RoZala -> RE: jutranji odhod od doma (2.10.2008 22:01:31)
|
Zjutraj prva vstanem, da se umijem in v miru namažem. Nato zbudim moža in oba otroka in 25 minut kasneje smo že na poti. Je pa res, da vsak enega porihtava. Včasih pa zjutraj še posebno veliko naredim, kot danes npr.: vstala sem ob 5:40. 15 minut sem rabila, da sem si umila lase in se stuširala ter umila zobe. Potem sem porabila 5 minut za sušenje las. Ob 6h sem se namazala (maskaro) in do 6:10 obesila perilo. Nato sem šla zbudit moje 3 zaspance, 5 minut kasneje sta si umivala zobe in se potem z najino pomočjo oblekla. Hčerki velikokrat že medtem, ko sedi na školjki (lula), slečem hlače od pižame, ji nataknem nogavičke, spodnje hlačke in hlače. Zg. del pižame pa sleče potem, ko si umije zobe, ker je drugače velikokrat mokra. Od 3,5 letnice ne moreš pričakovat, da bo tipi-topi vsako jutro. Ko je bil nekajkrat mož na službeni poti in sem bila sama za vse zjutraj, sem prvi dan skoraj obupala, drugo jutro pa naredila plan, ki se je super obnesel. Sicer nisem jutranji tip ampak zelo zelo pomaga, da sta starša zjutraj dobre volje. Otrok se tako odzove čisto drugače kot, če si zdolgočasen, tečen in priganjaš, ker potem bo 100% zjutraj vse potekalo počaaaasi in bomo zamudili. To se skušam držat tudi, ko je mož doma in uspeva!
|
|
|
|