nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


cambi -> nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 14:48:40)

Doma imamo skoraj pet mesecev staro frčafelo in sedaj ko postaja oz. je že postalo malo bolj mrzlo smo naleteli na problem. Gospodična ne prenese, da je pokrita, če jo dam pa v spalno vrečo, pa doživi "živčni napad"-kar pomeni dretje, vpitje,... pa še kaj, dokler jo ne damo iz nje.
Ko zaspi jo sicer pokrijem z odejco, vendar  takoj ko se predrami, zbrca vse s sebe.
Razmišljala sem o tem, da bi ji odejco zataknila pod jogi, da jo ne bi mogla spravt iz sebe, pa ne vem kolk je to kej varno.
A ma mogoče katera kakšno idejo kako doseči, da bo naši gospodični toplo.
V končni fazi jo bom napravla v zimskega pajaca za v sneg, pa bo.:)))




babučka -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 15:01:28)

Res postaja zunaj hladno. Meni se je moja mala tudi odkrivala in sem ji kupila vreco. Jaz sicer nima teh problemov, da ni rada v vreci. Imam pa tudi kovtercek, ki sem ga na konicak privezala ob posteljico. le ta je malo tezji od odejice in ga ne more zbrcati. Seveda pa pazim, da ne dam kovtra cisto do glave.

Jaz bi poskusala vstrajati pri vreci. Verjamem, da ni prijetno poslusat, kako se joka. Pri meni je bila cela panika, ko sem sla z vozickom, ali pa z avtom. Se je tok jokala, da ji je zmanjkalo sape. Vendar sem vseeno vstrajala. Zdaj je veliko boljse. Zdaj sama od sebe zaspi v avtu.

poskusaj jo kdaj dati cez dan v vreco, da se jo bo tako navadila.

Velik srece!




tt79 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 15:03:18)

Ne sekiraj se...naša 2,5 letnica ni nikol spala pokrita...kot si ti napisala se je ko je bla v vreči strahotno drla, pokrita pa je bla max 15min. Js sem tut zaspanc in se nisem non stop zbujala, da bi jo pokrivala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Js sem ji dala enostavno zašit pajac z nogicami (kupla sem en kar debel pliš), spodaj pa bodi, pa je bla celo noč topla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mislim, da si je s tem tut kar nekaj odpornosti pridobila, ker pri 2,5 letih še ni bila konkretno bolna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sazi -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 15:12:15)

Ko je bil naš tako mali, je spal v spalni vreči. Ampak če je ne prenese, se pa ne da na silo.
Zdaj, ko je pokrit in se vedno odkrije, ga pa enostvano oblečem v debelejšo pižamo - današnjo noč je preživel v pliš pižami, ki je načeloma pretopla za ta čas, ampak če je odkrit, je pa ravno prav.




barika -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 15:22:19)

bplj jo obleči




kaya2007 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 16:06:36)

mi smo ji dali gor vrečo, zapeli smo jo pa šele, ko je trdno spala.




madasa -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 16:32:44)

jaz tudi tako naredim.Dam jo spat v pižami, ko pa zaspi oz čez kako uro pa jo dam v spalno vrečo.




mojcapr -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 18:27:26)

Mal debelejšo pižamo ji obleči. Moja 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne marata bit pokrita in se ne obremenjujem, malo debelejše ju oblečem in konec. Pomisli da tebe eden sili da si pokrita, tebi je pa vroče za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]? Mogoče pa ji je dovolj toplo...




sxy -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 19:33:23)

V H&M-u imajo takšne pižamice, debele, skoraj kot kombinezon, vendar bolj mehke, tople in prijetne na dotik. Pa še kot medo je notri, z ušeski in repkom, pa še kosmat. Pravi medo!!!

Mi imamo to in je super!!!




Paštetka -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 20:25:17)

joj, samo odejico ne tlačit pod jogi. Halo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kaj pa če se obrne in zleze pod odejico? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz miji oblečem bodi z dolgimi rokavi in gor še pižamico, pa jo grem pač pokrit, vsakič ko se zbudim. Pa se nič ne budi zato bolj,če se kdaj ne zbudim in je nepokrita.




anita4 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (16.9.2008 21:18:15)

tja tudi mi smo včeraj ponoč poskusili z vrečo, na žalost nam ni uspelo, tako da sem ga ponoči okrog 2 vzela k sebi ga pokrila z kojtrčkom in je spal mirno kot medo.
Ne vem če pogreša mene , ali ga pa zebe ponoči, ker je v spanju zelo aktiven in lahko vsake pol ure bedim in ga pokrivam.
Bom pa res raje poskusila ga oblečt v bolj debelo pižamico.





SpeliG -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (17.9.2008 11:51:35)

Tudi mi imamo pet mesecev staro frajlo z istim problemom. S spalno vrečo še nismo probali (jo grem ta teden nabavit) pa močno sumim, da je ne bo prenesla. Tako da jo zaenkrat pač bolj toplo oblečem, ker računam nanjo, da se bo čist odkrila čez noč, kot vedno..




december06 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (17.9.2008 22:24:21)

Tudi mi imamo te probleme, star je bil eno leto, samo smo se ravno selili in še iščem škatlo kam smo spalno vrečo posravili. Poleti je nismo mogli uporabljat, ker je blo res prevroče. Sem pa prej tudi tako naredila, da sem počakala, da zaspi in ga nato oblekla v spalno vrečo. Bil na boku, spalno vrečo pod njega in eno rokico skozi in nato na drugi bok... Ja, je kr problem, tudi če jo bolj oblečeš, ker preden zaspi bi naš bil že čisto moker, ker tolk divja. Je pa res, da zdaj po enem letu prej zaspi, ker je bolj zmatran. Bomo vidli kaj bo rekel na spalno vrečo, ko jo najdem.

Vso srečo.




Pandica -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (17.9.2008 23:51:17)

Jaz jo dajem spat v vrečo že od vsega začetka tako, da je že navajena od malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa zdaj sem ji še 2 kupla zraven tako, da imamo zdaj 3 na zalogi, da nam ne zmanjka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  zna pa že z to vrečo tut puzat, se vstat v posteljici, skratka je ne moti, hb. Ker ni šanse, da je brez nje, ker odejico v sekundi dvajset zbrca iz sebe.




picola1 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (18.9.2008 20:31:39)

Jaz sicer nimam teh problemov, je že skoraj od začetka v spalni vreči. Si v bistvu sploh ne predstavljam, kako bi bilo, da bi jo skos mogla pokrivat...[sm=zmeden.gif]
Jaz bi jo v tvojem primeru dala v spalko potem, ko bi zaspala ali pa bi jo dala večkrat na dan vanjo pa bi se mogoče tut tako navadila. Mal debelejša pižama (sedaj) in spodaj še en bodi (pozimi) se mi tut ne zdi slaba rešitev...




sandra85 -> RE: nepokrita in brez spalne vreče-na pomoč (18.9.2008 22:38:17)

naš se tudi odkriva. takoj ko ga pokrijem, zbrca vse dol. več ga oblečem in problem je rešen!




Stran: [1]