Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK *ena boljših je , da plačujemo vrtec po novem samo za enega otroka *protikadilski zakon *predsedovanje EU *povečanje BDP *odprtje pediatrične(kar bi lahko tudi prejšnji, a niso uspeli) *uvedba eurota *"zdrmal" je tajkune(vsaj nekaj) Tole zgoraj našteto lahko nekdo jemlje za +, drugi pa za -. Tajkuni? Predsednikovanje? odpretje pediatrične? Euro? Čisto vse kar si napisala je pod vprašajem... Sama ne verjamem, da je bilo prej tolk boljše, ker sicer ne bi volili pred 4. leti za JJ-ja. (pred)Prejšnja vlada (beri lds) je sprejela meni osebno zanič ukrepe kar se penzij tiče, zanič 9-letko in šla je v EU, kar mi tudi ni najbolj všeč, najhujše pa je, da smo šli v nato. Sicer pa mi je bil njihov način delovanja mnogo bolj všeč kot janšev. Vsaj trudili so se zajeziti inflacijo in finančno smo pod njimi živeli boljše kot danes. Trudili so se za socialno državo in če je to tisto, kar jim komunističnega očitate, potem vas res ne razumem. Vendar verjamem, da je tudi JJ naredil precej zelo neumnih, škodljivih reči, precej več kot bi jih jaz lahko pogoltnila. - vse zakone je sprejemal mimo ljudi, po hitrih, nepremišljenih postopkih, čez trupla - vsi službe, podrejene ministrstvu so delale tako, kto so jim rekli - čez trupla brez možnosti da kdorkoli kaj reče ali ukrene- to sem sama najbolj občutila pri šolski zakonodaji, kjer so potunkali v drek vse vaše otroke - učni načrti bodo še bolj obsežni in posledično neučinkoviti, zanič, kot so že bili do sedaj - zelo hudo mi je bilo, ko so sprejeli pravico do uporabe gensko spremenjenih semen - to posledično potegne za sabo to, da bodo naravna semena izginila, sploh ker je na svetu samo par monopolistov s semeni - zelo mi je bilo hudo, da so ob novem plačnem sistemu vzeli najrevnejšim ljudem še tisto, kar so imeli, njihove plače bodo stale leta dolgo, ker so jih tolk znižali, višje kot gremo po izobrazbi, manj so ljudem vzeli - če je to tisto, kar očitate komunistom da niso počeli, je mene sram zaradi vas, da tako razmišljate - zelo mi je hudo,d a bodo uvedeli sistem "big brother iz watching you" se pravi satelitsko cestninjenje, ker se nikjer več na tej ljubi slo. zemlji ne bom počutila neopazovano, to je odvzem osebne svobode, kar se mene tiče in kljub temu, da sem zelo zadovoljna z vinjetami, sem ogorčena, da se javnost strinja s tem (po moje sploh ne dojemajo, da bo nekdo, ki se pelje zgol 5km po ljubljanski obvoznici čez par let plačal 3x toliko na leto kot zdaj za vinjeto, plus tega ne bo nikdar brez nadzora več sploh - popolnoma nič niso naredili za zajezitev inflacije - socialo so hoteli zganjati s šparanjem pri zdravstvu, posledično smo težko prišli do zdravil, napotnic (a ste opazile, da določenih zdravil sploh ni bilo na trgu že nekaj časa, kljub temu,d a so morda edina, ki pomagajo za določeno bolezen??!!), hudo bolni so morali plačevati za svoja zdravila, ki jih potrebujejo za preživetje, niso mogli dobiti ničesar od zavarov., saj le ta ne krije niti osnovnega, čeprav so 40 let plačevali vanjo! - imam tri otroke, pa vendar za vse tri dam zelo veliko denarja, tudi za vrtec tretjega, ker je pač tretji, nimam še dveh drugih v vrtcu - kakšen burek so to naredili, a naj imam zdaj še četrtega? Nič niso naredili za zvečanje rodnosti. Rodnost se bo povečala, ko bo sociala dobra, pa ko bo imel folk dovolj denarja za plačat si stanovanje in nudit otroku tolk, kot je treba - denar so vlagali v bojno opremo, a je to res treba v tako veliki meri? - denar države so vlagali na napačna področja in niso kontrolirali dela izvajalcev, ki so jih najeli, ogromne vsote gredo za področja, kjer podizvajalci delajo štalo, narejeno je pa vse na pol ali sploh ne (poglejmo samo dars, ki mesece dolgo gradi in obnavlja in se dela, da dela...kako je možno, da so v 4-ih letih 3x obnavljali isti odsek, kako je možno, da je odsek zaprt, pa nikjer nikogar od delavcev kadarkoli pelješ mimo? Al pa če se spomnimo zdravniških miz... al pa predora šentvid....) - bom nehala, čeprav sem šele začela, zgoraj našteto je glavno - če bo BP uštimal zgolj in samo zdravstvo, vsaj približno in za silo bolje kot zdaj, bom gotovo bolj srečna kot zdaj. če bo malce bolj socialen, pa poskusil vsaj malo zajeziti inflacijo, potem bo pa že ogromno naredil. kaj bo, bomo pa šele videli - jaz ne upam preveč, še vsi so me razočarali - ko pridejo na oblast, postanejo svojeglavi
< Sporočilo je popravil Gina -- 22.9.2008 8:36:04 >
|