Kompulzivne motnje spanja (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

darja72 -> Kompulzivne motnje spanja (17.9.2008 23:24:32)

Zdravniki so dogodek petkove noči, ko je naša punčka prenehala dihati opredelili kot kompulzivno motnjo spanja. Z ugodnim rezultatom EEG-ja (slikanje možganskih valov) pa so izključili možnost epilepsije. Zdravnik nam je dal kar nekaj pojasnil in navodil v zvezi s tem. Podatke sem iskala in dobila tudi na netu. Je mogoče kdo, ki se je že srečal s podobnimi težavami in bi bil pripravljen spregovoriti na to temo.
Hvala.

kaya2007 -> RE: Kompulzivne motnje spanja (18.9.2008 9:04:42)

sem ravno v eni reviji (mogoče stara številka super mami, ki so mi jo šenkali) brala izkušnjo ene mamice z otrokom, ki ponoči ni dihal. predpisali so mu aminofilin praške pa nujno je moral imeti angel care (blazino, ki piska) pod posteljo. nekje do 1 leta se to baje uredi.

Anonimen -> RE: Kompulzivne motnje spanja (18.9.2008 9:10:41)

Moja hčerka je rojena v 29.tednu in smo tudi opravili EEG. Izvidi b.p.. Smo pa imeli baby sense za kontrolo spanja. Na srečo je bil alarm samo enkrat in še takrat je dihala normalno. SMo pa tudi mi imeli prašek nekaj mesecev.

Svetujem ti nakup oz. izposojo blazine če je še nimaš.

Ima pa nekaj izkušenj na to temo uporabnica Paštetka s tega foruma (ne vem če je diagnoza ista).

Stran: [1]