Stefka
|
Sicer kakšne tople vode ne bom odkrila, ampak recimo zgodba, ki se je zgodila meni. Je sodelavec, star malo pod 40 let, poročen, z dvema otrokoma in se mu zdim jaz nekaj takega kot tebi tvoja sodelavka. S tem, da sem tudi jaz poročena in imam dva otroka. Je simpatija tudi z moje strani? Je, ampak, da bi to vzela zares ali si dovolila, da to preide v kaj več, bi moralo biti izpolnjeno kar nekaj pogojev; 1. da je med nama z možem že dolgo časa precej narobe, da že dolgo nisem čutila ljubezni do njega 2. da se resnično zaljubim v drugega (je velika razlika med fizično privlačnostjo in zaljubljenostjo) in 3. da vem kaj tvegam in se mi to še vedno zdi prav (pri tem govorim ne samo o svojem zakonu, predvsem o otrocih). Tudi če bi bili vsi trije pogoji izpolnjeni (pa niso), še vedno pomisli, zakaj si se zaljubil vanjo (v ženo namreč), kaj te je očaralo na njej, da sta ostala skupaj toliko časa, kaj vse sta prestala skupaj in ali je vredno. Po tvojem opisu sodeč, mislim da ni. Prepričana sem, da imata težave (ki so tudi vzrok ali posledica krize srednjih let), da si želiš spremembe in nečesa novega, ampak ali je vredno tvegati vse kar imaš? In česar nista naredila čez noč. Prepričana sem tudi, da tudi tvojo ženo motijo nekatere stvari na tebi. Kaj pa če se istočasno dogaja njej isto z njenim sodelavcem? Če te ob misli na to vsaj malo stisne v srčku, mislim, da se raje temeljito pogovorita in naredita nekaj za vajin zakon. Pelji jo nekam, kjer sta se spoznala ali pa tja, kamor sta šla na poročno potovanje. Otroke pustita doma in se spomnita zakaj sta se zaljubila. In kaj od tega je še vedno tam. Jaz zase lahko rečem, da to vedno odtehta. To, da pomislim ali bi mi bilo hudo, če bi se isto zgodilo mojemu možu. In mi je hitro jasno, da je on moj največji zaklad. Recimo - kljub nekaj ponudbam, ki sem jih dobila in bi jih, če bi hotela, lahko sprejela, si zdaj, ko je moj mož v Kanadi in bo tam še nekaj časa, želim samo njega. In mislim, da, vsaj zame, to pove vse. Ker tudi tvoja žena ni samoumevna in tudi ti ne bi smel biti njej. Rečeno bolj v hecu kot zares - pelji jo v swinger klub, boš hitro videl ali ti bo vseeno, če jo nekdo drug... Po mojem ne, tudi če je ne zanima elektronika. Strinjam se tudi s puncami, ki so napisale, da mogoče si pa narobe razlagaš sodelavkino prijaznost. Mogoče je pa prijazna do tebe samo zato, ker je pač tak človek in je prijazna do vseh.
|