mit ali resnica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


teja28 -> mit ali resnica (17.9.2008 7:17:50)

So fantki res bolj 'divji' kot puncke? Nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je kar naprej v pogonu. malokrat se zgodi, da bi bil nekaj casa pri miru. Moja mami pravi, da z mano ni bilo nikoli toliko dela. Moj sinko pa kar naprej levo , desno, naprej, nazaj. Gor in dol hvala bogu se ne ... no, razen enkrat, ko je padel s postelje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kaksne so vase izkusnje s fantki? In kdaj mislite da je cas zaceti z vzgojo? Kdaj bo vsaj malce razumel, da necesa ne sme in podobno. Hvala za izkusnje.




Volga -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 7:24:01)

IZVIRNO SPOROČILO: teja28

In kdaj mislite da je cas zaceti z vzgojo? Kdaj bo vsaj malce razumel, da necesa ne sme in podobno. Hvala za izkusnje.


Mit.

Čimprej oz. čim začne štalirat-prijemat prepovedane stvari.





Splet.Ka -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 8:14:45)

Tudi jaz mislim, da je mit. Naša punčka in punčke nekaj prijateljic so precej bolj divje od kakšnih fantkov - vrstnikov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kdaj začeti z vzgojo? V svoji glavi čim prej, s tem mislim na načrt, kakšno vzgojo nameravaš (nameravata) imeti. Tudi v praksi se slog vzgoje začne že prve dni po rojstvu - tvoje reakcije na otrokov jok, tvoje stališče do nošenja, dojenja, crkljanja, odzivanja, vse to spada v slog tvoje vzgoje, pa če ga imaš ali pa se poslužuješ trenutnih odločitev.




aluš -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 8:38:26)

Te stvari sem ugotvila v 11-tih letih starševstva in ob dveh fantkih:

1. Otroci so različni. Moj prvi je bil tak kot opisuješ ti. Živ, vse staknil, vse pretaknil, slišal nič, ubogal nič, nič zapomnil od pred petih minut kaj se ne sme. Groza. Nisem vedela ali je z otrokom kaj narobe al z mojo vzgojo. Moj drugi, tudi fantek, bistveno boljši. Precej bolj miren in ubogljiv. Edin trmast je pa ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

2. Tudi punčke so lahko žive. V %  so sigurno fantki bolj živi, več letajo ipd. Ampak se najdejo tudi punčke, ki so hujše kot marsikateri nabrit fantin.

3. Otroci včasih (mi), otroci danes. Ne moreš primerjt. Velika sprememba. Zakaj, ne vem enostavnega odgovra, ampak zgleda da tako kot gre povsod (npr. v tehniki) razvoj naprej, gre tudi pri živih bitjih.

Zaključek. Bodi vesela, da je živ in navihan. To pomeni, da je zdrav. Kaj če bi sedel v kotu in ne mogel hodit, se gibat. Jaz sem zmeraj, ko sem bila najbolj razkurjena pomislila na to. Je delovalo. SEm bila takoj za pol manj jezna.




teja28 -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 9:11:38)

Vsekakor sem vesela, da je zdrav in mu nic ne fali, zanimajo me zgolj izkusnje mamic, ki so to ze dale skozi. Vsak nasvet namerc prav pride, oziroma je fino lsisat, da je se kje kak 'gavnar' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




asso -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 9:35:59)

Mit. Če bi vidla moji dve pupi bi sama ugotovila, da je mit. Kakšen fant zna biti dosti bolj miren od mojih.
Vzgoja? Čim prej. Pri enem letu sigurno že dobro vse razume...




Luni -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 14:21:13)

Mit. 100%. Tudi jaz v mojih 11 ih letih starševstva opažam ravno obratno: prva dva sta fanta, prvi je bil živ, drugi tudi, vendar malo manj, punčica naša je pa živa za oba fanta, pa mislim da še prekorači mejo!




aluš -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 14:26:34)

[qVsekakor sem vesela, da je zdrav in mu nic ne fali, zanimajo me zgolj izkusnje mamic, ki so to ze dale skozi. Vsak nasvet namerc prav pride, oziroma je fino lsisat, da je se kje kak 'gavnar' uote]Vsekakor sem vesela, da je zdrav in mu nic ne fali, zanimajo me zgolj izkusnje mamic, ki so to ze dale skozi. Vsak nasvet namerc prav pride, oziroma je fino lsisat, da je se kje kak 'gavnar' [/quote]

Teja, nisem nič slabega mislila s tem, če si me mogoče napak razumela. Samo vem, kako sem bila sama včasih že čist na koncu z živci in vsem, pa mi je še najbolj pomagal, da sem na to izjavo pomislila. Zato sem tako napisala.
Lp




mojamura -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 14:31:46)

mit

z vzgojo pa je, po moj treba začeti, čim prej




bumerang -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 14:36:56)

Jaz pa mislim da ni mit.
Fantje so že evolucijsko bolj "divji" kot punce in povprečno gledano je res tako. Kar ne pomeni, da ni izjem.




Dvoje src -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 14:49:50)

Znajo bit tud punce tko divje kot fantje, po moje je karakter, pa geni tudi.
Pa še ena anekdota: Ko je novopečena mamica vprašala gospoda župnika:"Gospod, moj sin je star en mesec, kdaj naj začnem z vzgojo?" Ji je ta odgovoril: "Gospa, ste že devet mesecev prepozni!"
Začni kar takoj, kakor je rekla Splet.Ka.




lelaval -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 15:37:30)

Mit. 




teja28 -> RE: mit ali resnica (17.9.2008 18:06:14)

IZVIRNO SPOROČILO: aluš

[qVsekakor sem vesela, da je zdrav in mu nic ne fali, zanimajo me zgolj izkusnje mamic, ki so to ze dale skozi. Vsak nasvet namerc prav pride, oziroma je fino lsisat, da je se kje kak 'gavnar' uote]Vsekakor sem vesela, da je zdrav in mu nic ne fali, zanimajo me zgolj izkusnje mamic, ki so to ze dale skozi. Vsak nasvet namerc prav pride, oziroma je fino lsisat, da je se kje kak 'gavnar'


Teja, nisem nič slabega mislila s tem, če si me mogoče napak razumela. Samo vem, kako sem bila sama včasih že čist na koncu z živci in vsem, pa mi je še najbolj pomagal, da sem na to izjavo pomislila. Zato sem tako napisala.
Lp


Alus, saj nisem bila nic jezna. Sem vesela za tvoje izkusnje in tvoje mnenje. Tudi moji zivci so vcasih ze mocno naceti, zato bom upostevala tvoj nasvet....samo, da je zdrav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bambi.t -> RE: mit ali resnica (18.9.2008 20:58:53)

Jaz imam tudi eno fejst živahno punco (skoraj 8 mes). Non stop v akciji, na tleh, v naročju(skrbi za to, da imam dobro natrenirane mišice). Ma meni se zdi to pozitivno, da je živahna in zaradi tega tudi hitro gibalno napreduje. Pač otroci se razlikujejo, imajo različne potrebe, pa tudi karakter. Seveda pa vsega ne more in ne sme, ni nič prekmalu za postavljanje mej.




sandra85 -> RE: mit ali resnica (18.9.2008 22:47:39)

ufff...naš še med spanjem nima mira in zjutraj komaj čaka, da gre lahko v akcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ful ful je živ-malenkost se umiri, ko je utrjen, zaspan-takrat lahko za 1 minutko pogledava kako knjigico in se malo pocartava, drugače pa se stisne k atiju za natanko 4 sekunde in že šiba naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]