ellena -> RE: Otrokovi gibi (16.9.2008 11:53:24)
|
Hej nosečke, prvič se oglašam na forum in ker se me je dotaknila zanimiva tema, sem se odločila, da tudi jaz kaj napišem. Sem/sva v pričakovanju prvega otročka, ki se nam bo pridružil konec decembra. Rada bi povedala glede gibov, prvi gib sem začutila v 20. tednu. Potem 2 tedna redno vsak dan. V 22. tednu kar cela dva dneva ni bilo nič. Groza... Seveda sem se zelo ustrašila, saj se mi je vse skupaj zdelo zelo, zelo čudno... čez 2 dni sem spet čutila brcke. Ufff, kakšno veselje! Sumim, da je za ta "zastoj", če ne za prvi, pa vsaj drugi dan, kriva tudi moja nervoza, ki brcke vedno zmanjša. Sprostite se, to se mi zdi, da najbolj pripomore. Vsaj pri meni. Ginekologinja mi je svetovala, da naj v tem primeru naredim 5 - 10 počepov, če še to ne pomaga pa si primite trebuh z obema rokama in ga močno zazibajte v levo in desno. Gibi se ne bodo začutili v istem trenutku, pričakujte jih pa v zelo kratkem času, pri meni se odziva po petih do petnajstih minutah. No, poudarjam, vsaj pri meni je tako. Poskusite! Prebudimo zaspančke! p.s.: Baje takrat ne počnejo nič druga kot pa zelo trdno spijo.
|
|
|
|