|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok krvni tlak
16.9.2008 19:08:49   
jasminčika
lep pozdrav.
mene zanima zakaj se mi vedno krvni tlak pri ginekologu nenormalno dvigne. danes sem ga imela 159/117. sem v 34. tednu nosečnosti.
doma ga kontroliram vsak dan in ga nikol nimam nad 130/90. zdravnica je rekla da je to normalno in govorila o efektu bele halije, mene pa vseeno skrbi.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visok krvni tlak
16.9.2008 19:22:48   
TINKA05
Lahko si pomirjena. To je sindrom bele halje. Sama imam doma normalni pritisk (120-125 zgornji in 70-75 spodnji), ko pridem pa na pregled mi naraste spodnji krepko čez 100, zgornji je v mejah normale, pulz pa 110.

Glede na to, da sem že imela hipertenzijo pred nosečnostjo  si res redno merim pritisk. Zdravnica je rekla, da mirodajen je pritisk doma. Torej, če je pritisk doma OK, potem ni panike.  Redno si ga meri in če ti doma dva dni zapored naraste pojdi h G.

(odgovor članu jasminčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 19:37:21   
janja 27
jaz mam tud sindrom bele halje.user posted image pri zdravniku 160/90 al pa še večuser posted image user posted image doma pa mam čist normalnega...si ga merim že celo nosečnost ( sem v 37 t ) in sem si ga tud pri Manci, ni bilo nobenih problemov tud rodila sem naravno v 39t, kontoliraj si ga doma in se ravnaj kot ti je prej povedala tinka05user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu TINKA05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 20:12:33   
jasminčika
hvala bogu.
sm kr bolj mirna. to je moja prva nosečnost pa sm mal zgubljena. je pa res, da ko pridem v ambulanto mi začne srce razbijat kot noro.user posted image pol me je pa še strah, da bi me v bolnico poslala, ker jih res ne maram.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2008 9:12:33   
smejčica
Tudi jaz sem imela v nosečnosti visok pritisk, ko sem šla h ginekologu. Sem vedno mogla malo počakat, se izdihat, malo umirit..pa mi ga je še enkrat zmerla. :)
Zaradi tega so mi, teden prek roka, ko sem bila na pregledu v porodnišnici sprožili porod. Vse je bilo vredu, sam pritisk je bil pa visok. Pa sem trapa rekla, saj je vedno tako, enkrat ga še zmerite in sem imela še večjega. :)
No, pa smo šli rodit. :)
Je pa blo hecno, ker sem  v porodni sobi imela vedno normalen pritisk in me je vsak zdravnik, ki je prišel v sobo vprašal, zakaj sem tam, ko pa je vse ok. :)

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2008 10:35:39   
Anonimen
Visok krvni tlak je v nosečnosti nevaren, če se pojavlja dalj časa. Zato je najbolje, da si tlak meriš redno, doma. Nevarno pa je tudi, če se pojavijo beljakovine v urinu.
Mani se je proti koncu nosečnosti, v 35. tednu tlak začel višati in nikoli ni bil pod 140/90. Potem pa je začel še bolj naraščati in ko sem imela pregled pri G, so mi izmerili 180/110. Dobila sem napotnico za bolnico. Tam sem dobivala tablete Metil dopo, ker so hoteli tlak stabilizirati. Vendar pa plod več ni pridobival na teži, pa tudi tlak se ni znižal, zraven tega pa so se zaćele pojavljati beljakovine in začela sem močno zatekati.
Zato so porod v 37. tednu sprožili.
Verjamem, da je s tabo in otročičkom vse ok. Želim ti vse najlepše!

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2008 13:07:03   
jasminčika
ja sej js mam doma čist normalnega, si ga vsak dan merim. sicer sm začela malo zatekat, sam je ginekologinja rekla, da je to v mejah normale, če pa bi blo poslabšanje pa morm it nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2008 20:06:48   
mamikb
Bodi pozorna na preverjanje, če ga imaš doma res ok super, ko pa podvomiš, če začneš zatekat pojdi k zdravniku, saj (iz lastnih izkušenj) to ne prinese nič dobrega - sama se rodila v 30 tednu s carskim, ker nisem bila dovolj pozorna na zatekanje in utrujenost moja punčka zadnjih 14 dni ni dobila dovolj hrane in se je rodila kot zahiranček, tako da je tlak zelo, zelo pomemben.

Kontroliraj ga redno, če imaš sindriom bele halje cool, če pa malce posumiš takoj k ginekologu... pa srečno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2008 11:07:25   
TINKA05
Se še jst javljam v tej temi.

Zadnjih par  dni sem imela doma povečan pritisk (140-95), katerega si ga zaradi hipertenzije pred nosečnostjo redno merim.

K zdravniku takoj nisem šla, saj sem imela včeraj G. Pri njem je bil pritisk (155-110) -  malo tudi sindrom bele halje. Imela sem UZ, ki je pokazal, da je z mojim user posted image  sicer vse OK, ima pa premajhen obseg trebuščka, ker zaradi mojega pritiska ne dobi dovolj hrane.

Posledica: dobila sem napotnico za porodnišnico, da mi sprožijo porod, če mi v pritisk v parih dneh ne pade. Sem pa v 32 5/7 tednu. Zdaj na veliko počivam na levem boku, da bi naše dete le dobilo kaj hrane in da bi vsaj še malo zdržalo v trebuhu.
Tudi če bo s pritiskom OK, in ne bo potrebno sproženje, imam čez 14 dni kontrolo rasti in če se user posted image  ne zredi za 10 dkg bo treba it pa takrat na sproženje.user posted image

Tako da punce.... s pritiskom se ni za igrat.

(odgovor članu mamikb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2008 11:40:58   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: jasminčika

lep pozdrav.
mene zanima zakaj se mi vedno krvni tlak pri ginekologu nenormalno dvigne. danes sem ga imela 159/117. sem v 34. tednu nosečnosti.
doma ga kontroliram vsak dan in ga nikol nimam nad 130/90. zdravnica je rekla da je to normalno in govorila o efektu bele halije, mene pa vseeno skrbi.

Ti svetujem, da si ga tudi doma redno meriš. Sama sem v prejšnji nos. imela pri G vedno povečanega, pa tudi zdaj ga imam, ampak takrat tudi doma nikoli ni padel pod 130/80. Če imaš sicer normalen pritisk, je v nos. tole že preveč. Pri meni se ni dobro končalo. Zato si ga le meri in če je povečan, poskušaj čim več počivat, ne bit pod stresom, pozitivno razmišljaj...

Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2008 16:33:39   
jasminčika
js sm mela takrat ko sm mela tk visok pritisk tud ultrazvok, pa je rekla da je z dojenčkom vse ok. težak naj bi bil okrog 2400g pa tud nasploh je rekla, da je vse normalno za njegovo starost. sm pa res začela melo bolj otekat zadnje dni. pa ne vsak dan isto. včasih mam dopoldan ful otečene noge, popoldan pa skor nč. pritisk je pa še vedno normalen, okrog 125/85. dala sem tud vodo pa je G. rekla da me bo poklicala nazaj, če ne bi blo kej vredu, pa me do zdaj še ni, tk da upam da je vse ok.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2008 12:46:38   
Claudi
Oj.Jst sm tud lih dans s pregleda in sm tud mela bolj visok pritisk kot je normalno,tko da mi je rekla da nej si ga ta tedn doma merim sama in nej si zapisujem ter pol prnesem pokazat.Upam, da bo vse uredu, ker nikol prej nism mela problemov s pritiskom....

Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2008 15:31:20   
mamikb
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi

Oj.Jst sm tud lih dans s pregleda in sm tud mela bolj visok pritisk kot je normalno,tko da mi je rekla da nej si ga ta tedn doma merim sama in nej si zapisujem ter pol prnesem pokazat.Upam, da bo vse uredu, ker nikol prej nism mela problemov s pritiskom....

To, da nisi imela težav s pritiskom do sedaj nič ne pomeni, nosečnost precej "razštela" telo, tako da bodi pozorna...
Ne se pa obremenjevat predčasno, mogoče si imela višjega slučajno user posted image

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?