Anonimen -> RE: Se boste kaj vozile z busom (17.9.2008 8:24:31)
|
Mi smo še daleč od miselnosti kot jo imajo npr. na Nizozemskem, kjer množično uporabljajo okolju prijazna prevozna sredstva. Mi pa je dalo misliti tole z avtobusi. Ker še očitno nismo dovolj zreli, da bi se zavedali prednosti javnega prevoza bi se to področje pri nas lahko uredilo le s pomočjo zakona. Recimo, da bi se to uredilo na ta način, da se uvede obvezno mesečno plačilo javnega prevoza, nek pavšal, ki ga morajo vsi plačati, brez kartic in podobnega sranja, če je danes mesečna vozovnica v mojem mestu 26 EUR, bi recimo tak pavšal znašal od tretjine do polovice tega zneska (govorim na pamet, tukaj bi se morala narediti podrobna kalkulacija, ki bi upoštevala vse pogoje potrebne za funkcioniranje takega sistema) seveda vse pod pogojem, da se zagotovijo dodatna vozila in da sistem voznih prog pokriva čim večje področje mesta, torej da imajo vsi meščani več ali manj enake pogoje koriščenja javnega prevoza. Kaj takega bi seveda izzvalo revolt pri ljudjeh ampak nenazadadnje se je tudi kadilski zakon zdel neuresničljiv.
|
|
|
|