zamrznjeno materino mleko - okus? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


suzy85 -> zamrznjeno materino mleko - okus? (19.9.2008 21:53:25)

Pozdravljene!
Tako kot mnoge druge si tudi jaz že 4 mesece pridno črpam mleko. Ker ga je bilo od začetka veliko, sem ga shranjevala v zamrzovalniku, zdaj pa ga tu in tam uporabim, ko mi zmanjka sveže načrpanega mleka. Opazila sem, da ima mleko, ki je bilo zamrznjeno, drugačen vonj in okus od svežega mleka. Ste tudi druge to opazile? Je to vredu ali je to znak, da se je mleko pokvarilo? Glede na to, da sem ga shranjevala v aventovih kozarčkih, se skoraj ne bi smelo pokvariti, ne?

Hvala za odgovore!




tamala_82 -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (20.9.2008 8:42:50)

Jaz tega nisem opazila. Tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je enako rad pil sveže in odmrznjeno mleko.
Sem pa shranjevala v Aventovih via posodicah in posodicah od Tommee Tippee (z obemi zadovoljna).

Morda se samo tebi zdi, da sta okus in vonj drugačna. Kaj pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lepo pije odmrzjeno mleko?




suzy85 -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (20.9.2008 9:31:20)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pije mlejko brez problemov. pa tud barvo ma mleko isto in nima nobenih delcev notr - zgleda kot sveže, sam okus in vonj se mi zdita drugačna.
al pa se mi samo zdi  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Zofy -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (21.9.2008 12:42:37)

Meni se je isto zdelo, pa je tamala vse spila brez pritoževanj, tudi posledic ni bilo. Kolegica mi je rekla, da se mi to lahko samo zdi, al pa da sem kakšno bolj močno hrano takrat jedla. Samo ne, vonj je prav po skrinji, a ne?





tamala_82 -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (22.9.2008 8:52:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
Samo ne, vonj je prav po skrinji, a ne?

a res? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] koliko časa pa mate mleko v skrinji preden ga date [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?




piškamiška -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (23.9.2008 22:47:27)

Tudi meni se je nekajkrat zgodilo, da je imelo mleko oz. kašica (z MML delam mlečne kašice za večerni obrok) čuden okus in vonj. Ugotovila sem, da je to posledica prave temperature, ko se zamrznjeno mleko taja. Če je preveč ppogreto ima vonj, če je pa prava temperatura, pa nima čudnega vonja. To je moja ugotovitev.
Poskusi s čimmanj toplotno obdelavo mleka oz. gretje s čimmanj vročo/toplo vodo.

Moj malček pa itak poje kašico brez problemov, z največjim mljaskom, tako da se ne sekiram preveč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]








lady1 -> RE: zamrznjeno materino mleko - okus? (24.9.2008 21:56:49)

Men se tud zdi, da ime zmrzneno mleko drugačenj vonj, sam ga moj fantiček z veseljem spije tako, da če je mleko staro do 3 mesecev mislim, da je OK, ker če bi bilo pokvarjeno ga ne bi bil.




Stran: [1]