hokejistka -> RE: prehrana 8-mesečnika (12.9.2008 19:18:19)
|
naša 8,5 mesečnica tudi še ne je vsega. Nima še nobenega zobka. Zjutraj se doji, dopoldan ima sadno kašico, vanjo nadrobljen kakšen piškot ali pa dam notri malo prosene kaše. Včasih pa vmešam tudi malo skutke noter. Pred opoldanskim spanjem se doji in popoldan ima kosilo- zelenjavno kašico s krompirjem, polento, rižem, kuskusom, 3-4 na teden pa tudi meso. Zvečer ima mlečno kašo (prosena, žitna, gres, polenta,,...)in pred spanjem še enkrat dojenje. Pa ponoči se tudi doji. Kar se tiče priprave hrane, ji jaz večino stvari pretlačim z vilico, kakšno stvar pa tudi spasiram s paličnim mešalnikom, ampak potem vedno pridam zraven kakšno stvar, ki je samo pretlačena. Kruh sem ji tudi že dala. Se je ravno danes skoraj zadavila z njim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], običajno pa lepo trga kose. Prav tako je riževe kosmiče in občasno kakšen piškot. testetenin ji še nisem dala, ker se jih ne da dobro speštat. Bom pa v kratkem poskusila. Jutri ji bom začela dajati tudi sadje v kosu, da bo malo "grizla". Jaz jo bom šele sedaj začela navajat na hrano v kosih. Prav tako šele zdaj uvajamo mlečne izdelke (skuta, jogurt, kisla smetana), jajca še nisem uvedla.
|
|
|
|