|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vgojiteljica obupala
13.9.2008 21:50:58   
koma
Pozdravljeni!
Imam hčerko staro 2 leti in 4 mesece, ki je šla s 1.9. v vrtec. Nikoli ne reče, da ne gre v vrtec, vedno je pripravljana iti, vendar nastane problem, ko pride v vrtec. V vrtecu noče jest in niti piti. Vzgojiteljica je že v začetku tega tedna rekla, da ona ji ne more pomagati. Fora je tudi ta, da moja hčerka začne ne bom papala in potem jo lahko samo na foro spraviš, da začne jest, toda ko jo prepričaš, si v igri. Poskušal sem se pogovorit z vzojiteljico, da bi ji razložila malo te fore od hčerke, vendar ni bila pripravljena poslušat, je kar govorila svojo. Hotela me je prepričati, da naj jo prepišem v program za 4 ure brez kosila. Meni se to zdi full čudno, ker po enem tednu ne moreš kar še obupati. Občutek imam, da bi se jo rada rešila, ker dela nemir pri kosilu (ko začne naša protestirat, potem začnejo še ostali). Zanima me, kakšne izkušnje imate ostale mamice, ki ste imele podobne probleme? Kdaj začnejo jesti? Koliko časa rabijo, da se privadijo? Hvaležna bom tudi za kakšno mnenje vzgojiteljice.....
Jaz ne bi še obupala, saj je hčerkica šele 2 tedna v vrtecu in mislim, da pač rabi malo več časa....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vgojiteljica obupala
13.9.2008 22:00:42   
CatJa
Nisem dobro razumela. Na kakšno foro jo je treba spravit? Da je samo med igro ali kaj drugega? Ker če je samo med igro, vzgojiteljico čisto razumem, da se ne more posvetit samo enemu poleg ostalih (12?) otrok, ker ta eden nima pravilnih prehranjevalnih navad.
Da po dveh tednih takole obupa, se mi pa tudi ne zdi ravno profesionalno. Ne vem, ti bo katera od vzgojiteljic kaj več svetovala.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu koma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2008 22:23:37   
koma
Ne, ne, ne je med igro. Največkrat se vsede in je sama. Včasih pa jo je treba prepričat s kako foro - npr. kdo bo prvi popal al pa jaz bom popala še tvoje,...

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2008 9:19:45   
vaney
sama sem vzgojiteljica in se mi zdi vse skupaj malo čudnouser posted image  jaz imam namreč v skupini 14 dojenčkov novincev, večina jih ne je sama, nekateri nočejo niti ust odpret (rabijo čas, da se privadijo), ena punčka "zahteva" (po maminih besedah) animacijo z igračami, da sploh usta odpre. Pa je mamica šla domov, prvičsmo tudi me poskusile z igračami, naslednji dan več ne in zdaj je bolj ali manj brez problema. Še vedno (po 2 tednih) pa je zajtrk in kosilo "znanstvena fantastika", ampak se trudiva, kolikor se da, da so vsi otroci bolj ali manj siti (na silo pa ne gre). Hočem povedat, da bi se jaz resno pogovorila s tvojo vzgojiteljico, ker tako se pa ne dela. Poskusi še 1x pri njej, če ne, se obrni na ZHR (če jo imate) ali vodstvo. Ker da obupa po 2 tednih (sploh, če je novinka) in ti da predlog, da jo kar prepišeš...ne vem, meni je to do konca čudno. Midve se na glavo postavljava, da je otrokom zanimivo jest in se navajajo. Saj ne rečem, je težko nahranit 12-14 otrok v pol ure, tudi sama sem čisto hin po kosilu, ampak saj zato je tam, da se trudi in če je bila deklica več kot 2 leti večino časa z mamico in je najbrž tudi večino obrokov jedla z njo, ob njej, je popolnoma razumljivo, da ne bo v vrtcu prvi dan jedla kot doma. To je čas uvajanja in gre bolj počasi. Čudno mi je pa tudi to, da te ni hotela poslušatuser posted image  A niste imeli indivisualnih pogovorv pred cstopom v vrtec? Mi smo en teden pred vstopom v vrtec en dan (med svojim prostim časom; seveda) namenili staršem novincev. Za vsakega sva si vzeli pol ure časa in se pogovorili o otroku. To sicer ni nujno, ampak pride pogosto prav, sploh pri takih zadevah kot sta hranjenje, spanje, tolažba, zdravje....
Ne vem, kaj naj ti še napišem, poskusi še enkrat, malo bolj resno in odločno it do vzgojiteljice, če spet ne bo uspeha, pa do vodje, vodstva.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2008 15:27:08   
dskubin
Jaz sem tudi delala v vrtcu in ja, so problemi. Ampak prej ali slej se večina otrok navadi na vrtčevski red, vzgojiteljice, nove prijateljčke in okolje nasploh. "Najhujši primer" je pri nas zdržal cele 4 mesec brez hrane, pa je bil v vrtcu skoraj po 9 ur. Popil je samo mleko, ki ga je mamica zjutraj prinesla in kako vodo. Trudili smo se na vse pretege in ob koncu vrtčevskega dneva mamici vse razočarane razlagale, da njen otrok ni spravil vase niti drobtinice. Je blo hujše nam, kot mami, ker je otrok doma normalno jedel in bil tudi drugače pravi dobrovoljček in ljubljenček v skupini, ker je bil pač najmlajši. Pol pa je en dan začel najprej s piškotki pri RD, pol pa juhice in kmalu niti sledu o trmici, ki je skupaj tiščala usta.

No, upam, da bo tvoja hčerkica prej sprejela novo okolje in ritem, jaz pa obupala nikakor ne bi, pa tudi vzgojiteljice ne bi smele!

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2008 15:37:33   
Majchi
Ravno zadnjič mi je prijateljica povedala, da njena skoraj 3-letna hčerkica, ki je 1.9. ravno tako šla prvič v vrtec, v vrtcu noče lulat. Očitno se revica ne more sprostit, ampak lulat gre šele popoldne, ko pride domov.
Po mojem je takšen problem in pa to, da nočejo jest, samo začasna finta, ki bi jo dobra vzgojiteljica (seveda skupaj s starši) morala poskušat rešit. Jaz bi sigurno vztrajala, ti je Vaney dobro povedala. Po dveh tednih ti pa ja ne sme obupat.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2008 9:40:55   
Pikica pokica
No, v to temo pa paše ravno moja punčka. Prejšnji teden je bila stara 1 leto in v vrtec začela hoditi s 1.9. Seveda joka kot vsi ostali, ampak to me še najmanj skrbi. Problem je ta, da noče pojesti v vrtcu niti žličke hrane. Če vzgojiteljici slučajno uspe, da ji da žličko s hrano v usta, pa vse pljune ven. Tako ne je v vrtcu nobenega obroka. Za enkrat hodim po njo po kosilu in potem doma poje ogromno hrane za kosilo, potem pa celo popoldne nekaj "melje".  Vem, da je šele v uvajalni fazi, ampak me skrbi, ker je že drugače bolj suhcena ( ima komaj 8 kg) in bom kmalu morala v službo; potem bo v vrtcu do 16h in si sploh ne zamišljam, da bo do takrat brez hrane user posted image user posted image

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2008 20:52:05   
atanja
Pri nas tudi ni jedel prve mesece. Zdaj pa pridno je tudi ko je zamenjal vrtec...

Je pa tako d ajaz bi se pogovorila z vzgojiteljico da se bo morala malo bolj trudit dokler ne bo začej jesti.

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.9.2008 20:48:04   
* Mateja *
Tudi jaz delam v vrtcu. A si ti predstavljaš kako je, ko imaš v jaslih septembra 10 novih malčkov, dojenčkov. A misliš da lahko vsakega posebej animiraš, da ti bo jedel? MIslim, da ne. ne moreš vsakega na finto hranit, ker ne znese, ne časovno in otroci pridejo takrta že toliko zaspani da to ni mogoče.  Je pa res, da po enem tednu ne moreš obupat, to pač pazi, da jo nahraniš prej doma in ji daš po prihodu domov spet jesti. In pustite času čas, se bo vse uredilo, cel september se uvajamo!

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.9.2008 22:24:21   
atanja
Verjamem da je hudo. In vsaka čast vzgojitelce-še posebej prve tedne uvajanja. Ampak....

Sej ni treba da jo skoz pita pa animira. Sam enkrat pa probaš mal na hec obrnit, pa potem nasljedni dan pste, pa potem... Ne pa da po dveh tednih reče da je obupala. Pač pove da mala ne je ampak da proba vsak dan žličko dat in enkrat jo bo že pojedla.

Naš mali je letos zamenjal vrtec in te vzgojitelce so k dan pa noč proti prejšni. Res.... pri prejšnih so se jokal še januarja. Tuki pa so tudi otroci ki so prvič v vrtcu že kar vredu. Res.
Pa mali je mogu sam pojest juho že pri 15m. Nobene pomoči. Kle sem pa povedala da je ob pol 12 že utrujen in da pol ne poje velik, pa če mu lahko vsake tok časa dajo kako žlico notri. In sploh ni problema poje cel kosilo k ga prej v enem letu ni... Je pa res da onedve pojesta potem k jih uspavata. 

To je moje mnenje da ne more vzgojiteliica po dveh tednih uvajanja reč da je obupala-ko najbrž sama ve da traja to da se otroci navadijo.
Kar se pa staršev tiče pa tudi najbrž ve da nas skrbi. Ne vem no sam men je blo tok lažje k pa je v prejšnem vrtcu pomočnica prišla do mene pa rekla saj je priden vse bo vredu...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.9.2008 22:26:38   
atanja
Pa še to vsi potem začnejo jesti.... Res... Tako da sam brez skrbi ne bo skoz tiščala usteca skup... Ko bo pripravljena bo že jedla.
Pri nas tud kak dan nič ne je tud če je doma. Ko ga pič ga piič in ga ne silim s hrano...

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Nakupovanje
Ela123

Ali radi nakupujete?

Da (73%)

Ne (27%)

Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!