Rezalna deska vgrajena v pult (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

corfu -> Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 12:07:36)

Dober dan

Mene pa zanima, kako se tole kaj obnese, če pač katera ima? In pa, ali se da rezalna deskev kasneje zamenjati za novo, al kako?

Hvala

[image]http://www.gorenje-no.si/imagelib/magnified/notranja_oprema/kuhinje_gorenje/detajli/Vrtljivi-kotni-element.jpg[/image]

honey -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 12:24:04)

Ne vem, če ti bom kaj koristila, ker tega nimam, ampak si me zdaj spomnila, da sem enkrat na enem sejmu videla rezalno desko, ki je bila nekako skrita pod pultom in si jo samo dvignil oz. potegnil ven in je bila v isti višini kot pult.

Drugače pa meni tole ne potegne preveč, ker ne maram nič v ali na pultu razen steklokeramične in korita.

muha1 -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 12:57:45)

Kaj pa vem, odvisno, koliko jo uporabljaš. Jaz imam velik kotni pult, pa tudi ta deska bi mi bila v napoto. Kaj pa ko npr. moraš razvaljati kako testo, med to desko je to nemogoče. V glavnem meni ne potegne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

2.2. -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 13:31:26)

meni bi prav prišla, samo me mine če pomislim kako bi jp temeljito očistila

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.9.2008 13:56:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

corfu -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 14:22:49)

Punce, ja se strinjam z vami, vse to je bolj modna muha, zanimalo me je ravno zato, ker če leseno desko dobro ne posušiš, ko jo obereš, enostavno postane plesnova, trohni, in zato mi tole ni ravno najbolj jasno. Glede valjanja testa, to opravljam na mizi in ne na pultu, pač sem tako navajena, sem pa mnenja, da je bolje, da kupim, eno veliko desko, pa po možnosti, plastično, ki je verjetno tudi bolj higienska. No, koliko izmed vas pa ima ločene deske npr. za meso in zelenjavo?

Dadi -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 16:54:55)

Jaz mam ločene deske za belo meso, rdeče meso, ribe, zelenjavo in sadje.

Una -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 17:45:59)

Meni ni všeč, no, vizualno je super, glede higiene je pa fuj. Lesenih desk ne  moreš nikoli tako temeljito umiti kot plastičnih. Ko je nova zgleda super, uporabljena pa začne plesneti, nabirajo se bakterije...

robinzon -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (15.9.2008 18:50:58)

Nova, kot ta na sliki je lepa, ko jo prvič zmočiš, pa je konec lepote, pa tudi praktična ni, ker imam občutek, da se jo ne da dati ven in pomiti pod pipo. Kar pa se tiče plastičnih in lesenih dil, pa se menda bakterije veliko raje redijo na plastičnih, vsaj enkrat so to ugotovili na   testih.  Tudi sama imam  plastične, eno za meso, drugo za zelenjavo, tretjo pa bolj za sadje - na tej nikoli ne režem čebule ali česna.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.9.2008 21:43:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

rija -> RE: Rezalna deska vgrajena v pult (16.9.2008 1:04:39)

to je bolj za gledat, kot za rezat....ker prej ali slej postane porezana in nekoliko "umazana" pa ne zgleda več nikak.

je oblša ona iz ikee, velika, za deset ojrov, ki jo daš na pult. pa vsake toliko kupiš novo.

Stran: [1]