opravičilo za dva dni (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

Volga -> opravičilo za dva dni (18.9.2008 10:42:27)

Sem skoraj pozabila. Je treba napisati opravičilo, če otrok zaradi bolezni manjka v šoli dva dni, a ne? In do koliko dni lahko sam napišeš oz. mora biti opravičilo od zdravnika?

mojcaziga -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 10:56:07)

Pri nas je tako, da učiteljico kar pokličemo in povemo. Mislim, da se zdr. opravičil sploh več ne nosi v šolo.

lp, MOjca

FORZA -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 10:59:57)

Moj sin je največ en teden skupaj manjkal. Vedno sem sama napisala opravičilo. Od zdravnice sem priložila samo opravičilo, da ne sme telovaditi.

uwaga -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 11:16:21)

Mi smo imeli dogovor, da če manjka do tri dni opravičilo napišejo starši, kar je več pa zdravnik. Za v naprej napovedane preglede smo učiteljico obvestili par dni prej pa opravičilo ni bilo potrebno.

oka -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 11:30:09)

IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Mi smo imeli dogovor, da če manjka do tri dni opravičilo napišejo starši, kar je več pa zdravnik. Za v naprej napovedane preglede smo učiteljico obvestili par dni prej pa opravičilo ni bilo potrebno.

A vam pediatrinja napiše opravičilo? Sprašujem zato, ker sem pred dvema letoma (takrat 3 razred), ko je mali imel gripo in manjkal 14 dni letala kot zmešana od pediatrinje do učiteljice. Prva mi je govorila, da po pravilniku (ne vem katerem) do 5 ali 6 razreda pediatri ne pišejo opravičil in zadostuje opravičilo staršev, učiteljica pa je zahtevala opravičilo od zdravnika.

Drugače pa sama napišem opravičilo v šolsko publikacijo (beležko), v kateri so že napisani obrazci za opravičila.

Arwenko -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 11:34:50)

Kolikor jaz poznam pravilnike je da do 1 teden (torej 5 delovnih dni) pišejo opravičilo starši, vse kar je več pa zdravnik in za telovadbo izključno zdravnik.

Mišni -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 12:34:23)

Pri nas smo se glede opravičevanja ob izostajanju na RD samo o tem pogovarjali, na katero šptevilko pokličeš, da odjaviš kosilo ... tako da ne vem.

uwaga -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 12:43:02)

Oka mi imamo krasno pediatrinjo, ki napiše opravičilo kadar rečem da ga potrebujem. Še nikoli nas ni zavrnila, če je potrebno zdravniško opravičilo zaradi ljubega miru ga pač dobimo.
V primeru izostanka pokličem tajništvo da odjavim malico in kosilo vendar oni ne iščejo učiteljev da bi jim naštevali izostanke. Zato potem otrok dostavi opravičilo.

dulcinea -> RE: opravičilo za dva dni (18.9.2008 14:18:52)

Jaz sem vedno zahtevala pisno opravičilo od staršev. Nikoli od zdravnika. Razen če je otrok manjakal res velik časa so pa starši kar samo prinesli, ker jim je dr. napisal sam od sebe.
Opravičilo od staršev pa je bilo lahko napisano v beležki, publikaciji, na papirju. Gor je moralo pisati ime in priimek učenca, kdaj je manjkal in zakaj (zaradi bolezni, inm ne zaradi katere bolezni). Pa podpis staršev zraven.

Stran: [1]