|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprozitev poroda v Postojni - koliko dni cez rok
16.9.2008 9:21:47   
Medeja75
Pozdravljene..
Najprej opravicilo - po pomoti sem odprla to temo tudi tam, kjer ne sodi.
Vceraj sem bila pri gin. in sem kar malo zalostna. Prejsnji cetrtek, 11.9. sem imela PDP. Hvala bogu, da nisem rodila prejsnji teden, ker sem imela eno zoprno virozo in sem ves cas lezala. Pridno seveda hodim na preglede. Vceraj mi je pa gin. rekla, da je treba porod sproziti po enem tednu. Torej, da imam casa se do cetrtka, da se samo zacne. Naj omenim, da imam CTG super (ga vsi obcudujejo), gibi so tudi tako, kot morajo bit in z mano je sedaj vse ok. Rekla je, da se pac ne caka vec in to naredi (torej, da je na splosno tako). Seveda je pa omenila tudi to, da se o tem odloci porodnicar.
Zdaj me pa zanima. Ali morda katera ve, kaksno prakso imajo v Postojni. Ni mi namrec jasno, kako so sle nekatere punce tukaj na forumu vec kot 7 dni cez rok, ce pa ta moja gin. zatrjuje, da to pa ne (ne glede na to, da je vse ok). Ali mislite, da v Postojni tudi sledijo temu, da sprozijo umetno ne glede na to, da je vse ok? Saj se nocem delati pametno. Pa seveda vem, da bom enkrat mogla rodit. Ampak, zakaj bi nekaj forsirali, ce se ni pripravljeno?!?!
PA se to... Vceraj mi je gin. pri pregledu porinila notri prst, da je pogledala, ce sem kaj odprta (sem 1 cm, kot ze prejsnji teden). No, ampak sedaj mi je pa se nekaj naredila. Je rekla, da bo malo bolelo (kar je kar precej) in, da bom mogoce imela malo rjavega izcedka. Nekako cudno je notri migala s prstom in tisto je bolelo ko hudic. Potem sem pa doma precej krvavela in se danes imam rjav izcedek. Kaj za vraga je pa to sploh pocela?? Ce bi vedela, da bo tako cudno, bi jo vprasala oz. sem pricakovala, da bi mi v tem primeru ze sama povedala. Tako pa nisem hotela tezit in sem pac potrpela. Nisem strokovnjak, ampak nad to mojo zdravnico sem vcasih kar malo razocarana.
Hvala za vasa mnenja in lep dan!

Medeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprozitev poroda v Postojni - koliko dni ...
16.9.2008 9:56:57   
Lara Croft
OJ... tudi jaz sem imela rok 11.9... in še do danes ni nič.... moja ginekologinja (tudi v Postojni) pa mi je rekla, da mi bojo sprožli šele po 14 dneh, če bo srček, plodovnica in jaz v redu... Mene tudi zanima, na podlagi česa se to odločajo.... ENkrat mi je rekla, da boljše se čim kasneje kazat po bolnici, ki so nekateri dr. ki bi te kr zadržali in sprožli porod.... morda samo zato, ker danes ni gužve, jutri pa morda že bo.... user posted image user posted image user posted image

Zdej čez 10 minut gremo spet tja.... bomo vidli, če je kakšna sprememba....

Aja, tisto šarenje s prsti pa me ni bolelo, tudi krvavela nisem.... morda je tudi odvisno od tega, koliko si sproščen in mehek.... Srečno! user posted image

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 10:07:10   
Maxica
Rodila sem pred skoraj dvemi leti v Postojni. Po PDPju sem se tja hodila kazat na 2-3 dni. Rečeno mi je bilo, da se čaka do 14 dni po PDPju. Ko sem se tja prišla pokazat 11 dni čez rok, me je pregledal dr.Likar. CTG je bil še vedno popolnoma ok, odprta sem bila, kot že 14 dni prej, zgolj 1 cmuser posted image , zato je rekel, da lahko grem še kar lepo domov. Potem pa se je premislil in rekel, nič, poglejmo pa še UZ, kako je s posteljico. Še dobro, saj je bila posteljica že povsem zastarana, tako da se je na hitro odločil, da mi kar takoj sprožijo. Okrog 11h sem dobila svečko, mal čez 19h sem pa rodila. Srečno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 10:08:16   
dašabina
Živjo, s prsti določeni ginekologi hočejo pospešiti, da bi se začela odpirati oz. mehčajo oz. raztegujejo MV, vendar je tud mene bolelo ko hudič  (odvisno od G,), eni pač znajo, krvavitev in izcedek sta normalna, jaz sem dobila tablet 8. dan po roku, čakajo pa v NM do 10 dni. potem sprožijo....

< Sporočilo je popravil dašabina -- 16.9.2008 10:09:18 >

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 10:26:38   
Medeja75
Samo se to bi omenila, da jaz nimam svoje gin. v Postojni, tja grem samo rodit. Sem bila pa enkrat tam (dogovor za porod v vodi) in moram reci, da je bil prvi vtis odlicen. Zelo so bili prijazni in mi vse lepo povedali. Med drugim tudi to, da je najbolje, ce se porod sam zacne in ne umetno. Ta moja gin. pa ocitno precej forsira ravno sprozitev. Zato me je zanimalo, ce katera ve, kako je to po dnevih v Postojni. Ker tega pa takrat res nisem vprasala.

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.9.2008 10:34:27   
Maxica
Tudi jaz nimam svojega ginekologa tam. Tako da, verjetno načeloma čakajo tja do 14 dni čez rok, če je vse v redu, več pa gotovo ne.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2008 13:33:30   
sašy
Pozdravljene
Tudi jaz sem imela PDP 11.9., hodim na CTG-je v Trbovlje. Tam nimam svojega ginekologa, ampak po PDP imam kontrole tam. Tudi v Trbovljah čakajo 14 dni, če je vse OK, potem pa sprožijo. Sem pa tudi jaz imela pregled in me je tudi bolelo k user posted image . Ne vem pa zakaj ne delajo UZ, a res CTG dovolj pokaže?

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.9.2008 15:47:07   
Anonimen
Po 4 dneh. Bila sem odprta 3cm, plodovnica motna, vse zrelo.. Čeprav na CTG-ju ni pokazalo nič. user posted image  Rodila sem z EA. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sašy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.9.2008 16:05:25   
Anonimen
Tisti prtki so meni dali slabo izkušnjo poroda.user posted image Zaradi njih sem vzela EA, drugače ne vem kako bi bilo, ker pred pregledom amnioskopije so mi popadki pašali, dobesedno. Niso bili boleči.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.9.2008 16:06:11   
Anonimen
Pa ne si želet dr. Taševega za te preglede. Sadomazo dobesedno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.9.2008 16:07:13   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Pa ne si želet dr. Taševega za te preglede. Sadomazo dobesedno.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še dobro, da je bil pri meni dr. Merlo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.9.2008 16:11:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še dobro, da je bil pri meni dr. Merlo user posted image user posted image user posted image

Men je pa žal, da ga takrat ravno ni bilo.user posted image Je delal glih v ambulanti gor.user posted image user posted image
Ti srečnica ti.user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.9.2008 16:26:38   
sayuri
Didlina, sem pa rodila pri Taševmu user posted image . PA 2 meseca sem ga skor vsak dan gledala user posted image user posted image user posted image  in se psihično pripravljala na njegove komentarje. user posted image  No, po dveh tednih sem se vsem njegovim izjavam sam še smejala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.9.2008 21:11:09   
Maxica
Uf, mene je enkrat pregledal dr.Kristan, me je še potem cel dan vse bolelo, medtem ko pri dr.Jordanovi nisem niti vedela, da me je pregledala. Ah ja...

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.9.2008 0:42:04   
bati

no verjetno si že rodila..predvidevam

sprožen porod je zelo boleč....groza

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.9.2008 11:15:31   
Medeja75
Jap, smo zmagali. Tocno en teden cez rok. Je bilo pa zelo hecno. Na sredo sem dobila krce, ki so bili po moji presoji nekoliko drugacni, kot ponavadi. Potem sva se z mamo popoldne le odlocili, da me pelje v Postojno. Tam so me dali na CTG in rekli, da to ni se nic. Odprta pa sem bila, mislim da 2 cm. Nic niso forsirali, da bi sprozili. Ker je bil vecer, so mi rekli, da lahko prespim do jutra, da mi bodo naredili CTG in amnio. Sem rekla, da grem raje domov. Ko me je mama okoli osmih zvecer pripeljala domov, me je vse ze ornk bolelo. Potem sem pojedla eno kremsnito, se malo smilila sama sebi, potem je bilo pa ze tako hudo, da sva sle spet nazaj (delale sva pa relacije Domzale-Postojna). Ceprav so rekli, da ne bo se nic. A hvala bogu, da sva sle nazaj!! Po poti sem ze plezala po avtu od bolecin. Ko sva prisle tja, sem bila odprta 5 cm. V eni uri sem se se za 5 cm in rodila en, dva, tri. V porodni sobi vsega skupaj 45 min. Menda sem stroj za rojevanje, hahahahaha user posted image

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?