Kerensa* -> RE: Kdo čuva otroka med počitnicami? (20.9.2008 0:00:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *piškotek* Mene pa že ves čas zanima, kam daste otroke, ki so še premajhni (recimo prvi, drugi razred)da bi bili cel dan sami doma med počitnicami? Kdaj sploh ostanejo lahko sami doma - vem da je tudi odvisno od "zrelosti" otroka, samo me pač malo zanima, kdaj ste jih začeli vi puščati same? Starejšega sina sem prvič, za krajši čas, pustila samega doma v času 1. razreda OŠ. To je bila kakšna urica ali dve, ne spomnim se več točno. Midva z možem sva bila v bližini, sina pa sva predtem naučila ravnanja s hišnim telefonom. Pa se je vse v redu obneslo in tako smo z meseci čas podaljševali, čeprav je bilo potrebe po tem, da je sin sam, zelo malo. Na srečo imava z možem takšni službi, da je vedno lahko eden od naju z otrokoma, za nujne primere pa imava en babica&dedek servis. Zdaj, ko je sin v 6. razredu, je že sposoben biti sam doma točno toliko, kolikor mi, odrasli, saj je samostojen, vendar se še ni zgodilo, da bi bil sam dlje od nekaj ur. Nas pa vedno večkrat meče ven, ker se mu zdi fajn, da ima stanovanje (in predvsem računalnik) sam zase. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|