Katey
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poka Alfa je imela v preteklosti krizo in so delali avte, ki so se kvarli, zato je dobila slab sloves. Zdaj Alfa izdeluje tudi že prestižne avte, v rangu, ki ga kak VW ali Audi nikoli ne bo dosegel. Je v rangu najprestižnejših, mašino ma pa od Ferrarija. Sicer pa Ferrari je itak Italjanski, itak je to najboljši avto vseh časov, zato ne vem, kaj imate toliko proti Italjanom. http://www.alfaromeo.com/cgi-bin/pbrand.dll/NEWALFA_COM/controller/home.aspx?language=1 Danes so Alfe kar se tiče kvalitete zelo napredovale. Pri nas imamo Alfe jaz in moj vsak svojo, sestrična ima že drugo, sorodnik, ki je Italijan po rodu ima pa vedno nov model Alfe in se še nobena ni kvarila. Tud one prej ne, ki so dobile vzdevek šnops kuhne. Kar se tiče Audijev in VW, men so ti Nemci čist brez okusa. BTW sem delala v podjetju, ki je izdelovalo rezervne dele za te avte in od njihovih inženirjev, med njimi so bili tud Nemci, nihče nebi nikoli osebno kupil tega avta, razen za reklamo seveda... Bili so problemi... BMW je še kar v redu avto, mogoče je še vedno mal grd, kar se tiče notranjosti sploh, no recimo kaka trojka je še v redu. Z Mercedezem, ki je edini od Nemcev, ki mu lahko rečeš avto, se pa itak noben izmed njih ne more primerjat. Smo pa to Slovenci, ki pač mislimo, da je dober avto tisti, ki ga fejst plačaš, in da nujno mora bit Audi ali VW - ful kmečko... Kao se gremo nek prestiž, ki to sploh ni. V Monaku npr. vidiš samo Ferrarije, Bentleye, Maseratije, od slabših pa samo še Mercedez in seveda - Alfo. In tam so res ljudje, ki se v bistvu lahko "preseravajo", kaj bomo mi eni bogi slovenčki z avtom na lizing... Dejstvo je da vsak hvali svojega 'konja' in tako je tudi prav. Ker sem bila kar nekaj časa v 'avtomobilskih vodah' mi je takole posploševanje v zvezi z Audiji in BMW-ji, ..... malo pretirano, dejansko nimam nič od tega. Osebno povedano, meni je zunanjost Alfe zelo zelo všeč, pa vendar so mi ti modeli vsi prehodnega značaja in hitro minljivi, medtem ko so Audijevi modeli npr. A8 skorajda večni in v svojem razredu je že nekaj let najprestižnejši model, da ne govorimo o BMW-jevi sedmici in novemu X6, ki je trenutno na tržišču eden izmed tehnološko najnaprednejših avtomobilov. Dodatno pa jim v popolni plus šteje LED tehnologija, ki jo je prvi lansiral prav Audi in jo že pridno kopirajo vse znamke, tudi Alfa, da ne govorim o X-drive tehnologiji, ki jo ima BMW in še in še tehnološko naprednih stvari, ki so jih razvili prav Nemci, Glede kvarljivosti, se strinjam da se kvarijo prav vsi, ampak tako banalnih napak in površnosti kot jo imajo italijani jaz še nisem zasledili pri Audiju, BMW-ju, Mercedezu....to da pa je Ferrari eden najboljših avtov na svetu, ja se strinjam, bi bilo pa fino da si prebereš s kakšnimi težavami se srečujejo lastniki Ferrarijev, jih je kar nekaj. Lansko leto je naš prijatelj kupil Ferrarija vrednega 258.000 eur, letos poleti ga je ta isti avto pustil na cesti v Splitu, zato o tem kaj je najboljše in kaj je prestiž obstaja ogromna razlika. Žal je res tako, da se pri nas popolnoma preveč poudarka daje na znamko avtomobila in na ceno le tega, pa tudi če ni denarja za tako preseravanje, mi pa nek zgled nikakor ne bo in ni nek Monako ampak zgolj zdrava pamet pri nakupu avtomobila, da za dobro ceno dobim maksimalno kar potrebujem. Je pa to oziranje, kaj se zunaj vozi in kaj vse zunaj lahko vidiš meni osebno tudi ena taka splošna slovenceljska lastnost, ki nam ni ravno v ponos, kajti življenje, ki ga živijo zunaj tudi dostikrat ni tisto kar se kaže.
|