče: vsaka čast, to sem pa res ponosen nate! In sem sama ponosna nase in veliko bolj samozavestna! Saj nisem verjela v svoj uspeh.

S pomočjo vas na RR-ju sem si sama pri sebi med njegovim jokom (ko mi je bilo - priznam - tudi hudo)ponavljala besede: bo mi uspelo, bo mi uspelo! Jaz bolj trpim, kot otrok, ko otrok joče! Drugim je uspelo, še bo meni!

Bila sem sproščena, da otrok ni čutil napetosti! Ves čas sem bila ob njem, da me je videl (dotika ni prenesel), prve dni sem mu čistila nosek, ker se mu je od joka toliko nabralo in mu zraven prigovarjala.

Od takrat dalje se zbudi le še 2x ponoči! Ne morem verjeti, a je resnično!

Spraševala sem se, kako pačez dan?! Tudi vas na RR-ju in svetovali ste mi naj tudi čez dan enako uspavam. Najprej sem bila skeptična in otrok je to čutil, zato ni hotel zaspati. Pa sem ga spet dala v dnevno in se igrala z njim (čeprav je bil pokonci že 4 ure), potem pa sem se odločila in sedaj mi čez dan enako zaspi! Še hitreje kot zvečer. Ima pa ves čas prižgan radio, ker ima bolj plitek spanec in ga vsak šum zbudi.

No, to je to! Če vaš še kaj zanima, me pa kar vprašajzte, vam z veseljem pomagam, kot ste ve meni!!!

Pozdravček!
Piaf:miska:








(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 9:22:58   
Urška*
Ojla!

Tudi moj izključno zaspi na rokah. Pa me zanima, kako si zdržala, ko pa se je mali jokal. Ko se moj začne jokat, ga enostavno ne morem pustit, ga takoj vzamem v naročje.Se mi preveč srce para zraven.

lp:)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 9:49:13   
NinKa
PIAF :bravo:

Midva sva miškota od vsega začetka dala v njegovo posteljico, ker me je blo panično strah tega, da bi spal med nama v postelji.

Prve dneve smo prakticirali, da je zaspal na rokah in ga dali v posteljo, nato je zacel štrajkat in ni hotel spati. Pa sva ga pustila dret - vse skupaj je navadno trajalo cca. 5 minut, ampak jokal je vedno brez solzic, tako da je blo bolj iz protesta kakor kaj drugega. Zato sva vstrajala.

Po 2 tednih misko nikoli ni vec jokal, ker je moral v posteljico.

Sedaj mi spi samo v svoji postelji, al pa na poti v prenosni, mora pa imeti svojo odejo in povstercek. Brez tistega pač ne gre..

Se splača, nam je ob rojstvu rekla patronažna, naj se mu ne pustimo, ker pri cca. 8 mesecih nas imajo v malem prstu in vedo, kje lahko izsiljujejo in kje ni šans.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 9:54:53   
PIAF
Meni je bilo tudi hudo, možu še bolj! Ampak sama sebi sem dopovedovala, da teh nekaj dni ali tednov bom potrpela in bom potem jaz bolj zadovoljna in otrok.
Z možem imava sedaj več časa zase, ponoči se naspim in sem čez dan spočita mamica! In zares srečna, ker mi je uspelo!
Tudi jaz sem zavlačevala s takšno vzgojo, ker me je srce bolelo, pa skozi je bil en izgovor, ko bo star 4 mesece, potem sem rekla, ko bo 5 mesecev, potem sem rekla, joj, pa joče, ker mu gredo zobki ven in se mi smili, pa zamašen nosek ima, moram ga ven vzeti in ga potolažiti, pa napenja ga, pa nešteto izgovorov.......

Nekje sem prebrala, da si starši izmišljujemo vse možne izgovore in na koncu ga nosimo do enega leta! In to je res! Premagati moraš to! Poskusi in zagotavljam ti, da ti ne bo žal! Naš je res trmast in bi se drl in kričal do konca, ko hoče kaj doseči, zato nisem verjela v najin uspeh! Pa je zagotovljen tudi pri najbolj "trdovratnih" otrocih!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 10:05:03   
malika
Naš je zaspal izključno na dojki. Drugače ni šans. Nekje pri 8 mesecih sem imela tega prek glave in sem začela iskar rešitve.
Učinkovala je kar prva stvar, ki sem jo poskusila. V času spanja(na začetku preko dneva), sva šla na sprehod, zraven flaško čaja, dudica in plenička.In tako je zaspal. Tako sva se šetala 14 dni,po enem tednu je v vozičku zaspal skoraj v trenutku, ko sem ga vanj položila in mu dala flašo ali dudo. Potem pa sem isto varianto poskusila še za nočno spanje, ampak brez sprehoda. Samo položila sem ga v posteljico, dala flaško, ninico in šla iz sobe. Od takrat čisto vsakič, brez izjeme zaspi čisto sam in brez joka.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Za vse tiste,ki še razmišljate....
14.3.2005 17:16:18   
Aly
Pia,

če si oz. ste zadovoljni, potem je v redu :) ...je pa vsak otroček drugačen in jaz tega pri našemu :duda: ne bi mogla..... Ne vem, saj morda bi tudi uspelo, vendar za kakšno ceno..... :zmeden: Naš otroček potrebuje stik z menoj, to čutim....Verjamem, da če bi ga s silo tega "odvajala", bi se tudi morda "naučil"...vendar to bi sigurno storil iz obupa, ker se pač ne bi več odzivala, skratka bi odnehal - izgubil bi zaupanje.... :zmeden: . Nam pa vsem paše cartanje in nošenje....saj ne rečem, da nisem mnogokrat utrujena, pa vendar, saj je še čisto majhen dojenček....Uspavava se vedno tako, da greva oba skupaj spat v veliko posteljo (kjer tudi vedno spi) in seveda ob tem "papca", tudi izven spanja se dosti nosiva .....hm skoraj vedno :)- . Imam že odraslo hčerko, s katero se sicer lepo razumeva, vendar mislim, da je bilo tega cartanja in nošenja pri njej premalo...., prehitro je samostojno zaspala v svoji posteljici.... danes opazim kdaj pa kdaj (ona še sedaj verjetno niti ne ) da ji to manjka :zmeden2:

Da ne boš narobe razumela, spoštujem tvoje ravnanje, vendar sem drugačnega mnenja

LP Aly

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?