Naina -> Spanje (15.9.2008 12:05:47)
|
Pozdravljene! Jaz bi pa potrebovala nasvet. Zadnje čase je bilo pri nas hudo, ker malemu (6 mesecev in 3 tedni) noro hitro rastejo zobki, začel se je plaziti in celo stati - v glavnem vse je totalno zanimivo in on je tako aktiven, da o spanju ni govora. Nočno prebujanje, jokanje, kričanje, ... sem pripisovala rasti zobkov. Sedaj se počasi zadeve zaključujejo, on pa se še vedno ponoči zbuja na 45 min do 1 ure. Čez dan se skoraj ne dojiva več, ker jeva že vse mogoče, tudi potrebuje ne mojih prsi. Zvečer pred spanjem jeva mlečno kašico ali gres, potem se skopava, potem pa se pri meni še doji. V glavnem - poje ogromno. V posteljo ga zvečer dam budnega tako, da tuli tudi do 1 ure, čeprav sem z njim, mu pojem, ga božam ipd. Ponoči pa se začne dogajati. Stalno se zbuja, želi se dojiti, ko pa ga položim nazaj v posteljico, tuli tako, da me je prav sram srečati sosede na hodniku. Sredi noči se prime za posteljico, vstane in me gleda z njegovimi živimi očmi, ker se želi igrati. Seveda to ne pride v poštev in se trudiva zaspati. Tako je sedaj že več kot 1 mesec. Sredi noči sem mu kuhala že adaptirano mleko, vendar ga to še bolj razdraži. Danes ponoči sem ga po 1 uri neuspelega tolaženja kar pustila jokati in je potem zaspal, vendar na ta način zbudim celoten blok. Ali ima katera podobne probleme? Kaj bi mi predlagale? Bojim se namreč, da preveč joka otroku škodi.
|
|
|
|