neutolažljiv jok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lana78 -> neutolažljiv jok (12.9.2008 16:36:39)

A se je vam kdaj zgodilo, da bi dojenček neutolažljivo jokal tudi 3 ure? Nič mu ne paše, le če je na dojki je ok. Ima katera podoben problem?




lana78 -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 16:41:08)

pa še to. Zobki niso, saj ima otrok šele 1 mesec




BUŠICA -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 17:09:07)

ojej, pri tej starosti tudi po 6h skupaj! takrat sem mislila da ne preživim...
sicer pa sem ravno brala poste pod naslovom OTROCI, KI POTREBUJEJO NEKOLIKO VEČ-tema je bila zaklenjena in preseljena na povezano starševstvo ampak tam jaz tega ne najdem...
bi bilo lepo da se spet pomenimo mamice, ki imajo na "frišno" zahtevne otroke-beri-jok nonstop, pozornost nonstop, skoraj nič spanja čez dan, težavno spanje ponoči ....
moj je star 4 m in včasih se sprašujem od kod mi ta energija za vse to! lp, pišite kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Paštetka -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 17:14:01)

Če je samo na dojki Ok, potem je mogoče lačen??''

Imaš dovolj mleka?




nejcko -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 17:21:12)

Naš je imel krče, če ni bilo krčev, pa ne vem, kaj je bilo, jokal je non stop - cele dneve smo ga prenosili po rokah, tudi ponoči ni kaj dosti spal. Sem ga pa dojila in imela mleka za izvoz, tako da lačen ni bil ... mah, eni otroci so res bolj zahtevni ...

Tolažba, ki tudi meni ni kaj dosti pomagala v tistem obdobju, ampak je pa edina realna tolažba, ki jo lahko dobiš: saj bo minilo ... slej ko prej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Srečno.




BAMBINA_ -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:03:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Če je samo na dojki Ok, potem je mogoče lačen??''

Imaš dovolj mleka?

Paštetka, a me moraš res na vseh temah prehiteti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Enako sem pomislila tudi jaz.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.9.2008 19:04:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




katy82 -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:08:34)

Naša je znala kričat tud po štiri ure skupaj,sem nazadnje jokala skupaj z njo.Nam je pomagal sesalec ali fen probaj izgubit nimaš kej,baje da ti zvoki spominjajo na zvoke iz maternice,ki otročke pomirjajo,pa probaj se še sama mal sprostit,saj najbrž veš-živčna ti,živčen otrok

Upam da se vam stanje kmalu umiri




BUŠICA -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:13:57)

Če je samo na dojki Ok, potem je mogoče lačen??''



dojka ni samo za hranjenje, je tudi za umiritev, bližino...

dojenčki jokajo...eni več, eni manj!




Paštetka -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:22:56)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

Če je samo na dojki Ok, potem je mogoče lačen??''



dojka ni samo za hranjenje, je tudi za umiritev, bližino...

dojenčki jokajo...eni več, eni manj!


To je že res, ampka, če ga noče do 3 leta umirjat kako drugače kot z dojko (govorim, če ni lačen), potem ji svetujem, da ga začne kako drugače umirjat. Jaz bi bolj rekla, da če ni lačen in ga pomiri samo dojka, da ga je potem sama navadila in ga tako umirja in otrok zahteva samo tisto, na kar ga stariš navadi.

Lahko pa narediš test Lana. Probaj kupiti AM, pa ko ga podojiš, mu probaj dati še flaško AM. Pa boš videla koliko bo pojedel.

Saj tudi mogoče, da imaš dovolj mleka, pa se mogoče ne naje zadosti malo poje in potem zaspi, pa za pol ure bi spet.....  Probaj ga med hranjenjem gor držat in budit, da čim več poje. Da ne bo jedel tako pogosto.

Drugače, pa se krči in jok kažejo drugače kot jok lačnega otroka ali jok, ko išče samo bližino.

Lana a se zvija dete? Kako joka? Če ima krče pomaga, če mu daš tudi kakšno toplo pleničko ali brisačko na trebušček, da ga greje. Zato imajo otroci s krči radi, da jih stisnemo k sebi. Lahko ga daš tudi na trebušček ležat.





julči -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:41:35)

Pri nas je bil tud jok, jok, jok, po 5-6 ur skupaj, sem mislila da so krči, pa niso bli- alergija na KML.




BUŠICA -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:50:51)

Jaz bi bolj rekla, da če ni lačen in ga pomiri samo dojka, da ga je potem sama navadila in ga tako umirja in otrok zahteva samo tisto, na kar ga stariš navadi.



mislim da enomesečnika težko že na nekaj navadiš.




žigolino -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:51:15)

Pri nas je bil tud jok, jok, jok, po 5-6 ur skupaj, sem mislila da so krči, pa niso bli- alergija na KML.


Pri nas isto,do devetega meseca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Paštetka -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 19:59:45)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

Jaz bi bolj rekla, da če ni lačen in ga pomiri samo dojka, da ga je potem sama navadila in ga tako umirja in otrok zahteva samo tisto, na kar ga stariš navadi.



mislim da enomesečnika težko že na nekaj navadiš.


misliš? Verjami, da zelo dobro ve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Jaz se od mojega prvega otroka nisem smela premakniti niti cm. Takoj v jok. Kaj češ, pri 1. otroku še nisem vedela, kako in kaj. Pri 2. sem pa rekla, da te napake ne ponovim. In sem že v porodnišnici takoj, ko se je najedla dala v svojo posteljko. Nič spanja pri sebi pa na sebi, pa uspavanja na prsih itd.

Verjemi, še zelo dobro in zelo hitro se navadijo.




Paštetka -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 20:01:41)

IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Pri nas je bil tud jok, jok, jok, po 5-6 ur skupaj, sem mislila da so krči, pa niso bli- alergija na KML.


Pri nas isto,do devetega meseca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


Kar se pa tiče nespanja, je pa tudi pri nas bilo povezano z alergijo. In sicer na sojin lecitin, ki je v AM.




BUŠICA -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 20:15:19)

paštetka se ne strinjam s tabo. kako bi mi razložila potem naslednje: nekaj časa je hotel v posteljici spat, potem ne. prej se je drl, če si ga nosil, zdaj ne več. včasih je bilo v ležalniku zakon, zdaj niti sekunde več.vsak teden nova finta-glavno da je naporno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nataan -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 20:40:25)

Popolnoma te razumem, kako se zdaj počutiš. Jaz sem mojega prenosila ure in ure, bila popolnoma izčrpana, dojil se je vsako uro, vmes spal... potem je tudi meni začelo primanjkovati mleka, ker sem bila res utrujena, dala sem mu flaško z AM in sicer NOvalac AC, ki baje pomaga pri krčih. Moram rečt, da od takrat je pa veliko bolje. Sem si nekoliko odpočila, hotel sem ga še dojit, vendar sedaj pa več noče na joško, ker iz flaške tako lepo teče. Če hočeš še dojit, ti svetujem, da mu ne daš flaške .. ker potem ni več poti nazaj:( Mi smo kupili koroške kapljice za tolažbo in moram rečt, da se je z njimi hitreje pomiril, verjetno zato, ker so tako sladke. Kar na dudo sem mu jih dala in veliko sem ga prenosila tako, da je ležal na moji roki, s trebuščkom obrnjen navzdol, pa iz tetra plenic sem ga dala, da se je lahko krčil. Provaj mu nogice stisnit h trebuščku, ko ga nosiš. Pa ne poslušaj, ko govorijo, da se bo razvadil. to je šlo meni blazno na živce. Delja tako kotz je tebi in otroku ok.





Massa26 -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 21:35:42)

Ja, tudi naša je bila nekaj časa taka, je jokala po več ur skupaj, pa ni pomagalo NIČ. Ne da si jo nosil, duda itak ne, ma res nič. Jaz sem bila čisto paf. Uživala sem v nosečnosti do zadnjega, porod bp, potem pa kar naenkrat taka norišnica. Meni je bilo tako hudo, da sploh ne smem pomislit za nazaj. No, po kakšnem mesecu je postalo znosno, ampak sem jo pa nonstop nosila, tudi tako, s trebuščkom na roki.

Aja, lačna ni bila, čeprav se je včasih pomirila tudi, če sem jo dala na dojko. Ampak to samo, če se ni že preveč znervirala, ko sem jo poskušala drugače potolažit. Še vedno imam mešane občutke glede tistih dni, namreč ali bi morala imeti skorajda ves čas priklopljeno, pa ne bi jokala. Ampak kaj ko so me z vseh koncev pumpali, da je edino pravilno dojenje na cca tri ure in podobne scene. Čeprav je pa res, da se mi je v 2-3- urah nabralo toliko mleka, da sem vedela, da je sita. Če bi mi pa skoz visela gor, pa res ne bi več vedla, ali je, ali se samo crklja in je jok lahko res od lakote.

A dudo ste poskusili? Jaz sem jih kupila ogromno, pa samo ena ji je bila potem všeč. HB.





bobika -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 21:40:35)

Še ena s podobnimi izkupnjami. Naš je sedaj star skoraj 4 mesece in je še vedno zahteven. Ne smeš vstran od njega in je že jok. Uspava se samo v naročju in še tukaj je zelo mučno, saj ko ga daš v poslico je jok in ponavljamo tudi po pol ure, da komaj za kakšne pol urce zaspi. Se sliši grozno, ampak še huje je bilo. Do drugega meseca je imel zelo močne kolike in posledično se ni hotel dojiti, tako, da smo z dojenjem končali, ker je premalo pridobival na teži. Pri njem ni bila dojka za tolažbo, ampak nujno zlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Mi je še danes hudo.
Pri nekje treh mesecih se je stanje bistveno izboljšalo. Ne vem, če so pomagale kapljice biogaia ali kaj drugega, ampak joka ni bilo več toliko. Končno je spal tudi v poslici. Do takrat pa je spal samo na rokah in smo ga cel dan samo nosili. Ponoči je na srečo vsaj do 4 spal. Vsem se je že mešalo od napora, ampak smo prebrodili, tako kot boste tudi vi. Vem slaba tolaža, ampak tak pač je.
Jaz sem si največ pomagala s hotslingom, saj se je tam v sekundi pomiril in sem sama lahko kaj naredila zraven njega. V slingu mi je tudi spal. Sva z atijem imela vsak svojega, da sva si ga lahko izmenjavala. Z slingom mu narediš okolje podobno maternici.

Koliko se navadijo ne vem. Ampak to je moj 2 otrok in pri prvem sem dosti bolj komplicirala in jo razvajala, pa se nikoli ni toliko jokala. Nekatere pomoje pač rabijo več pozornosti.

Morda ti ta dva linka kaj pomagata. Meni je bilo zanimivo branje.
link
link





Massa26 -> RE: neutolažljiv jok (12.9.2008 21:56:43)

bobika, kakšni dobri linki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!! Škoda, da nisem tega prebrala že prej, me ne bi razne pametnjakovičke ujele tako zelene. Dobro, da sem kmalu začela poslušat svojo intuicijo, sicer bi se mi zmešalo od razdvojenosti med tem, kar sem čutilai in med tem, kar je bilo kao ˝dobro za otroka˝. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




lana78 -> RE: neutolažljiv jok (13.9.2008 7:44:19)

Punce hvala za nasvete. Ker doma nimam neta vam ne morem sproti slediti, a mi je že bolje, če vem, da je kdo že to dal skozi. Naš je včeraj jokal 6 ur in je ostal prav brez glasu. Tiho je le na dojkah, a pediatrinja pravi naj mu jih ne dajem, ker se preveč redi. Duda ne pomaga, pestovanje tudi ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Se je pa danes zjutraj tako zvijal, da mi je kmalu srce počilo, tako mi je bilo hudo. Kaka pa čisto zeleno, kot špinača. Mi pa smo vsi zaskrbljeni, tako da še to vpliva nanj. Sem pa nekje prebrala, da so krči okrog šestega tedna najhujši, tako da upam da bo kmalu mimo. ..

Hvala za podporo, punce!!!




Massa26 -> RE: neutolažljiv jok (13.9.2008 11:51:19)

Zvijanje in to, da zeleno kaka, bi po moje skorajda pomenilo krče. Ali ste mu dali kakšne kapljice?
Sicer pa, mogoče bi vam pomagala enaka duda, kot je nam - to je MAM Nanno duda, imajo jo pa mislim da samo v Pikapolonici. Ima tako površino cuclja, ki naj bi spominjala na bradavico. Ne vem no, nam je zeloooo prišla prav.

Ja, sigurno pa niste edini v tem. Če ti kaj pomaga, naša je kmalu postala prava dobrovoljka in po prvih nekaj mesecih praktično ni več jokala. Ni pa taka, da bi jo lahko nekam položil in bi bila mirna, ker mora bit nonstop v akciji.




lara larissa -> RE: neutolažljiv jok (13.9.2008 12:57:47)

Ja lana78 kot si rekla.... men je tud rekel pediater na prvem pregledu takrat da so krči me 6im pa osmim tednom najhujši pol pa se bi naj začelo počasi umirjat.




Vsenovo -> RE: neutolažljiv jok (7.2.2012 16:45:18)

Mogoče bo kateri to pomagalo... Baje je normalno, da nekateri otroci neutolažljivo jokajo eno obdobje. Tudi midva sva bila prestrašena, da delava nekaj narobe. Tega histeričnega joka nikakor nisva mogla prekiniti[sm=smiley19.gif]

http://www.purplecrying.info/




Stran: [1]