Umivanje zobkov (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

eva 2007 -> Umivanje zobkov (15.9.2008 21:23:05)

Naša Eva ima skoraj 13 mesecev in že 7 zobkov v celoti zunaj, še 5 jih je že predrlo dlesni in zdaj rastejo. Z "umivanjem" zobk smo začeli takoj, ko so bili zunaj v tolikšni meri, da se jih je dalo nekoliko podrsati. Bilo ji je všeč, seveda nova igra, tudi sama je potem drsala s kratčko. Potem pa približno pred 14 dnevi popoln odpor. Usta se zaprejo in nikakor ne moremo očistiti zobk. Sem poiskusila že vse možne načine: imava dve ščetki, eno ona eno jaz, pa probava, pa ji pokažem kako naj jih meni pere, pa potem poskušam da bi jih še jaz njej, pa sem poiskusila že ob vseh mogočih urah, med igro, po jedi,.... pa so usta kot zalepljena.
In seveda me zanima, ali je katera imela podobne težave in kako jih je rešila,...
Saj ne je skoraj nič sladkega, čajev ne sladkamo, sladkih stvari pa tudi ne mara, tako da sladkor ni problem, samo vseeno bi morala oprati zobke, kaj pravite?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

BAMBINA_ -> RE: Umivanje zobkov (15.9.2008 21:34:02)

Ja, zobke si mora prati, vsaj zaradi tega, da se ji ta navada zakorenini... Naš si zobkov ne mara prat, kadar mu zobi izračajo in ima vse občutljivo. Takrat pač pazim, da ščetkam res samo zobke, pa še tisto nežneje kot sicer...

Nea -> RE: Umivanje zobkov (15.9.2008 21:41:04)

Pri nas je bilo enako in ko so ji rasli zobki ust sploh ni odprla.
Jo nismo silili, in ko so zobki pokukali ven, je pranje zob ponovno postalo zanimivo.
Zdaj pri 2 letih ne gre spat, a da se sama ne spomni da se najprej morajo zobki umit.

Naja30 -> RE: Umivanje zobkov (16.9.2008 7:50:45)

Naša je tudi imela obdobje, ko ni hotla umivat zobk. Ampak to je eno izmed opravil, kjer sem jaz še bolj trmasta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako da sem jo prijela za usta in odprla bolj na silo, pol je pa tudi sama popustila.

nky 23 -> RE: Umivanje zobkov (16.9.2008 9:12:24)

ohhhhhhhhh ti zobki, naš jih noče prat bo kmalu 16 mesecev, mam srečo da sem v bajti doa, ker zraven tako dela, se joka kot da bi ga dobesedno iz kože dajali, se vgrizne v ustnice in ne popusti, jaz ne vem vč kaj naj, če bi kdo to vidl in slišal bi me na socialno prijavu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sam kaj pa naj, če vem da ga ne boli, je samo TRMA!

če ima katera kakšno idejo, ali je imela poobne izkušnje, se seveda priporočam, da mi pomagate.

lp

Stran: [1]