Tanja55 -> RE: Ko bom velik, ne bom več rudar. (17.9.2008 15:57:11)
|
Ok najprej kako jaz darujem--s prostovoljnim delom, obleke (svoje) podarim, poiščem nekoga, ki rabi, dam oglas ali pa grem na Podarimo.si in tam koga najdem ki išče. Kar se tiče Afrike--žal je tako, da samo del zbrane pomoči dejansko pride na pravi naslov. Jst sem spraševala kako bi lahko pomagala (ker nisem zaposlena in ne morem npr. bit botrica na daljavo) in sem na Misijonskem središču vpr. če bi vzeli za dva meseca nekoga za poučevanje v kakšen misijon (sem visoko izobražena, 8 let učiteljskih izkušenj): no, ni moč kar tako it poučevat, oni sprejemajo samo laične misionarje ki gredo za nekaj let. tega sama ne morem. Je nekaj agencij ki se s tem ukvarjajo (prvenstveno v UK) ampak jih je treba tolk plačat da je to kot mal dražji dopust. Halo?? jst grem tja pomagat, ne na dopust, rajš tist denar zraven nesem in ga dam tamkajšnjim ljudem...tko da moje izkušnje so prej slabe kot dobre, ne darujem nobeni od teh agencij, razen Mali vitez, pa kakšne voščilnice od invalidov kupim. Imam pa vpr. za vse vas: možno je, da grem v Afriko sama, ker mam tam svojega dragega. Sam se ukvarja s Human Rights in ves čas dela na osveščenosti za AIDS, svobodi tiska in govora, pa seveda tudi za otroke, sirote ki so zgubile starše v državljanski vojni ali pa za vse tiste, ki so jim odsekali roko ali nogo (večinoma mladi moški in fantje)...mislite, da bi blo smiselno kaj organizirat in tako nabrat denar, ki ga človek potem osebno tja nese? Seveda pa pol spet kako bodo ljudje vedli, da boš res šel dol in da bo šel denar v prave roke? Imate kakšen nasvet?
|
|
|
|