|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: fax in zanositev
7.10.2008 17:40:54   
Anja PiPi
iiiiiiiiiiiiiii držim pesti, da zagledaš user posted image  user posted image

ne skrbi preveč za faks.. kakor sem slišala ti status miruje, ko rodiš oz. ko si na starševskem dopustu, tako da te ne bojo nič štrafali zaradi neobiskovanja vaj pa to.. še vedno se lahko dogovoriš, da dobiš kakšne obveznosti po mailu pa jih kar tako opraviš..

na kater faks pa hodiš??user posted image

...just another girl with a dream in her heart...

(odgovor članu ancy88)
Neposredna povezava do sporočila: 51
7.10.2008 17:55:06   
kaya2007
kako ste pol ko ste mele bebija pa faks pa družabno življenje.. vse to uskladile?? ker jest sem po eni strani divja pa to pa rada grem na kak koncert.. pijem sicer ne, edino kadim, ampak bom prenehovala ko bom hotla zanosit pa med nosečnostjo itak ne bom kadila.... po drugi strani sem pa tak družinski človek, rada bi bla mlada mamica pa tko..

ha ha, ja družabno življenje je pa potem malo bolj na psu, veš user posted image  ni več tako, da se sprdneš in greš kadar koli ne koncert, zabavo itd. pa še drug dan si ne moreš privoščiti spanja, ker otroka eb drek briga, da se ga ponoči žurala user posted image  tako da...čisto isto kot prej potem res ni več.

(odgovor članu Anja PiPi)
Neposredna povezava do sporočila: 52
7.10.2008 17:57:36   
Barbara_L
Moje mnenje: končajte najprej faks in se postavite na svoje noge. To, da ob študiu dajete 20 eur na stran, ni nič. To, da se opirate na finančno stanje partnerja (ki mimogrede-ni vaše), pa še manj. Slonite na plečih drugih, brez diplome in zaposlitve ter ob enem načrtujete še otroka. Oprostite, ampak ne vem na kakšne fakse to hodite, da imate vse tako na lahko narejeno. Dvomim, da gre za kak naravosloven študij.
In naprej:kako z iskanjem prve zaposlitve? Kako bo pogledal delodajalec, če bo izvedel, da boste večino časa verjetno (poudarek an verjetno) na bolniški? In kako boste na takšen način pridobile prepotrebne delovne izkušnje in navade?
Brez zamere, če sem katero užalila. Žal preveč poznam današnje razmere v zaposlovanju.
Srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 53
7.10.2008 17:58:50   
Anonimen
In naprej:kako z iskanjem prve zaposlitve? Kako bo pogledal delodajalec, če bo izvedel, da boste večino časa verjetno (poudarek an verjetno) na bolniški?

Enako kot ce otroka ne bi imela.
Mogoce sem tukaj celo v prednosti, ker eno leto ne bom na porodniski.

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
7.10.2008 18:00:53   
Barbara_L
Ja, seveda. Ali pa če takoj ponovno zanosiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
7.10.2008 18:04:24   
Anonimen
Ja, seveda. Ali pa če takoj ponovno zanosiš.

Ja, vseeno je.
Ce bi racunal na to, kako bo na otroke gledal delodajalec, bi zacel iskati sluzbo pri petinstiridesetih user posted image . Ko te nihce ne bi vec vzel, ker ne bi imel izkusenj.

Sicer pa je odlocitev odvisna od posameznega para, zrelosti in materialne neodvisnosti. Enim se super obnese, drugim manj.

Neposredna povezava do sporočila: 56
7.10.2008 18:26:55   
brkn83
sploh ne vidim nobene ovire. Ti kar pogumno naprej, še posebej ker si oba želita user posted image .

Tudi sama sem študentka, sicer na podiplomskem študiju. Manjka mi še 6 izpitov in magistrsko delo, pa najino user posted image  pričakujeva februarja 2009. Sedaj bom še normalno hodila na predavanja in januarja naredila izpite, kolikor se bo dalo, ostalo pa po porodu.

Če si otroka želiš, potem ne odlašaj predolgo.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
7.10.2008 22:46:42   
ancy88
IZVIRNO SPOROČILO: Anja PiPi

iiiiiiiiiiiiiii držim pesti, da zagledaš user posted image  user posted image

ne skrbi preveč za faks.. kakor sem slišala ti status miruje, ko rodiš oz. ko si na starševskem dopustu, tako da te ne bojo nič štrafali zaradi neobiskovanja vaj pa to.. še vedno se lahko dogovoriš, da dobiš kakšne obveznosti po mailu pa jih kar tako opraviš..

na kater faks pa hodiš??user posted image

hodim v mb na ekonomsko

Neposredna povezava do sporočila: 58
7.10.2008 22:55:57   
Anja PiPi
jooooj, ne no s takimi negativnostmi.. to razmišljanje najprej faks pa služba pa ne vem kaj še vse je men malo zastarelo oz. usmerjeno v kapitalizem pa to.. dej dej, ko bom prišla do dobre službe in finančne stabilnosti bom lahko stara že ne vem kolk..

sicer pa ja.. pomojem bo delodajalec raje vzel eno k že ma otročka, kakor pa eno k daje namige da bi ga kmalu mela.. ne vem no, to je težko ocenit..
upam pa, da bo politika napredovala in bodo otrokom prijazna podjetja vse bolj pogosta, če ste že slišali za njih....

ne, res ne študiram naravoslovja in moj faks po mojem ni nič kaj lažji od vseh ostalih.. vsak ma svojo zahtevnost in svoje pogoje.. ampak pri nas na socialnem delu se pač da zmenit določene stvari, določene ti pa tko univerza zagotavlja in jih dobiš ne glede na to kaj študiraš..

hvala pa ostalim punca za vzpodbude.. itak morm počakat do januarja za pregled, ker je moj stric G izredno zaseden :( vseeno pa rajš nanj čakam, kot pa da bi šla h komu, ki ni tako strokoven kot ta dotični user posted image

jah, sej vem.. glede družabnega življenja pa to.. ampak sej se da nekako uskladit.. user posted image

(odgovor članu ancy88)
Neposredna povezava do sporočila: 59
7.10.2008 22:56:39   
Anonimen
barbara kakšna povezava je med bolniško in delodajalcem??
A ve,ki imate otroke pri 30 in več,pa kaj ,a niste na bolniškah?

nam študentkam in dijakinjam je najlepše :)
Dlje smo lahko doma kot vi,lahko delamo občasna dela preko štud. servisa itd.
Ti pa moraš po 12 mesecih v službo in otrok v vrtec.

jaz sem že skoraj 4 leto doma.
Zanosila sem z 19 leti,delam šolo in občasna dela.Nič nam ne manjka,ne trpijo moji otroci,nihče.

Oprosti,ampak če ste družina oz. si ustvariš družino a potem vse kar ima partner ni naše??Je samo njegovo?
No,upam,da nisi v njegovi bajti,ker se preveč zanašašuser posted image

pa mislim da si malo fouš ostalim.... ja ja kar govori da nisi,saj vemo user posted image

če te že zanima kakšen študij delamo.Jaz delam zdravstveno

ja,ja saj vemo smo neodgovorne mame,ki visimo na tujih plečih..
pa kaj,saj mi in ne ti,ki si perfect:))

Neposredna povezava do sporočila: 60
7.10.2008 22:59:14   
Anja PiPi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jaz sem že skoraj 4 leto doma.
Zanosila sem z 19 leti,delam šolo in občasna dela.Nič nam ne manjka,ne trpijo moji otroci,nihče.

Oprosti,ampak če ste družina oz. si ustvariš družino a potem vse kar ima partner ni naše??Je samo njegovo?
No,upam,da nisi v njegovi bajti,ker se preveč zanašašuser posted image

pa mislim da si malo fouš ostalim.... ja ja kar govori da nisi,saj vemo user posted image

če te že zanima kakšen študij delamo.Jaz delam zdravstveno

ja,ja saj vemo smo neodgovorne mame,ki visimo na tujih plečih..
pa kaj,saj mi in ne ti,ki si perfect:))

goooooooooooo girl... i like your way.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
7.10.2008 23:04:55   
Anonimen
Sicer bi pa sama imela otroka pri enaindvajsetih, ce bi se enkrat odlocala. No, cisto tocno par mescev kasneje user posted image . Ker tisto leto, ko sem bluzila (in se ga ze dodobra nazurala user posted image ) bi bilo cisto vseeno, ce bi bila na porodniski. Bi vsaj kaj pametnega naredila. Se mi zdi veliko lazje imeti otroka mlad, seveda pod pogojem, da imas osnove postimane v glavi. Pa ko mislis, da si starejsi in pametnejsi....ma vraga, ko bi le bil user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 62
7.10.2008 23:23:41   
Anonimen
Joj Barbara, tudi jaz se s tvojo izjavo ne strinjam čisto.
Tudi jaz sem še študentka precej težkega naravoslovnega študija, pa decembra pričakujem prvega otročka. Sicer sem res absolventka, a ko sem izvedela, da sem noseča sem imela še 5 precej težkih izpitov za naredit. Pa me je misel na mojo pikico tako motivirala, da sem jih naredila v parih mesecih, sedaj pa že počasi tipkam diplomsko nalogo.
Res pa je, da se meni zdi malo neodgovorno, da se za otroka zavestno odloči par, kjer še oba študirata, nimata nekih rednih prihodkov in po možnosti živita doma ali pa v kakem študentskem domu ... samo če se pa nenačrtovano zgodi, se pač zgodi.
Pri nama je pa tako, da imava stanovanje zagotovljeno, moj pa je nekaj starejši od mene in ima redne prihodke ... in če sva se oba skupaj zavestno odločila, da bi imela otroka, potem ne vem zakaj naj bi potem jaz "visela" na njem in ga cuzala za denar ... če živiva skupaj, če jaz ne morem delat preko študenta zaradi nečesa, kot je najino skupaj načrtovano dete, je meni ja logično, da on nekako zame poskrbi ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
7.10.2008 23:36:10   
Martinčka
Barbara_L, tebi se zdi morda 20 eur na mesec malo dati na stran, ampak v sedmih letih se je nabralo.. tudi kar sem za rojstni dan dobivala in kakšne praznike (zajčke, božičke,miklavže...) sem devala na stran in ti povem da bo mel otroček sanjsko sobico, ki si je drugače ne bi mogla privoščit.
Sicer sem naredila mednarodni fax ekonomije s povprečjem 9,5 tako da nismo ravno neumne, če si želela s tem kaj takega povedat...
mislim da če si želimo otročka preden diplomiramo nismo prav nič neumne, ampak si preprosto želimo deliti našo ljubezen s svojim otročekom, ki si ga močno želimo. Jaz imam še pred seboj samo diplomo, vendar jo bom zavlekla, da lahko delam preko študenta še kakšno leto. To leto bom še pridno služila tako da ko se detece rodi da bo vse kot je treba in upam da bo takrat že kaj prijokalo na svet... upam vsaj!

punce naj vas ne bo strah, ko je potrebno se vse uredi in življenje postane veliko bolj zorganizirano. kar pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
8.10.2008 8:18:30   
Ylenia
no punce ce je Barbara_L boj pesimisticen clovek, jo po eni strani razumem. vcasih kaksna ne cuti takega zaupanja do partnerja, al pa ima slabo vest ker bi samo on sluzil denar, ona pa ne. pa gotovo jo moti to da pri druzboslovnih faksih vse poteka drugace kot pri naravoslovnih. tu se bolj tezko kaj individualno zmenis. in js hodim na kar tezek naravoslovni faks in vem o cem razmislja. ampak ker sem tudi jaz absolventka, mi je mogoce malo lazje kot ce bi imela se obvezne vaje in predavanja. za diplomo pa se ne vem kako bo, kdaj jo bom delala in ce jo bom s trebusckom sploh lahko delala!
tako da Barbara_L tut take smo tle!

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
8.10.2008 15:07:10   
ZaGa
Tudi js sm mnenja, da če se partnerja skupaj odločita za user posted image , kar se mi zdi kar nekako logično, potem verjetno partner, ki je zaposlen ne razmišlja o tem, da dela samo on in da to do njega ni fer. Saj vendar ve kakšna je situacija in vsaj približno ve v kaj se spušča. Moj partner je 8 let starejši od mene in pravi, da ne bi rad s palčko po otroka v vrtec hodil user posted image . Temo sem načela js, odločila sva se oba. Pogovorila sva se o vseh možnostih in kaj bo to pomenilo za naju, najino finančno stanje ipd. Živiva pa zaenkrat pri mojih starših v veliki hiši in bova naslednje leto začela z urejanjem mansarde. 
Drugače pa obiskujem družboslovni fax in menim, da to sploh nima nobene zveze. Tja sem se vpisala, ker mi družboslovje leži in ne vem zakaj bi se silila z naravoslovjem, če ga ne maram že od osnovne šole (pa nisem imela slabih ocen ali slabih izkušenj). Nekaterim bolj leži eno, nekterim pa drugo - js sm že od Etike in družbe v osnovni šoli zaljubljena v družboslovje.

Joj se opravičujem za tako nakladanje, ampak mislim, da sam/a pri sebi vsak/a ve kolk je sposoben/na za življenje z user posted image  in ali je pravi čas. To je vaša osebna odločitev, tukaj pa se lahko samo pozanimate kakšne izkušnje s tem že imajo druge.

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 66
8.10.2008 20:52:37   
Neža7
Jaz sem tudi bila user posted image  in sem obiskovala zadnji letnik. Sem imela vse urenjeno, da bom vse naredila preden rodim.

Naša pužika je že hotila ven na svet 2,5 mesecev prej. 2 dni pred zadnji izpit me je mož odjavil od izpita, ker sem bila cel mesec v porodnišnici preden se je naša Neža rodila.

Sedaj ima še vedno 1 izpit in diplomo user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu ZaGa)
Neposredna povezava do sporočila: 67
9.10.2008 16:10:07   
Anja PiPi
waaaaw punce, kako sem ponosna na vas... kr kocine so mi šle pokonci ko vaše zgodbice berem.. skos sem mela občutek, da ni tako veliko nosečk med nami študentkami, zdj pa vidim, da jih je kar nekaj.. naš faks je sicer bolj majhen, tako da je tud študentk mamic manj.. poznam pa eno k bo zdaj že drugič mamica in kar žari..

sicer pa ja noooo.. mormo met otročke dokler smo mladi in vitalni.. user posted image   moja mami me je sicer pri 36 mela, brata pa 10 let prej, ker je prej mogla študirat..

zdi se mi, da se vse da, če maš kar dobro socialno mrežo pa razčiščeno v glavi..

sicer pa še en zanimiv podatek: na univerzi v ljubljani se sedaj uvaja tutorstvo in eden izmed tutorjev je tudi tutor za študente s posebnimi potrebami.. ene izmed njih so tudi mamice študentke.. tako da če vas kaj teži glede tega ali če kaj potrebujete so tutorji na večini fakultet na voljo.. vsaj upam.. če ne pa lahko poprosite za pomoč kateregakoli tutorja, zato pa smo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 68
9.10.2008 16:18:32   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka

Barbara_L, tebi se zdi morda 20 eur na mesec malo dati na stran, ampak v sedmih letih se je nabralo.. tudi kar sem za rojstni dan dobivala in kakšne praznike (zajčke, božičke,miklavže...) sem devala na stran in ti povem da bo mel otroček sanjsko sobico, ki si je drugače ne bi mogla privoščit.
Sicer sem naredila mednarodni fax ekonomije s povprečjem 9,5 tako da nismo ravno neumne, če si želela s tem kaj takega povedat...
mislim da če si želimo otročka preden diplomiramo nismo prav nič neumne, ampak si preprosto želimo deliti našo ljubezen s svojim otročekom, ki si ga močno želimo. Jaz imam še pred seboj samo diplomo, vendar jo bom zavlekla, da lahko delam preko študenta še kakšno leto. To leto bom še pridno služila tako da ko se detece rodi da bo vse kot je treba in upam da bo takrat že kaj prijokalo na svet... upam vsaj!

punce naj vas ne bo strah, ko je potrebno se vse uredi in življenje postane veliko bolj zorganizirano. kar pogumno!

Kje sem pa napisala da si neumna? Lej,lahko imaš povprečej 12 pa pol, vendar ti brez diplome ne koristi. Nisem pesimist. Samo realist.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
9.10.2008 20:24:45   
Ancy
Pr ns na faksu so pa clo veseli nosečk, neki popustijo, tok da recimo napreduješ brez vaj in prakse, sam narest morš pa use, kdr maš pač čas...... to je res pohvalno za naš faks, in tud nosečk je u primerjavi z ostalimi se zdi da ogromnoooo user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 70
15.10.2008 19:26:13   
Barbara_L
He he...in s kakšnim znanjem razpolagaš, če položiš letnik brez vaj? Hja, moram reči, da mi v življenju ni bilo nič prinešeno ali podarjeno, zato mogoče razmišljam preveč strogo. Step by step.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 71
15.10.2008 19:34:48   
Anonimen
Barbara L vaje se delajo potem naslednje leto samo za info.
S kakšnim znanjem razpolago?Mislim da celo več kot ti :)

Neposredna povezava do sporočila: 72
15.10.2008 20:38:07   
Anonimen
Barbara L veš tudi nam ni vse podarjeno in vem da je življenje prekleto težko.Moja prijateljica je bila istega mnenja kot ti in kaj se ji je zgodilo,stara 30 let,brez otrok in jih tudi ne bo imela ker jih ne more imeti.Zakaj?Ker je imela raka in so ji morali pobrati vse ven.Ima naret magisterij in mislim da ji zdaj to prav nič ne pomaga.Zato pravim boljše imeti otroke prehitro kot pa nikoli.Vse ostalo se uredi,ker se mora,tako ali drugače.Zato punce želim vam veliko user posted image in čimvečuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 73
15.10.2008 21:33:15   
Barbara_L
Hja,če bi vsi tako mislili, bi bile vse ženske mamice pri 15h, da ne bi slučajn raka dobile. Izobrazba še kako pomaga...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
15.10.2008 21:34:49   
Anonimen
Barbara mogoče ne veš,a dandanes je šola dostopna vsakomur!!!In je tudi vseeno če jo greš delati z 25 leti ali pa jo imaš že narejeno pri 20

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.