SpeliG -> RE: sotrpinke (21.9.2008 15:10:39)
|
Matic0105, enkrat sem ti že odgovarjala, ko ste komaj sumili na refluks, zato sem bila pozorna na tvoje pisanje. Žal mi je ko vidim, da se še vedno stanje ni umirilo pri vas, sem tudi ena od mamic, ki se ubadamo z refluksom. Naša je zdaj stara 5 mesecev in pol in postopoma začenjamo z GH. Pa saj bi po mojem vi tudi že lahko počasi začeli, če je mali star 4,5 meseca; kaj pa pravi pediatrinja? Mi smo začeli ko je imela malenkost več kot 4 mesece z riževimi kosmiči in pri 5 mesecih sem ji dala malo pireja (joj, njen izraz na obrazku, sploh ga ne mara), danes pa prvič jabolček in je bila čist navdušena. Poznam vse tegobe refluksa in imamo ga še vedno, bog ne daj, da ji dam katerokoli drugo mleko kot AR. Ampak po AR je čist OK in zadnja dva tedna opažam, da očitno težave počasi izzvanjajo; od dopolnjenega 5 meseca dalje lahko leži na ravni podlagi brez težav, lahko jo premetavamo in previjamo tudi po hranjenju, tako da očitno gre na bolje - pa nismo veliko starejši od vas, tudi pri vas bo začenjalo iti na bolje. No, jaz sem z dojenjem prekinila pri njenem enem mesecu, takoj ko smo dobili diagnozo, ker je bilo z njo ob mojem mleku ful hudo ; po AR pa super in to je bil moj najboljši "antirefluksni"ukrep. Naša je tudi imela skoz zamašen nosek, pa sploh ni bila prehlajena, ampak ji je mlekec silil tudi skozi nosek in se je ponočila davila...grozno, sploh se ne smem spomnit kako je bilo hudo. Potem se je nehalo kar naenkrat, pri vseh se in to naj vam bo vsem v tolažbo, ki to prestajate - vse mine...In bodo postali dobrovoljni, nasmejani sončki, ki tako hitro zrasejo... Srečno!
|
|
|
|