Anja167
|
Hoj! Nam se najbolj obnese hladilno mazilo kar iz lekarne, res pa je, da v vsaki namešajo malo drugačnega. Mi ga imamo iz Lekarne Domžale in je OK, recimo tisti iz Flerinove lekarne pa nam ni bil v redu. :( (ne bi vedela, zakaj) Praško pasto smo prav tako kupili v lekarni v Domžalah. Potem za mickenega potrebuješ še mogoče kakšno olje, ampak ga s tem na začetku tudi ni treba preveč srati. Mandljevo ali olivno, tudi dobiš v lekarni. In če povem, da je nam za odstranjevanje temenc (to pride kasneje) najbolj ustrezalo prav parafinsko olje (Penaten), me bodo tukaj no forumu vse linčale... :)- Pudra ne rabiš, poleti po moje tudi ne kreme za obraz (nam npr. Bubchen in Nivea ne odgovarjata, naprej se pa sloh ne upam iskati). Najbrž rabiš milo (trdo, mi imamo Penatenovega, pa ne vem, ali je kaj boljše od drugih). Pravzaprav moraš res vse sama preizkusiti, ker otrokom odgovarjajo različne stvari. Če ni OK, poskušaš šenkati ali vržeš v koš (jah, kaj čemo). Za poleti pa še nimamo izkušenj... Cene plenic pa takole - zelo zelo približno, saj variirajo z velikostjo paketa in starostjo otroka: - najcenejše so Huggies, pribl. 70 kom stane 2200 SIT - sledijo Lumpijeve pribl. 60 kom 2200 SIT - sledijo Pampers navadne, ki so malo malo dražje, mogoče okrog 2500 SIT - se mi zdi, da so potem na vrsti Babylove iz DM, ampak imajo vedno kakšne akcije, zato se mogoče splača. V primerjavi s prvimi tremi vrstami so te plenice mehkejše, vendar določene pošiljke spuščajo gel - zelo dobre (vsaj meni so všeč, ker so mehke, raztegljive in se našemu fino prilegajo) so Pampers Sensitive, zdaj za 26 kom damo 1600 SIT, dobijo se v DM - najdražje so Fixies, še posebej Extra Class, kjer za našega 36 kom pride okrog 2900 SIT. Ampak te so za ponoči absolutno zakon. (Za novorojenčke imajo pa izrezan popek, tako da ti plenice ni treba vihati.) Kar smo mi preizkusili (no, vse zgoraj našteto), gre cena v korak s kvaliteto. Ritka pri nas sicer pri nobenih ni bila rdeča, bolj gre za mehkobo (pri trdih, na otip bolj plastičnih plenicah se npr. naš pri previjanju bolj upira kot pri mehkih) in za to, kako mokra ostane vrhnja plast pleničke, ki se stika s kožo. Poudarjam pa, da je navedeno zgolj moj vidik in da se mnogim najbolj obnesejo prav plenice, za katere sem npr. sama komaj čakala, da porabim paket in lahko spet kupim boljše. LP in vesele nakupe. (Pa res počakaj na testerje, ki jih dobiš tudi v porodnišnici)
|