RE: A ga kdo nima? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Pika Zoja -> RE: A ga kdo nima? (14.3.2009 19:27:22)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Midva nimava nobenega kredita, niti ga ne bova vzela, čeprav gradiva hišo.

Enako. S tem da trenutno ne gradiva, ampak obnavljava.

prestige -> RE: A ga kdo nima? (15.3.2009 10:34:42)

Ja midva ga imam 32000€, na tri leta, s tem sma kupila 2 nova avtomobila srednjega cenovnega razreda. Ampak ga boma poplačala v 2 letih. Zdaj pa boma začela urejat za nov kredit za 60000€, da si uredima mansardno stanovanje. Tudi živima pri starših, ampak se nama ne da šparat 10 let za stanovanje in avto.

ZmajTolovaj -> RE: A ga kdo nima? (15.3.2009 22:13:44)

Midva ga imava in sva ga HB vzela samo za 5 let, kolikor nama je falilo do stanovanja, kar pomeni, da bova čez leto in pol ven iz tega in bo odplačano. In sem zelo vesela, da sva ga sploh dobila, ker veliko ljudi ga pač ne dobi, in da ga zmoreva odplačevat kljub razmeroma visokemu znesku in zraven še normalno (pre)živet.
Se pa strinjam, če ne dobiš od staršev ali če ne zadeneš na lotu, je nemogoče. Sploh pri teh cenah. Sem najsrečnejša, da sva šla v nakup nepremičnine pred 4 leti, ko so bile cene vsaj (malo) bolj normalne.

tweed -> RE: A ga kdo nima? (15.3.2009 22:29:53)

nimamo nič izposojenega... in tudi ne nameravamo imeti

Poka -> RE: A ga kdo nima? (16.3.2009 8:19:12)

Nimam kredita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In sem v plusu. Če to velja. Namreč, kredit ima moj, ki je redno zaposlen. Gradiva hišo in ker sva ob začetku gradnje ravno odplačala stanovanje, drugače itak ni šlo. Imava ga za deset let, ampak upam, da bo prej odplačan, tako kot sva že pri stanovanju naredila.

Za avto sem ga sama enkrat vzela, ker ni šlo drugače. Pa še to za rabljen. Moj stari avto je bil za na odpad, nisem pa imela nič privarčevano. Mi je bilo kar hudo dajat tistih 300 EUR na mesec deset mesecev... Avtek je sicer OK,  ampak zdaj bi ga prodala, ker rabiva za zidat, pa ga nihče ne kupi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ronja -> RE: A ga kdo nima? (16.3.2009 10:15:06)

Midva. Sva zagovornika teorije, da najprej zaslužiš in potem kupiš. Edino pri stanovanju se ta logika ne bo izšla, ko ga bova kupovala, ampak bova vseeno probala najprej čimveč našparat. Za opremo, obnovo ali avto pa se ne bi nikoli zapufala, bi rajši na gajbicah sedela, pa se s kolesom vozila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Živiva na svojem, imava star avto (samo en), kamor se da, greva z biciklom.

Raho -> RE: A ga kdo nima? (16.3.2009 10:22:48)

Imava kredit. Stanovanjski. Za obnovo hiše. No, pravzaprav ga imam jaz.

sxy -> RE: A ga kdo nima? (16.3.2009 11:00:29)

Nimam kredita, nimam lizinga,...
Ne živim pri starših, mi niso starši dali ne za najemnino,  ki sem jo plačevala 12 let, pri 17 šla od doma...
Niti enga evra za nakup stanovanja, ki sem ga kupila pri 29l.

Sem pa od 24l. do 29 leta delala po več kot 8 ur na dan, več kot eno službo,  nisem hodila ven, nisem zapravljala(razen tu pa tam, za svojo dušo,ko je "cuker"padu), posledično izgubila kar nekaj prijateljev in družabnega življenja,... a se je obrestovalo!!!

Imam stanovanje, ki sicer ni v Ljubljani, tako da je bilo malo lažje, kot tistim, ki živite v Lj.!

Se da, no se je dalo, še kakšno leto nazaj!!!!

barcaffe -> RE: A ga kdo nima? (16.3.2009 12:37:24)

jaz ga nimam

k1 -> RE: A ga kdo nima? (17.3.2009 8:16:47)

nimam, ga bom pa kmalu imela - za eno leto.

haloze -> RE: A ga kdo nima? (17.3.2009 9:33:58)

mamo kredit in to za avto, pa belo tehniko skoz kupujemo na obroke, pa zavarovanje, ker drugače z eno plačo žal ne gre. Kak naj šparam za neki stroj , ki ga rabim v gospodinjstvu, če ga rabim ZDAJ?
Jaz pravim, hvala bogu za kredite, pa obročna plačila.

Poka -> RE: A ga kdo nima? (18.3.2009 7:22:53)

Midva sva pa tako šparala za štedilnik s steklokeramično ploščo, kako leto, da nebi bilo treba vzet kredita (še v tistih časih ko sem bila jaz brez službe, jo je pa oj sicer imel), in sva našla potem enega primernega, ki je bil še celo znižan in ko sva se peljala po njega v Ljubljano, naju je v naselju zaradi prehitre vožnje ustavil policaj in sva plačala kazen, kar je bilo, mislim da ravno za tist popust in bencin v LJ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Dobil naju je pa na koncu naselja pri tabli, ko ponavadi že vsi začenjajo pospeševat in sva res verjetno vozila 60 namesto 50 - smola pa taka.

Pri hiši imava samo pravilo, da ne vzameva hipotekarnega - ker misliva, da lahko zraven še ravno toliko privarčujeva, da bova lahko zgadila do konca, res pa, da se bova kako leto, mogoče leto in pol kasneje selila.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]