Odnos krščanske cerkve do OBMP? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pika74 -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 21:49:12)

Pozdravljeni!

Ali kdo ve, kakšen je odnos cerkve do OBMP (oploditev z biomedicinsko pomočjo)?

Lp
Pika74
:metulj:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.3.2005 21:52:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pika74 -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 21:55:02)

jaz sem nekaj že brala po enih karitasovih forumih... sam mi ni bla njihova filozofija čist jasna:zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.3.2005 21:55:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 21:57:46)

Po moje malo mižijo, kot pri kontracepcji. Uradno je, kolikor vem, ne dovolijo, nič sem jim pa čudno ne zdi, da sploh ni več toliko otrok, kot jih je bilo včasih... Mogoče je v tem primeru podobno. Edino logično bi bilo. Samo moje razmišljanje.

pika74 -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 21:58:51)

boo:zmeden: težka bo :zmeden:

Mislim, da so načelno proti umetni oploditvi tako kot so proti splavu. Pa men se zdi, da zagovarjajo samo naraven način zanositve. Torej je tudi vsa zaščita od kondomov dalje greh.

Pa naj me prosim kdo popravi, če je drugače. Govorim čisto laično. Rada bi dobila pravi odgovor, da ne bo dileme.

Jančika_ -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 22:14:53)

Mogoče tule kaj najdeš, ali pa vprašaš.

http://forumi.rkc.si/

cmokec -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 22:15:24)

Otrok naj bo v družini tolk, kolikor jih bo Bog dal. Če jih pa ne bo, je pa taka božja volja.

Laično.

Pia73 -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 22:34:12)

Mislim, da imaš prav Pika74,... Žal je tako njihovo mišljenje,... :(

kalimero -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (11.3.2005 23:25:47)

Zadnjič sem gledala eno oddajo na to temo na HRT. Pritisk mi je narasel na 440. Samo to bom rekla.

neni -> Odnos krščanske cerkve do OBMP? (12.3.2005 12:33:01)

Zdravo!

Mnenje Cerkve je odločno proti "umetno nastalemu otroku", tako kot proti splavu.
Bog mora dati življenje. Čeprav pri OBMP mora biti tudi "božja volja" in brez tega še vedno ni nič. Zato se tudi predlaga naziv "oploditev z biomedicinsko pomočjo" in ne "umetna oploditev", ker tukaj ni nič umetnega!

Jaz jih ne razumem, kako ne vidijo trpljenja. In predvsem zakaj si nebi pomagali z medicinsko znanostjo. Poleg tega pri tem nikogar ne prizadeneš. In ti otroci so vedno zelo zaželjeni, kar jih veliko ne more trditi.

Cerkev je torej proti, jaz sem pa za. Pa hodim v cerkev :zmeden:

lp Neni

Stran: [1]