cmokec -> predsodki o partrnerskih zvezah (14.3.2005 12:44:47)
|
Meni različna izobrazba med dvema tudi ne predstavlje nobene ovire. Rada bi brala katero, ker se je za partnerja odločila glede na izobrazbo. Ali je skupaj s njegovim delom ali je z njim. Bistvo je v razgledanosti, v pogledih na svet, o skupni vzgoji otrok, o popoldanskih sprehodih in crtljanju med rjuhami. Moje mnjenje je, da ženske na izobrazbo svojega dajejo dosti takrat, ko so nesamozavestne, ko se hočejo kititi s perjem znanja svojega dragega. Je pa tudi res, da je znanje pomembno, a da ima razen malo večjega dohodka kak upliv na zvezo? Pa še ta primer: imela sem prijateljico, ki je za fanta, ki je naredil VII. stopnjo pripravila vsesplošni žur. "Zaljubljena" do ušes je bila seveda prva zvezda zabave, ker je bilo bistvo vsega, da je to njen fant in ne, da je uspešno končal fax. Fant se je zaposlil in ga je stalno matretirala, kam vse morata iti, kako se mora oblačiti, ker vendar ni navaden delavec. Pa je prišla prometna nesreča, fant je izgubil eno nogo nad kolenom. Kar naenkrat izobrazba ni več pomenila nič, "zaljubljenost" je v sekundi izpuhtela, sedaj se pa sprehaja z novim izobraženjem. Ko se mu saj nebi kaj hudega zgodilo. Midva imava oba V. stopnjo.
|
|
|
|