Kloniranje ljudi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Skye -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 13:48:40)

ZN je vse države pozval, naj v svojo zakonodajo vključijo popolno prepoved kloniranja človeka.

Predlog o tem je ob podpori ZDA vložila Kostarika, v petek zvečer je dobil potrebno večino, za mednarodnopravno zavezujočo konvencijo pa predlog ni dobil potrebne večine.

V skladu s tem naj ne bi bilo prepovedano le reproduktivno kloniranje celotnega človeka, temveč tudi pridobivanje izvornih celic, ki je namenjeno zdravljenju najhujših bolezni.
---------------------------------------------------
Britanec Ian Wilmut, ki je kloniral ovco Dolly, je dobil dovoljenje za kloniranje človeških celic v zdravstvene raziskovalne namene.

Znanstveniku iz Škotske je dovoljenje izdala britanska vlada, zanj pa je zaprosil lani in utemeljil, da želi s kloniranjem odkriti zdravilo za bolezen motoričnega nevrona, ki povzroča zmanjšanje mišične moči.

Wilmut je svetovno slavo požel leta 1996, ko je na škotskem inštitutu Roslin kloniral prvega sesalca, ovco Dolly.

Velika Britanija je leta 2001 kot prva država legalizirala kloniranje v raziskovalne namene, prvo dovoljenje pa so izdali lani znanstvenikom univerze Newcastle.

----------------------------------------------------

Kakšno je vaše mnenje?

Anonimen -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 13:51:43)

Lahko je določiti mejo, kaj je še v zdravstvene namene, ampak gotovo znanstveniki tekmujejo med seboj in slej ko prej pride do tega, da gre nekdo na svojo roko predaleč.

Skye -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 13:54:02)

se strinjam....da ne pomislim na to, kaj se dogaja za vrati teh inštitucij....po mojem so že poskušali klonirati ljudi. ...sam da javnost za to ne ve:zmeden2:

Pupica -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 13:54:18)

Ja slej ko prej se bo to začel dogajat.
Če bo prepovedan bo šlo le v to slabo stran, da bo nekontrolirano. Aja pa seveda bodo spet eni mastno zaslužili.

Jaz osebno nimam nevem kakšnega mnenja o tem. Če bodo klonirali prov, če ne bodo tut prov. Sme toleranten človek, čeprav bi raje videla da bi bilo to legalno pa kontrolirano s strani države, da ne bo izkoriščanj.

Tako, da bodo tisti, ki imajo denar lahko prišli ali le do del telesa, ki jim bo potreben za ozdravitev ali pa do svojega klona. Ostali revčki bomo ostali kjer smo zdaj.

Na tej strani zakona brez svojega klona!

LP:rozica:

Skye -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 13:59:12)

tud če bi bilo kloniranje dovoljeno res ne vem zakaj bi si nekdo želel svojega klona:zmeden: V bistvu bi bil ta klon sam enak po izgledu, ampak čisto svoja osebnost.

kar se pa tiče kloniranja posameznih organov pa sem jaz za....saj če bi s tem lahko ozdravili drugače neozdravljive bolezni...hvala bogu.

Gina -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 14:23:09)

Se strinjam s Sky.

Pupica -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 14:37:50)

Skye tudi jaz ne vem zakaj bi kdo hotel imeti svojo kopijo. Vendar sva to le midve, obstajajo pa tudi drugačni, ki bi želeli imeti klona...Jah sto ljudi sto čudi.

Glede organov sem pa jaz 100 % za kloniranje, samo kaj ko je to tako hitro dvorezen meč...:hudicek:

LaLi -> Kloniranje ljudi (11.3.2005 21:25:25)

Odločno proti!

Vse prevečkrat se igramo boga in vse prevečkrat se nam zalomi. Naj je namen še tako plemenit, zlorabe se in se bodo vedno dogajale. Taki pač smo.

Stran: [1]