noseča kljub kt (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> noseča kljub kt (15.9.2008 21:20:29)

Pozdravljene!

Po porodu sem leto in en mesec ! Pred kratkim, ko smo sli na morje sem začela jesti kt, malo tui zaradi tega da bi prestavila menstruacijo !Ko smo prišli nazaj sem jih nehala jemati. Sedaj pa od nikoder menstruacije! Test mi je danes pokazal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] ! Se je kateri to že zgodilo da je zanosila kljub kt?

MAŠKA -> RE: noseča (15.9.2008 21:26:33)

Se je že zgodilo. Kolikor primerov poznam, so vse donosile zdrave otročke.

vesna.com -> RE: noseča (16.9.2008 6:36:41)

Sklepam, da si KT jemala en mesec ali pa še manj.V tako kratkem času svoje funkcije še ne opravijo.Tudi ko začneš z rednim jemanjem G opozori da prvi mesec še niso zanesljiva zaščita.

pomar*ANČA* -> RE: noseča (16.9.2008 7:55:16)

jaz sem jemala tabletke, pa bom čez slaba dva meseca mamica! tako da je, je možno. 

kimba -> RE: noseča (16.9.2008 8:07:31)

Jaz imam doma sin starega 9 let in je živ dokaz da se s KT lahko zanosi, kljub temu da sem jih redno jemala.

ps. Pa tudi menstruacijo sem dobila še prvi mesec, naslednji mesec pa je ni bilo več in mi je ginekologinja povedala da sem noseča že 10 tednov

ursa30 -> RE: noseča (16.9.2008 9:00:41)

je možno. nobena kontracepcija ni 100 %.

Felicity -> RE: noseča (16.9.2008 10:09:19)

O fak punce, zdaj me pa strašite. Toliko vas je zanosilo kljub jemanju KT?

A ste vmes jedle antibiotike al kakšna druga zdravila?

hubi -> RE: noseča (16.9.2008 10:12:29)

V primeru prehrambenih motenj (driska, bruhanje) ali jemanja kakšnih zdravil (antibiotikov) se zanesljivost KT zmanjša.

girly -> RE: noseča (16.9.2008 11:25:11)

IZVIRNO SPOROČILO: hubi

V primeru prehrambenih motenj (driska, bruhanje) ali jemanja kakšnih zdravil (antibiotikov) se zanesljivost KT zmanjša.

yup, točno tako. in res je, da v prvem mesecu jemanja naj bi uporabljala še dodatno zaščito, ker kt res še ne opravijo svojega. In ja, potrebno je omeniti tudi možnost pozabljene tabletke, ki prav zmanjša učinkovitost te vrste kontracepcije.

sakuL -> RE: noseča (16.9.2008 11:59:14)

je možno!

Stran: [1]