oblačenje novorojenčka v oktobru (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mamaemem -> oblačenje novorojenčka v oktobru (17.9.2008 13:15:21)

Živjo,

konec oktobra imam rok, pa nisem čisto prepričana kako naj bo otroček v stanovanju oblečen. Prosim svetujte mi, ali je dovolj samo bodi in in pajacek, ter nogavičke, ali pa moram pod pajacka obleči še žabice?
Ste ve bolj prakticirale bodije ali mako majčke?

Hvala za nasvete!




mojamura -> RE: oblačenje novorojenčka v oktobru (17.9.2008 14:17:44)

jaz sem drugega sina rodila v začetku novembra. kako pa obleči novorojenčka je pa čisto odvisno koliko stopinj imate v stanovanju. najbolje da se držiš tega: če je tebi vroče - bo torej tudi dojenčku, oz če ti je hladno bo najbrž tudi njemu.




Simonček -> RE: oblačenje novorojenčka v oktobru (17.9.2008 14:44:15)

Točno tako kot pravi mojamura.
Jaz bi mu dala spodaj bodi, pa pajcek gor in nogavičke seveda pa še pokrila bi ga.
Sicer pa lahko otipaš na vratu ali pa takoj pod bradico na prsnici ali se pregreva. Jaz sem v stanovanju pri 20,5°C oblečena kar v majico spodaj in še jopico imam gor.




Klaudia -> RE: oblačenje novorojenčka v oktobru (17.9.2008 20:59:22)

Rodila sem v začetku oktobra. V stanovanju imamo takrat kot imaš ti rok okoli 21°C.
Mala je bila oblečena v bodi z dolgimi rokavi, čez plišat pajacek z rokavi (če jih nima pa še ena majčka) in pa seveda debele štumfke čez. Saj boš takoj vidla če bo pod vratom topel oziroma mrzel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pandica -> RE: oblačenje novorojenčka v oktobru (17.9.2008 23:45:50)

Jaz sem tut rodila oktobra lani in je imela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] oblečen body z dolgimi rokavi, čez plišast pajac ( če je bil brez rokavov pa še majčko z rokavi seveda spodaj ) pa zoknčke sem ji dala pod pajaca, čez pa je imela še obute copatke. Če pa je bil pajac brez stopal pa je imela še štramplčke oblečene spodaj.
Sicer boš pa itak hitro pogruntala kako moraš svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] oblečt, da ji bo ravno prav.

Pa srečno pri porodu  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  , imela boš "oktoberčka" tak kot jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bskrle -> RE: oblačenje novorojenčka v oktobru (18.9.2008 8:09:09)

Novorojenček naj bi bil oblečen dvoplastno. Prvih nekaj tednov še ne zmore uravnati temperaturo tako ko ti, zato ne vem, od kod zgornji nasveti. Sicer pa preveriš za tilnikom. Sicer pa te pride obiskat patronažna in se z njo lahko posvetuješ. Bodi brez skrbi.




Stran: [1]