Koliko časa vztrajate... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

picola1 -> Koliko časa vztrajate... (12.9.2008 21:42:02)

pri eni metodi, da lahko rečete, da ne pali. Npr. imam trenutno en problemček in poskusim z eno metodo, poskušam en teden, ne pali. Poskusim z drugo metodo en teden, ne pali...
Koliko časa ve vztrajate pri nečem, da lahko potem rečete: Ta metoda pri nas ne vžge.

nuala -> RE: Koliko časa vztrajate... (13.9.2008 8:48:22)

Jaz ne eksperimentiram preveč. Poznam svoje otroke in že v naprej približno vem, s čim lahko poskusim in s čim ne. In ko se za nekaj odločim, potem pri tem vztrajam vsaj cca 3 mesece, po tem obdobju se tudi otrok že precej spremeni in metoda ni več primerna ( ali ukrep potreben ).

Primoza -> RE: Koliko časa vztrajate... (13.9.2008 8:58:06)

Najslebše je eksperimentirati. Največkrat se izkaže, da je bolje imeti vedno isti vzorec in postopno dosegati uspehe.

neli99 -> RE: Koliko časa vztrajate... (13.9.2008 11:07:51)

kaj ni pomembno tudi o čem se sploh pogovarjamo. ali hočeš otroka navadit na kahlico, ali na to da poje zelenjavo, ali na to da ne tepe sestrice/bratca, ali na to da pospravi za sabo ... a ni tut to pomembno, kaj sploh hočeš.

drugače res ni pametno nekaj enkrat dovolit enkrat pa ne, enkrat spregledat, enkrat pa zahtevat ... to otroke res zmede. čeprav mislim da ti govoriš o tem da bi ga rada recimo navadila na nekaj novega. pa še tu so razlike. ene stvari otroci morajo slej ko prej osvojiti (recimo wc), zelenjave pa lahko da ne bo nikoli maral.
a sem zafilozofirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

skratka jst recimo mojga 2 letnika včasih hecam da se usede na wc, pa na kahlico. točno ve kdaj lula in kdaj kaka, samo sploh ni navdušen nad tem da bi hodil na wc. včasih dava gor gatke, pa so pol same nesreče. vem pa da bom enkrat potegnila plenico dol pa je par dni ne bom dala gor, ker zgleda da drugače ne bo šlo. za sedaj pa ne grem sistematično po eni metodi. probam več stvari, včasih je za, ker vidi da mami tut to dela v wc, včasih je za, ker so mu gatke z ribicam všeč, včasih ma pa slab dan pa nič ne pali.

kaj pa ti probavaš pri svojem otroku? 

Anonimen -> RE: Koliko časa vztrajate... (13.9.2008 16:10:31)

Ma v bistvu vidis takoj, ce nekaj sploh ne pali, tako da je to metoda enkrat in nikoli vec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Drugace pa ena reca nit v obnasanju je...saj se niti sama ne spreminjam tedensko, da bi tedensko spreminjala svojo kredibilnost.

picola1 -> RE: Koliko časa vztrajate... (13.9.2008 19:27:02)

Hja...v bistvu jo hočem malo navadit, da bi sama jedla (stara je 11 mes.). Sicer mi je itak jasno, da je za to še dovolj časa, samo odločila sem se pač poskusit. In je šlo par dni kar fajn, potem pa je začela metat žlico na tla in se zraven prav pobalinsko smejat...[sm=smiley36.gif] Najprej sem ji odločno rekla ne in ni palilo. Potem sem si rekla mogoče hoče pozornost in sem jo ignorirala pa tut ni palilo...No in sem se začela spraševat o tem, koliko časa bi jaz npr. mogla vztrajat pri svojem NE, da bi lahko rekla ta metoda pri njej ni ok, ampak gremo probat nekej drugega.
Sej zdej v bistvu ni glih važno za katero stvar se gre, zdej je pač to na tapeti trenutno...Sam vem, da se bom to še večkrat spraševala. Npr. glede preklinjanja, pa metanja ob tla pa še sto stvari... Pri vsakemu pali nekaj drugega in pogruntat moraš kaj pali pri tvojem otroku. Samo ugotoviš pa to lahko samo tako, da poizkušaš. Zanima me samo to, koliko časa eno metodo furat.
Hvala vsem za dosedanje odgovore.[sm=smiley1.gif]

anju -> RE: Koliko časa vztrajate... (14.9.2008 7:57:21)

ena zgoraj je že rekla, da je "paljenje" odvisno tudi od otrokove starosti. pri 11m razumet in ubogat zakaj ne metat žlice po tleh, ko pa tako fino žvenketa in se vsa hrana raztreska... jupiii! pri tej starosti preizkuša in mama si je izmislila novo igrico.

RoZala -> RE: Koliko časa vztrajate... (14.9.2008 10:20:40)

Vztrajam 3 tedne. Je dolgo ampak otrok naj bi v tem času dojel oz. se navadil na določeno stvar.

Stran: [1]