kilogrami (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sonček24 -> kilogrami (13.3.2005 8:10:09)

Vsem skupaj lep pozdrav,

Imam en velik problem in ne vem kako naj ga rešim...:((
namreč meni se kilogrami kar nabirajo in temu ni videti konca. Sem v 25t in imam (ŽE) 12 kg viška - jem pač takrat, ko sem lačna, trudim pa se, da v sebe spravim čim več zelenjave in sadja. Ne bi rekla, da se ravno bašem s sladkarijami, tu in tam pa si kakšno sladico privoščim.

Voda mi zagotovo ne zaostaja v telesu, saj nimam otečenih nog ali rok... Ne vem, kaj bi lahko bil razlog.

Moj G zaenkrat še nič ni rekel, le na zadnjem pregledu se je malo nasmehnil in pripomnil, da midva pa pridno jeva..

P.S.: So me že testirali za nosečniški diabetis in rezultat je bil neg.

Prosim pomagajte... Kaj naj začnem intenzivno nadzorovat svojo težo? Kaj pojem in koliko ipd.? Navzven se mi sploh ne vidi, da bi toliko pridobila, na dodatne kilograme me opominja le tehtnica, drugače pa imam velik trebuh. :zmeden:

Obupana :nosecka:

:((:((:((

sonček24 -> kilogrami (13.3.2005 8:13:29)

Pozabila sem omeniti - gibljem se še kar veliko (:zmeden:), hodim pa tudi na aerobiko za nosečnice ...

Hvala vsem, ki se boste oglasile..

Naja31 -> kilogrami (13.3.2005 9:12:09)

Ojla,

pri meni so se tudi kg nerazumljivo hitro in veliko kopicile. Jedla sem normalno, saj se meni ni zdelo,da bi se basala s hrano, pa tudi pri sladkarijah nisem pretiravala. Pa tudi sladkorne nimam,. Pa sem do zdaj en mesec pred koncem nabrala ze plus 18 kg. Zadnjic je sestra pri G rekla, da je to mal prevec. Ja, kaj naj zdaj naredim? Pac sem se toliko zredila. Sekirala se pa res ne bom, saj to nikamor ne pelje. Edino kar je res pomembno je, da bo z otrockom vse ok, hujsala bom pa ze potem.
Ene se pac zredimo vec, druge manj. V nosecnosti je res neumno obremenjevati se s kilogrami. Saj se redimo z razlogom, in to najlepsim na svetu. :bravo:

No,v bistvu ti nisem kaj pomagala. Cim manj se obremenjuje zaradi tega!

Lp, Naja:nosecka:

Anonimen -> kilogrami (13.3.2005 9:21:55)

Meni so šle tudi kile v nosečnostui nenormalno gor, pa sem takrat sploh manj jedla, kot običajno, ker so me na tehtanju vedno "nadirali". Izgleda, da imamo nekatere na žalost pač takšno presnovo. Prav dosti ne moreš narediti, bodi le pozorna na to, koliko in kaj ješ. Vedno si zapomni, mogoče je najbolje, če si zapišeš, da se še bolj nadziraš in ne goljufaš samo sebe.

CIPRESA -> kilogrami (13.3.2005 9:40:32)

Jaz pa sem nekje slišala da do 26t grejo KG kar pridno gor po 26t pa se umiri in naj bi se po tem zredil le še za kaki 2KG.
Kako je res pa nebi vedela, ker sem tudi jaz prvič noseča in tja do 19t je bilo kar umirjeno, sem se zredila za 3KG, sedaj pa v 21t še +2KG (v 14 dneh). In imam občutek da še kar raste in raste, pa jem toliko kot prej in se tudi pazim pri jedi. Otrok pač raste in mislim da to ni odvisno od hrane ampak da je povezano z rastjo otroka. Lahko da se sedaj naprej ne boš več tako redila le še kak KG ali dva.

Je pa res da se nesmemo obremenjevat z temi KG, za hujšanje bo potem še dovolj časa.

LP CIPRESA:nosecka:

Vrtnica1 -> kilogrami (13.3.2005 11:21:33)

Sonček,
jaz tudi jutri začnem 23 t in sem pridelala že 10 kg, s tem, da mi je od prejšnjega ss ostalo 5 kg, kar pomeni, da imam že 15 kg več od svoje normalne teže :(. Hvala bogu, sem vsaj mal večje rasti. Pa sploh ne jem teko groznooo veliko, res pa je, da jem več kot ponavadi, ker sem drgač fizično zelo aktivna, odkar sem pa noseča, mi pa nobeno gibanje ne paše, še dolg sprehod ne. Trenutno kilogrami vsaj malo mirujejo, na začetku sem pa kar kipela :((. Ampak, kaj čem, zdaj poskušam vsaj po peti uri popoldan ne več jesti, mogoče smao kako jabolko ali pomaranča, pa veliko tekočine.
Zdaj je, kar je. Samo, da bo z :duda: vse ok, me bomo pa že potem hujšale.
Drži se, v. :rozica:

LUMPEK -> kilogrami (13.3.2005 11:25:47)

Pozdravljena!

Jaz se ne bi obremenjevala s kilogrami, če praviš, da se zdravo prehranjuješ in dosti giblješ. Sekiranje ne bo nič pomagalo.
Tudi jaz sem se zredila za 18kg, s tem, da sem zadrževala veliko vode, zadnji mesec je bil že prava muka. Imela sem zelo zatečene noge in roke, morala sem si kupiti nove čevlje, ker mi niso bile nobene moje prav. Tako da bodi srečna da ne zatekaš, ker to je šele hudo.
Pojedla sem veliko sadja in zelenjave teža pa je kar naraščala, kot da bi se basala s hamburgerji......

Ko se je naše dete rodilo, je tehtalo 4150g, po porodu sem hitro prišla nazaj na svojo težo, saj se trudim in še pridno dojim.

Sladkarije tu pa tam pa dvomim da so krive (med nosečnostjo sem sama pogosto zmazala celo veliko Milko).

p.s.: jaz se na tvojem mestu ne bi več tehtala :bravo:

špelin@ -> kilogrami (13.3.2005 11:32:33)

Samo sekirat se ne, nima smisla, kepica je rvedna tudi teh nekaj kil ;):bravo:

Meni so še od poroda mojega mrtvega fantka v 20. tednu nosečnosti lani poleti ostale 3 kile, ki sem jih sedaj že lepo nadgradila z dodatnimi 8. Če mi jih ne bi kazala tehtnica, sploh ne bi rekla, da sem že toliko pridobila, ker sem višje postave in se z vso svojo kilažo super počutim :bravo::bravo:

:rozica::rozica::rozica:

LUMPEK -> kilogrami (13.3.2005 11:57:14)

Ja, saj vem, da nas tam obremenjujejo s tem. Dokler se boš ti vredu počutila, je vse OK.

Jaz sem se najprej tudi sekirala za moje kilograme, ko pa sem izvedela, da se je ena kolegica zredila čez trideset kg, pa sem si mislila, uf, jaz sem še daleč od tega.:sloncek:

ribica. -> kilogrami (13.3.2005 13:40:59)

OJla!

V bistvu se res ni dobro sekirat s težo, dokler se ti in dete dobro počutita. Pa tudi vse te teorije kdaj naj bi se najbolj redil in kdaj ne, ne držijo za vsakega enako. Jaz sem se v svoji nosečnosti na začetku zelo počasi redila. Do 29t sem pridobila 5kg, potem pa samo v naslednjem mesecu 5kg. Ko sem prišla na naslednji pregled, me je skoraj kap. Čeprav se mi na zunaj ni videlo da sem pridelala 5 kil. Ene se pač bolj redijo na začetku, druge proti koncu, ene pa skoz po malem. So pa tudi kake tako kot npr. moja mama, ki je bila noseča dvojčkov in se je vsega skupaj zredila samo za 9kg.

lp
ribica.

tejč -> kilogrami (13.3.2005 20:29:46)

Sem v 32. tednu in sem se zredila vsega skupaj slabih 6 kg.
Odvečna teža že pred nosečnostjo.
Od začetka sem si pisala, akj vse sem pojedla. Zapiske skupaj s krvnim pritiskom sem po lastni volji nosila seboj na pregled. G me je pohvalila, to mi je dalo motivacijo, da pazim na kile.

Čeprav priznam, da zadnje tri tedne veliko jem, a se tudi veliko gibljem- to pomeni zame tudi po tri ure hoda v naravi dnevno, enkrat tedensko telovadba na suhem in enkrat tedensko plavanje. Drugače pa do 27. tedna nisem pojedla nič sladkega, tudi cukra v kavici ne. Tako je pač pri meni.
Se pa blazno razlikujemo, jasno.

Želim ti, da se ne sekiraš preveč, vendar ti svetujem, da se kontroliraš, če ne ješ več, kot porabiš. LP:

mimica -> kilogrami (14.3.2005 7:08:53)

Tudi jaz sem pridelala točno 12 kg in sem v 27.tednu. Moram reči, da sem jih najvel dobila gor v petem mesecu, sedak pa se stvar umirja. Tudi sama nisem preveč jedla, pa so šli kg kar sami gor ne glede na to, da se mi drugače kg sploh ne nabirajo. Pa se ne sekiram preveč, sicer sem se, ko sem brala, da so se ene zredile samo 5 kg do sedaj. Imam pa veliko srečo, da se mi teh 12 kg ne pozna tako zelo. Mislim, da jih ne vidim, ker se je vseh 12 kg ustavilo na moji riti:)-. Pa kaj, samo da je moj pikec v meni srečen !

pika78 -> kilogrami (14.3.2005 8:34:54)

Živjo!
Sama imam enake probleme - sem v 28. tednu in sem šla že 10 kg gor. Čeprav moram reči, da se na zunaj niti ne pozna, imam edino zelo velik trebuh. G mi je na zadnjih dveh pregledih napisal "dieta". Pred nosečnostjo nikoli nisem imela problemov s kg in težo, sedaj pa imam strašen apetit... Pazim, kaj pojem in ne morem reči, da pojem toliko, kakor potem pokaže tehtnica... Tako da tudi jaz ne vem, kako je to mogoče, očitno pa se presnova v nosečnosti res spremeni.
Po mojem je najbolje, da se ne obremenjujemo toliko s kg, čeprav pazit pri hrani (kaj in koliko se poje) je vseeno dobro (že zaradi pritiska in nosečniškega diabetesa, ja - pa malo več se gibati. Več kot to pa verjetno težko naredimo, pa če se naši G še tako jezijo.
LP, Pika in :duda:

špelin@ -> kilogrami (14.3.2005 9:33:01)

Draga sonček24, hvala ti :rozica: Sem zelo v redu - naš fantek je del našega življenja in vesela sem, da sem ga imela možnost spoznati, čeprav le za kratek čas. Vsakemu, ki me ob pogledu na trebušček in hčerko zraven mene vpraša: "A to bo pa vaš drugi otroček?", ponosno povem, da tretji ;)

Dala si mi čudovito iztočnico, da ti povem nekaj, kar sem danes izvedela v vrtcu: mala je vsem svojim "sošolcem" povedala za bratca in danes izvem, da se s prijateljicami dostikrat pogovarjajo o njemu - otročki te stvari veliiiiiiiiiiiko bolj odprto in prisrčno sprejmejo kot večina odraslih :bravo:

Počutim se svobodno in sem srečna 9nebesa

:rozica::rozica::rozica:

mammy26 -> kilogrami (14.3.2005 11:01:44)

ojoj, hvala bogu vidim da nisem edina ki ji rastejo kg, pa še sama ne vem od kod. Noseča sem skoraj polnih 29t, pa imam prav tako +10.

Ampak dvakrat je že šlo dol, po šlo pa še tretjič. Ne se sekirat. Samo da bo z našim bebicam vse ok.

pa pa

:nosecka:28t 5/7

močilar -> kilogrami (14.3.2005 21:32:55)

Sama sem v 37.tednu nosečnosti in sem se zredila že za 15 kilogramov. Na žalost se nisem redila postopoma, ampak me je dobesedno razneslo v 6 mesecu. Prej se sploh ni videlo, da sem noseča, potem pa sem kar naenkrat izgledala, kot da sem tik pred porodom. Nažalost so šli skoraj vsi kilogrami v trebuh, ki je res ogromen. Počasi mi gre že na živce, ko me sprašujejo ali bomo imeli dvojčke. Komaj sem se prenehala sekirati zaradi strij, ki jih je vse polno, pa so me že začeli drugi spravljati v slabo voljo z svojimi pripombami.

Če imaš velik trebuh naj te tolaži to, da potem verjetno nosiš otroka spredaj in ne v križu. Jaz sem nosila prvega otroka (hčerko)v križu in nisem imela tako velikega trebuha kot sedaj (pridobila sem 16 kg- ti kilogrami so se nakopičili po celem telesu). Sedaj pravijo, da bo fantek in mogoče bo tudi pri vas. Drugače pa je prednost, če nosiš otroka spredaj v tem, da (vsaj jaz)sedaj nimam nobenih bolečin v križu, ki so bile pri prvi nosečnosti nevzdržne.

Ne obremenjuj se preveč s prehrano(seveda se trudi jesti zdravo),ker tudi sekiranje ne koristi otroku. Če si zdrava in se dobro počutiš, ni razloga za skrb.Ti boš že pridobila nazaj svojo postavo s časom, sedaj je najpomembnejši tvoj otrok, ki ti sporoča kaj potrebuje in, če je to čokolada, si jo pač privošči z užitkom in ne s slabo vestjo.

Da ne bom predolga, samo še to:Vsaka nosečnica je lepa in žareča in vsakemu otroku je njegova mamica najlepša in najboljša, zato ne skrbi in uživaj v lepih trenutkih, saj ta čas tako hitro mine. Pa tudi, ko rodiš nimaš čas za razmišljanje o svoji postavi in gredo kilogrami kar sami od sebe dol(ne v 1 mesecu, v 1 letu oziroma ko otrok shodi, pa zagotovo),jaz sem v 1 letu in pol tehtala 8 kilogramov manj kot pred porodom.

Želim ti veliko veselja v pričakovanju naraščaja in čim lažji porod.

Žaža -> kilogrami (15.3.2005 10:13:09)

Jaz sem se zredila 27 kg, in ko sem 4. dan prišla iz porodnišnice sem jih imela že 14 manj. Danes je 16 dni od poroda - imam jih še 9 viška - ne sekiram se! Tudi ti se ne, misli raje na detece, ki v tebi raste.

*metuljčica* -> kilogrami (16.3.2005 17:14:27)

JAZ SEM SE MED SAMO NOSEČNOSTJO ZREDILA ZA CELIH 23,5 KG. RODILA SEM 3 MESECE IN POL NAZAJ (29.11.2004), PA MI JE OSTALO SAMO ŠE 6 KG. KILE MI GREDO DOL. RES PA JE DA GREDO KILE ŠE LAŽJE DO, KO DOJIŠ. TAKO DA NI BOJAZNI ZA KG, SAJ BODO POTEM ŠLI LEPO DOL. JAZ PRAVIM 9 MESECEV KG GOR, POTEM PA 9 MESECEV DOL. IN TAKO PRIDEŠ DO SVOJE TEŽE ALI PA ŠE DO LEPŠE POSTAVE KOT PREJ. SEVEDA PA JE LAHKO TUDI OBRATNO, SAMO ZA VIŠEK KG SO PONAVADI MAMICE SAME KRIVE. :ups::racka::racka::racka::sloncek::sloncek:

Stran: [1]