Žalostna ,namesto vesela !! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


nadaklemen -> Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 10:50:15)

Pozdravljene,
Moram se malo potožit,saj upam na kakšno spodbudno besedo od vas v teh mojih trenutkih.
Žalosti me moja situacija , dva meseca pred mojim drugim porodom.Izseliti smo se morali do konca decembra,v začetku decembra pa pričakujem novo dete. Na občinskem razpisu mi je bilo dodeljeno stanovanje ,ki se je pravkar sprostilo. Hvala bogu.
Vendar včeraj ko sva dobila ključe ,sva bila kar razočarana ,saj je bistveno manjše kot sva imela zdaj.Sedaj smo lepo živeli na 70 kvadratih,čeprav v 5 nadstropju brez dvigala. Sedaj pa 52 kvadratov minus 20 stopnic manj.Najino pohištvo se nenajbolje  ujema z prostorom, najboljša rešitev je da bomo vsi  štirje spali v spalnici in tako prihranili teh 10 kvadratov dnevne sobe za igro čez dan,druženje....
Kako ve živite v 1 in pol sobnem stanovanju,posebno sprašujem tiste ki vas je štiri v družini. Kako uredite spalnico,dnevno?
Mogoče boste rekle ,da eni še toliko nimajo,pa vendar ,oba sva žalostna ,ponoči nisem spala ,pa tudi on ne najboljše,trebuh me je bolel,mislim da je še mali v meni,čutil mojo stisko.
Tako, naslednji teden bom še brala RR,potem pa na žalost ne,ker interneta tam ne bo.Nasmejte me še kaj v prihodnjih dneh,prosim .
  Zapuščam vas v lepem spominu na vsa ta leta ko sem z vami,čeprav nisem pri tistih znanih RR-evkah.  
                                                LEP POZDRAV in HVALA!!




Anonimen -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 11:02:06)

Moja kolega imata isto enoinpol sobno. V spalnici imajo otroško sobo. V kao dnevnem prostoru pa raztegljiv kavč za starša.




tanikaa -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 11:02:56)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Moja kolega imata isto enoinpol sobno. V spalnici imajo otroško sobo. V kao dnevnem prostoru pa raztegljiv kavč za starša.



Tudi jaz sem videla že pri parih parih, da majo na ta način rešeno.




katjandraž -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 11:27:09)

Mi smo zaenkrat še na 51m2 štirje, in tako je že 3 leta. Z možekom sva dala delat kavč, ki je raztegljiv na 180X200 in ima ležišče primerno za vsakodnevno spanje . Tako midva spiva v dnevni, otroka imata svojo sobico (tam, kjer je bila včasih spalnica). Če mala dva ne prilezeta k nama ponoči, se tudi na tem kavču čisto ok spi. Je pa res, da sem se počasi že naveličala pospravljanja kavča vsak dan 2x.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Boš videla, da ni take panike. Kar pogumno!




Lenny -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 11:36:33)

Štirje smo na 38. kvadratih. Izvajamo že dve leti in pol, če bo po sreči, se selimo v roku enega leta. Gre skozi, še vedno smo živi in zdravi, pa radi se imamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nič panike! Resnično gre. Sobo smo pregradili, tako da imata otroka svojo sobico, dnevne ni, je pa spalnica večnamenska, torej služi tudi dnevnim dejavnostim. Kuhinja in kopalnica so pa brez problema. Iz enosobnega stanovanja sva naredila dvosobno in to je to.




Mišni -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 11:55:27)

Mi smo 3 na 52 kvadratih, pa tudi če bi bili 4, ne bi bilo nič drugače.
Otrok ima svojo sobo (če bila 2, bi bila pač 2 v njej -nič posebnega), midva imava pa dnevno pregrajeno s tako leseno steno, ki na koncu nima vrat, in imava zadaj posteljo.
Mogoče bi bilo bolje, če tiste stene sploh ne bi bilo, ampak pač kar postelja v dnevni, saj je lahko ujemajoče pregrinjalo čez, pa postem služi še kot eno "valjališče" - za po njej se valjati z otroki. Zna biti čisto fletno. Pa zjutraj med vikendi se TV lahko iz postelje skupaj z otrci gleda, pa malo poheca zraven, tudi to zna bit prav fletno.
Tako d ares ne panike delat. Čisto fino se boste imeli, boš videla.




Naja30 -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 12:34:49)

Mi spimo skupaj v spalnici. Za enkrat. Ko bodo otroci večji, bodo pa imeli svojo sobo, midva pa v dnevno. Ups ne, takrat bomo že v hiški - upam! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Res se nimaš za kaj sekirat. Veliko ljudi se še v manjšem stiska. Vem pa, da se je težje navadit na manjše kot na večje. Sej bo.




ninachow -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 15:14:53)

Mi smo si mogl pa kar sami stanovanje kupit! A še talajo stanovanja, potem pa ljudje še jamrajo, sorry, tukaj pa nimam prav spodbudnih besed.




Mešamdrek -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 15:29:37)

IZVIRNO SPOROČILO: ninachow

Mi smo si mogl pa kar sami stanovanje kupit! A še talajo stanovanja, potem pa ljudje še jamrajo, sorry, tukaj pa nimam prav spodbudnih besed.


Bodi srečna da si si lahko kupila stanovanje.




Minka Pobalinka -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 15:30:39)



Mi smo si mogl pa kar sami stanovanje kupit! A še talajo stanovanja, potem pa ljudje še jamrajo, sorry, tukaj pa nimam prav spodbudnih besed.
[/quote]

Žal se moram podpisat... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Jaz bi bila vsakega kvadrata fejst vesela.




mily -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 15:38:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Minka Pobalinka



Mi smo si mogl pa kar sami stanovanje kupit! A še talajo stanovanja, potem pa ljudje še jamrajo, sorry, tukaj pa nimam prav spodbudnih besed.


Žal se moram podpisat... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Jaz bi bila vsakega kvadrata fejst vesela.


No no, hvala bogu, da ste ga lahko kupili a ne? Sej bodo imeli najemnino za to "podarjeno" stanovanje.




Drugače pa mi živimo v 50ih kvadratih. Imamo srečo, da je tak fino razporejeno, da imava lahko posebi spalnico, in mala ima posebi sobico. Dnevna in kuhinja sta združeni.

Drugače bi pa tudi jaz naredila enako, kot so predlagale druge. Da bi spala na sedežni.




ninachow -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 16:10:10)

mislim, da se nismo prav dobro razumeli! midva pa banki plačujeva krepko najemnino in nihče ne sočustvuje z nama na forumih zato, ker si ne moreva privoščit 200 m2 hiše z bazenom. Saj ne vem, naj bom žalostna ali vesela.




Vijoličarka -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 16:28:02)

Najprej: nimaš biti za kaj žalostna. Uspeli ste si pridobiti občinsko stanovanje, o čemer mnogi lahko samo sanjajo. Saj sama veš. Najemnina pri vas ne bo tako velik strošek, kot pri tistih, ki plačujejo tržno najemnino.

Je pa treba napraviti nekaj kompromisov, tako kot pri vsaki stvari.

Da se marsikaj, samo če je dobra volja. Nariši si tloris stanovanja in poskušaj malo premikati pohištvo sem in tja. Veliko je odvisno od položaja vrat in oken. Če vajinega pohištva nikakor ne moreta umestiti, potem ga prodajta in kupita primernejšega - ali rabljenega ali pa mogoče v Ikei.

Znanec čisto lepo živi v enoinpolsobnem stanovanju. Tloris velike sobe mu dopušča, da jo je pregradil z omaro. Za omaro je skrita zakonska postelja, je pa res, da je stisnjena med omaro in steno in se vanjo lahko dostopa samo s konca. V drugem delu ima dnevni prostor - trosed in TV in neke nizke omarice. V kabinetu pa je otroška soba, ki je hkrati tudi igralnica. V sobici je pograd in pod oknom dolga miza, prostor je tudi za igralno preprogo.

Predvsem se raje veseli tega, kar imaš.




ninachow -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 16:44:58)

zdej me pa resno zanima, če ste res take socialke. dama se pritožuje nad podarjenim stanovanjem za simbolično najemnino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] PRITOZUJE.




Gina -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:07:08)

Nadaklemen, meni se zdi, oprosti mojemu mnenju, da tebe malo hormoni dajejo. Ker če se pritožuješ nad tem, da imate premajhno stanovanje in to preko občine, nisi glih čisto resna. A se ti zavedaš kakšno srečo imaš? V kakšnem večjem mestu bi o tem lahko samo sanjala, ali v primeru totalne revščine na 4-člansko družino dobila 33 kvadratov mogoče....če bi sploh....

Če pa te tako zelo moti majhna kvadratura, pa si poišči kakšno večje stanovanje za v najem. Ali pa vzami kredit, pa kupi večjega. Stvar je v bistvu čist simpl.

Mi smo živeli v majčkeno večjem stanovanju, vendar nas je bilo 5. Dva otroka sta bila v eni sobi, eden v "polovični sobi", v spalnici smo imeli pa vse, kar spada v spalnico in v dnevno - od postelj do tv-ja in pc-ja. En tv smo imeli tudi v kuhinji, ker jaz ne prenesem svetlobe, ko grem spat, če je moj še gledal.
Lahko bi pač pri vas vsi spali v eni sobi, pa bi imeli dnevno sobo samo za bivanje. Samo to ne bo šlo, ko bosta otroka večja, to je samo trenutna nekajletna rešitev.




Volga -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:14:01)

IZVIRNO SPOROČILO: ninachow

zdej me pa resno zanima, če ste res take socialke. dama se pritožuje nad podarjenim stanovanjem za simbolično najemnino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] PRITOZUJE.


Ne. jaz bi že prej kaj takega napisala, pa sem čakala, da ne bom spet taprva in tanajboljusrana. pa delo sem mela z brisačkarcami. Imaš prav.




ninachow -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:29:29)

Hvala za podporo, ker se mi od teh kvazi socialcev že malo meša. Imam sodelavca, ki je kvazisocialec, žena nezaposlena, ravnokar sta kupila stanovanje... Vsa mesečna podpora z vsemi dodatki (otroškimi in socialnimi) in odbitki (regresirano vse po spisku), ki jih plačujemo mi, pa višji, kot je moja neto plača!!!! Pa še prav grd kredit odplačujem za NEOBČINSKO stanovanje. Pa me nihče nič ne vpraša, koliko kvadratov potrebujem, predvsem pa ne, če mi pohištvo po meri sede not!!!!!




ZmajTolovaj -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:45:54)

Ninachow, mirno. Te razumem, tudi mene malo pogrejejo take stvari, ampak jaz sama pri sebi vem, da ne živim na nikogaršnji račun, pa je mir. Za druge pa ... kokr hočejo.
Nadaklemen, meni se 52m2 ne zdi premalo, res da ne boste komot, ker bo +[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in -m2, ampak kot si sama rekla - nekateri živijo na slabšem. Enkrat glej kakšen Tednik ali kaj podobnega, pa se ti bo tvoje življenje zdelo pravi luksuz. Sploh pa s (povsem odvečnim) sekiranjem škodiš plodu, tako da izi.
Še to: Na Deloindom lahko pošlješ tloris stanovanja, pa ti tam naredijo izris in svetujejo.





Gina -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:46:03)

NInachow, sem napisala, pa bom še enkrat - tudi jaz se strinjam s tabo.




Udb -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 17:50:19)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Moja kolega imata isto enoinpol sobno. V spalnici imajo otroško sobo. V kao dnevnem prostoru pa raztegljiv kavč za starša.
Mi smo živeli 4 na 51m2 velikem enoinpolsobenem stanovanju - in tako je bilo 22 let - dokler se nisem odselila. Z bratom sva si delila sobico veliko 6m2, starša sta imela najprej raztegljiv kavč, ksneje pa posteljo. Vse se da, meni ni nič manjkalo (OK, ko sem prišla v puberteto sem si nadvse želela svojo sobo).




Vijoličarka -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 18:13:22)

IZVIRNO SPOROČILO: ninachow

zdej me pa resno zanima, če ste res take socialke. dama se pritožuje nad podarjenim stanovanjem za simbolično najemnino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] PRITOZUJE.


Ne, nisem taka socialka. Saj sem ji najprej napisala, naj bo predvsem srečna, ker so stanovanje dobili.

To je še bolj jasno zdaj, ko je Gina napisala, kakšna kvadratura bi ji pripadla v kakšnem večjem mestu.

Mene toliko ne moti pritoževanja, ker sem se že navadila, da ljudje enostavno kar pričakujejo, da jim mana pade z nebes. Meni se zdi hecno, da se ne znajo skupaj vsesti, kakšen tloris narisati, razmisliti kaj bi s pohištvom - skratka, malo se znajti.




ninachow -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 18:38:11)

ja, to je pa v bistvu še najbolj žalostno. če bi meni stanovanje padlo z neba, bi cele dneve risala in sestavljala tlorise, narise in vse, kar k temu spada, ker drugega ne bi imela za početi. (tekanje od banke do banke je s tem prihranjeno).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.9.2008 19:50:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 19:51:47)

Trije smo živeli na 33 kvadratih, zdaj smo na 50-ih, pomladi pride še en član. In se mi ne zdi premajhno. Se pa moraš prilagoditi, seveda. To pomeni, da si racionalen:
- za sabo pospraviš takoj, ker se v majhnem stanovanju hitro pozna nastlanost, kar v velikem ni tako očitno
- nimaš miljon praholovilcev, ki jih itak ne rabiš
- v stanovanju imaš stvari, ki jih rabiš vsak dan ali pogosto. Ostalega pač nimaš ali imaš v kleti/na podstrešju.
- imaš toliko oblek, kot jih dejansko rabiš, torej troje hlač, pet majčk in 4 pare čevljev in ne za vsak dan posebej
- pohištva imaš toliko, kot ga dejansko rabiš, ne pa malo morje.
- itn.

Pri nas je v prejšnem stanovanju zgledalo tako: v eni sobi je bila kuhinja, sušilec in miza s stoli, v  kotu pa še dva regala za knjige. V drugi sobi je bila zakonska postelja, od hčerke posteljica, pisalna miza, ena visoka omara in ena nižja. Pa še ena omara na hodniku za čevlje in bunde. In v tem smo imeli shranjeno vse naše premoženje. Racionalno. Prostor je bil vseeno videti velik in svetel. In mi je bilo prav luštno. Zdaj pa tudi.

BTW. v Lj. je bila tržna cena za najem 50-ih kvadartov krepko čez 400€ brez stroškov. Zelo dvomim, da imate tako visoko najemnino.




nadaklemen -> RE: Žalostna ,namesto vesela !! (19.9.2008 20:14:27)

Vidim,da ste imele veliko povedati o moji temi. Nobene ne obsojam.
Sem z majhne občine,tako da se vsake 3 leta približno sprosti nekaj stanovanj.
V prejšnjem tržnem smo imeli veliko kvadraturo za 150Eurou. Saj vem,to je majha cena in se nisem nič pritoževala. Super je blo.Odkar sem v mestu in ne na deželi( zaradi službe v tovarni)se zdaj v  petih letih tretjič selimo.Do zdaj samo privat stanovanja.
Tudi zdaj v občinskem bo cena ista,čeprav za 20 kvadratov manj.
Ja malo me tudi hormoni dajejo,vendar žalostna sem in bom še nekaj dni,potem bo pa bolje ,ko bom tam ene dvakrat prespala.
Z nakupom pa ne bo še vsaj pet let nič,ker ne dobiva dost kredita.Cene stanovanj v našem koncu so 60,000-80,000  za 2 ali 2in pol stanovanjske.Kredit na25 let hipoteke je pa 40,000.
  Tako nisem socialni problem,tega nisem nikoli trdila,saj sva oba zaposlena,čeprav z 450 neto,vendar ...
Imejte se fajn,tudi jaz se bom ,potem ko se malo uživim v situacijo.

Pa LP vsem,ki ste me potolažie,razjasnile in grajale.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>