močilar -> kilogrami (14.3.2005 21:32:55)
|
Sama sem v 37.tednu nosečnosti in sem se zredila že za 15 kilogramov. Na žalost se nisem redila postopoma, ampak me je dobesedno razneslo v 6 mesecu. Prej se sploh ni videlo, da sem noseča, potem pa sem kar naenkrat izgledala, kot da sem tik pred porodom. Nažalost so šli skoraj vsi kilogrami v trebuh, ki je res ogromen. Počasi mi gre že na živce, ko me sprašujejo ali bomo imeli dvojčke. Komaj sem se prenehala sekirati zaradi strij, ki jih je vse polno, pa so me že začeli drugi spravljati v slabo voljo z svojimi pripombami. Če imaš velik trebuh naj te tolaži to, da potem verjetno nosiš otroka spredaj in ne v križu. Jaz sem nosila prvega otroka (hčerko)v križu in nisem imela tako velikega trebuha kot sedaj (pridobila sem 16 kg- ti kilogrami so se nakopičili po celem telesu). Sedaj pravijo, da bo fantek in mogoče bo tudi pri vas. Drugače pa je prednost, če nosiš otroka spredaj v tem, da (vsaj jaz)sedaj nimam nobenih bolečin v križu, ki so bile pri prvi nosečnosti nevzdržne. Ne obremenjuj se preveč s prehrano(seveda se trudi jesti zdravo),ker tudi sekiranje ne koristi otroku. Če si zdrava in se dobro počutiš, ni razloga za skrb.Ti boš že pridobila nazaj svojo postavo s časom, sedaj je najpomembnejši tvoj otrok, ki ti sporoča kaj potrebuje in, če je to čokolada, si jo pač privošči z užitkom in ne s slabo vestjo. Da ne bom predolga, samo še to:Vsaka nosečnica je lepa in žareča in vsakemu otroku je njegova mamica najlepša in najboljša, zato ne skrbi in uživaj v lepih trenutkih, saj ta čas tako hitro mine. Pa tudi, ko rodiš nimaš čas za razmišljanje o svoji postavi in gredo kilogrami kar sami od sebe dol(ne v 1 mesecu, v 1 letu oziroma ko otrok shodi, pa zagotovo),jaz sem v 1 letu in pol tehtala 8 kilogramov manj kot pred porodom. Želim ti veliko veselja v pričakovanju naraščaja in čim lažji porod.
|
|
|
|