rodbinsko deblo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ursi -> rodbinsko deblo (20.9.2008 11:48:33)

Pred skoraj 7 leti sem bila na srečanju širše "žlahte". Glede na to, da so se organizatorji res potrudili in smo jim prej vsi poslali svoje podatke o družini, smo na srečanju nato dobili izdelano naše družinsko deblo.
uspelo jim je dobiti podatke približno od leta 1640 naprej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Jaz se sedaj trudim in poskušamo kolikor toliko slediti rodbini naprej in ažuriram podatke, ko je kakšna sprememba. Meni je zanimivo, ko smo nato po različnih poteh izvedeli, s kom vse smo v sorodu po tolikih in tolikih kolenih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  To delam zase in bom predala naprej svojim otrokom. Ali tudi vi izdelujete vaše rodbinsko deblo?

Kerensa* -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 11:50:24)

Ja, že dve leti... ampak imam tako raz*ukano familijo, da sem prišla šele do leta cca. 1900... je pa noro zanimivo, res je.

nejcko -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 12:03:17)

Moj oče ga je dal pred leti izdelati enemu gospodu. Podatke imamo tudi tam nekje od leta 1600 dalje, za bolj nazaj je pa podatke v bistvu nemogoče dobiti (vsaj za slovensko ozemlje), ker takrat pač niso bili pismeni oz. so, če sploh so, za svoje podanike rojstno knjigo vodili fevdalci.

Kerensa* -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 12:05:28)

Jaz moram zdaj samo še na plačo počakati, da registriram Bombnik, potem pa direktiva v Sarajevo po podatke, da lahko potem nadaljujem z delom.

Gina -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 12:24:57)

Jaz sem nekaj delala v srednji šoli, vendar sem prišla povsod tja do leta 1800, po eni strani še malo bolj nazaj. Je pa težko, ker so bili moji predniki že v drugem kolenu raztepeni od gorenjske do dolenjske, od ljubljane do primorske.... lokalne cerkve hranijo nekaj, arhivi nekaj, nihče pa glih čist vsega, predniki so pa v glavnem mrtvi. Še dobro da sem to delala mlada, ko so vsaj oni še živeli in mi dali veliko podatkov, v kateri smeri naj iščem. Delajte čim prej, če mislite!

Kerensa* -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 12:27:26)

Če bi bili moji samo v SLO, bi bila jaz najbrž že fertik z vsem, kar se da dobiti... tako pa moram za začetek v BiH, nadaljevala bom pa očitno na CRO, ker je bila moja prava babica Hrvatica... še veliko bo dela, ja... sem bila pa najbolj navdušena, da sem našla original posvojitvene papirje od moje mame iz leta 1946... edina svinjarija je to, da sem dobila predse original izjavo mojega pravega dedka, kjer je napisal in podpisal, da se odpoveduje moji mami in da naj jo dajo v posvojitev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anonimen -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 13:08:18)

Ali tudi vi izdelujete vaše rodbinsko deblo?

En stric ga ja naredil (verjetno ga tudi se dopolnjuje).
Mene pa niti ne zanima...

Anonimen -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 13:18:49)

Jaz bi ga imela, pa se nihče še ni spravil k delu.

lelaval -> RE: rodbinsko deblo (20.9.2008 14:40:20)

Jaz se ga že 10 let spravljam delat, pa mi še ni uspelo nikam prit.

Ancy -> RE: rodbinsko deblo (21.9.2008 10:27:24)

Moj oči ga ma tud, sm neki gledala sam je tko razštelan use, ker je bla prababica 2x poročena in nevem kok **** otrok tko da je ful težko... je pa lepo pogledat kdo vse je tvoj prapraprastarš :)

Stran: [1]