|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Angleščina v vrtcu?
16.9.2008 22:32:51   
N _ B
Sem v dilemi. Ali vpisat 5-letnico v tečaj angleščine ali ne?

Po eni strani bi jo dala. Včasih, ko gleda BabyTv, me sprašuje, kaj to pomeni, kaj je kdo rekel, slišim jo, kako ponavlja besede in si poje enostavne pesmice... po drugi pa razmišljam, da je to zadnje leto pred vstopom v šolo in naj uživa. Angleščina poteka skozi igro. Program se izvaja v vrtcu in bi jo šla 1x tedensko pol ure kasneje iskat.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Angleščina v vrtcu?
16.9.2008 22:42:34   
Veverička
Jaz bi mojega tkoj, če bi le imeli to možnost..Pa je žal nimamo.
Samo koristi ji lahko.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 22:48:02   
timoteja
Naš vrtec ima letos zopet vpeljan pilotski projekt angl.jezika v vrtcu, ki naj bi se odvijal vsak dan pribl. 2 uri - v rednem času oz. korikulumu vrtca, vzgojiteljica in gdč. ki bo "poučevala" angleščino, bosta vseskozi obe prisotni, ta "učiteljica" tudi sicer dela kot vzgojiteljica oz. pomočnica v tej naši skupini, otorci so se je zelo navadili, in mislim, da bo super. Vse se odvija preko igranja, ne kot zares šola, upam, da se bodo imeli otročki fino.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 22:50:11   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

Naš vrtec ima letos zopet vpeljan pilotski projekt angl.jezika v vrtcu, ki naj bi se odvijal vsak dan pribl. 2 uri - v rednem času oz. korikulumu vrtca,

Pri nas je zunanji izvajalec. Imeli bodo 1x tedensko po eno šolsko uro.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 22:51:56   
Antigona
jaz bi ga vpisala... smo imeli včeraj roditeljski sestanek in sem pozabla vprašat. Bom mogla zdaj en dan ko ga bom peljala v vrtec ali šla po njega.
se mi zdi kar fino da razume vsaj kako besedo tu in tam, glede na to da hodimo na dopust v tujino...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.9.2008 23:03:22   
Doll
Hja .ne vem.MI se učimo ANG doma,preko igric ipd

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2008 23:33:15   
darja72
Najbrž ne oz. odvisno od tega, kako močno željo ima deklica in kakšno je tvoje znanje angleščine. Menim namreč, da jezikovno dobro podkovani starši predšolskemu otroku lahko nudijo relativno dobro osnovo. Otroci se namreč ne učijo zapletenih pravil slovnice, temveč skozi igro spoznavajo besede, zvok jezika, specifično izgovorjavo ipd. Z malo domišljije in dobre volje, pa je možno to otroku "pričarati" tudi doma. Pa še čas z njimi preživite. In ohranjate vaše znanje tujega jezika.user posted image

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2008 1:27:30   
ribica.
Res me zanima kolk imajo ti tečaji dobrega za učenje angleščine. Ker ko se bo tečaj končal, in ne več teh ur, se potem vse pozabi. Vem iz izkušenj. Naša tamala je znala dosti dosti besed, pa zdaj zelo malo od tega še ve, ker sva nekak nehali. Ne vem no.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2008 7:09:36   
Volga
Mene je mali včraj prišel vprašat, kaj pomeni "Where are you?" pa ni nikoli hodil na angleščino, risanke in igrice delajo svoje.

ne vem, jaz ga verjetno v vrtcu ne bi vpisovala v angleščino.  Ali pa tudi, pojma nimam.

< Sporočilo je popravil Volga -- 17.9.2008 7:10:14 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2008 7:30:49   
Pauline
Naš vrtec ima letos zopet vpeljan pilotski projekt angl.jezika v vrtcu, ki naj bi se odvijal vsak dan pribl. 2 uri - v rednem času oz. korikulumu vrtca, vzgojiteljica in gdč. ki bo "poučevala" angleščino, bosta vseskozi obe prisotni, ta "učiteljica" tudi sicer dela kot vzgojiteljica oz. pomočnica v tej naši skupini, otorci so se je zelo navadili, in mislim, da bo super. Vse se odvija preko igranja, ne kot zares šola, upam, da se bodo imeli otročki fino

Naš je imel lansko leto v vrtcu angleščino. Odvijala se je v dopoldanskih urah tako, da ga ni bilo treba še posebej vozit. Bila je pa brezplačna.
Lahko samo pohvalim tako program kot učiteljico. Odnesel je ogromno znanja !
Risanke in poučne igrice so pa super način, da se otroku tuji jezik "vsede" v ušesa, saj takrat ko se ga bo začel učit, mu ne bo tako tuj in ga bo hitreje osvojil.

Jeziti se, pomeni kaznovati sebe za neumnosti drugih.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2008 9:00:19   
nuala
Naš je imel angleščino že v vrtcu in to v sklopu vrtca 1 x na teden. Začnejo pri 4 letih ( zdaj je začel tamali ) in otroci ful uživajo, enkrat letno pa imamo prikaz naučenega.
Tako da moj prvošolček sedaj nujno želi hodit na angleščino. In bo tudi šel, ker pač sam želi.
Jaz sem bila včasih prej proti kot ne ( ker se mi ne zdi smiselno preobremenjevati otrok oz. mislim, da naj prosti čas raje preživijo zunaj ), zdaj pa se mi zdi da če je program ok in učiteljica prijazna, otrok pa navdušen, naj kar hodijo.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2008 9:03:37   
Shuka
Se mi zdi ideja odlična, se spomnim sebe, ko sem imela 6 let, pa smo imeli v varstvu angleščino, morm rečt, da čeprav sem se jo učila 1 leto, sem potem v OŠ v 5 razredu, ko se je začel prvi tuji jezik, obvladala začetno stopnjo, ne glede na to, da se je potem 4 let nisem učila, vseeno je ostalo v glavi, tako da podpiram idejo, bolje prej začeti kot pozneje, ko je na kupu preveč stvari.user posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2008 12:59:10   
total
Mi mamo to možnost,sam men je otrok definitivno premajhen da b se že zdaj učil angleščino,saj bo čas za to in v šoli bi itak to imel,tako da pr nam tut interesa ni mogoč par otrok,sam mal starejiš od mojega.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.9.2008 13:32:49   
kaya2007
otrok ni nikoli premajhen za učenje tujih jezikov, zakaj pa mislite da so večjezični, če doma starši govorijo več jezikov? jaz bi otroka sigurno vpisala, škodit ne more.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.9.2008 14:31:36   
glen
V našem vrtcu(Portorož) imamo že v programu 1 uro ted. angleščino od 3 leta dalje.(pride druga vzgojiteljica)
Sem za in na tvojem mestu bi jo vpisala

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.9.2008 14:34:35   
Doll
Se ne strinjam,da je otrok premajhen.
Naš se je zdaj začel učit angleščino in mu gre super,star je pa 3,5 leta
Jaz sem se začela učit pri 5 letih,nikoli težav  z jezikom,

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.9.2008 14:42:05   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Sem v dilemi. Ali vpisat 5-letnico v tečaj angleščine ali ne?

Po eni strani bi jo dala. Včasih, ko gleda BabyTv, me sprašuje, kaj to pomeni, kaj je kdo rekel, slišim jo, kako ponavlja besede in si poje enostavne pesmice... po drugi pa razmišljam, da je to zadnje leto pred vstopom v šolo in naj uživa. Angleščina poteka skozi igro. Program se izvaja v vrtcu in bi jo šla 1x tedensko pol ure kasneje iskat.

Ja, kar vpiši jo, če jo zanima. Ne pa pričakovat, da se bo nevem kaj naučila.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.9.2008 15:16:57   
Pobalami
Mali otroci se naučijo tujega jezika z lahkoto. Ker dejansko se ne učijo tako kot odrasli ampak po posluhu, pač imajo drugačen način učenja. enkrat ponovijo in vejo.

Otroci se v tujini naučijo tujega jezika veliko hitreje kot njihovi starši, čeprav ti hodijo na tečaje, otroci pa ne.
poznam ljudi, ki so se tujega jezika naučili iz risank v otroštvu.

če imaš možnost jo seveda daj

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2008 6:45:43   
Nea
IZVIRNO SPOROČILO: total

Mi mamo to možnost,sam men je otrok definitivno premajhen da b se že zdaj učil angleščino,saj bo čas za to in v šoli bi itak to imel,tako da pr nam tut interesa ni mogoč par otrok,sam mal starejiš od mojega.

MI živimo v Nemčiji in se doma pogovarajmo slovensko, oba otroka pa se v vrtcu učita-pogovarjata nemško. Ta starejša nemščino obvalada bolj kot jaz. To leto pa je velikokrat obiskala prijateljico, katere starši so iz Anglije in se doma pogovarjajo samo angleško... in vam povem, da je punčka prihajala domov in izgovarjala oziroma ponavljala besede, ki se jih je pri prijateljici ob igranju naučila...
Tako majhni otroci definitivno niso premajhni za tuje jezike... še boljše za njih če imajo to možnost, da se jih prej naučijo.

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2008 8:08:00   
nky 23
N&B, če sama pokaže interes do tujega jezika in če imate to možnost, bi jaz otroka vpisala, še posebej ker vse skupaj poteka skozi igro in ne gre za kakšno ocenjevanje.

jaz iamam namen Kevina vpisat drugo leto v dvojezični vrtec nemško slovenski, saj govorimo oba jezika no moj, jaz pa upam da še bomuser posted image .

Poskusi in če ji ne bo všeč jo enostavno "izpišeš" iz te ure.

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2008 11:20:58   
dory
Ker poznam metode pučevanja predšolskih otrok, sem se odločila,da bomo s 5-imi leti poskusli z angleščino.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Spanje
Miška2006

Kako spite v času nosečnosti?

na levem boku (37%)

na desnem boku (13%)

na hrbtu (6%)

na trebuhu (3%)

se obračam kot vrtiljak (41%)

drugo (1%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!