trdozimc
|
Moko kupujem pri mlinarju - na zalogo. GSO ali gensko spremenjeni organizmi NISO enako konzervansi, pesticidi, .... In NISO nujno škodljivi oz. ti, ki so pri nas dovoljeni v prometu, niso škodljivi za ljudi. Tudi to je toliko specifična stvar, da se je ne da razpravljat na poljudnoznanstveni ravni. Osnovna živila: riž, makaroni, zelenjava, sadje, mleko in izdelki, surovo meso in surove ribe........... so redno kontrolirani na ostanke pesticidov, težkih kovin, ....... - ta kontrola, je za razliko od kontrole na škodljive mikroorganizme, precej bolj zanesljiva in pri nas tudi dosledna. Tako da ...... Vsi dodani konzervansi, ki so večinoma navedeni pod E-že kaj, morajo biti deklarirani - pri nas po zakonu - in tako torej LAHKO kontroliraš vnos konzervansov v telo. Mislim, da je ta samokontrola smiselna, pri današnjem načinu življenja, ki je že tako ali tako precej ''onesnaženo''. Najlažje pa se izvaja pač tako, da se izogneš vsej konzervirani hrani (ala paštete, namazi, omake, .....) in polpripravljeni oz. postreženi hrani. Je pa to možno - če katera ne verjame, naj gre na forum ALERGIJE in se pozanima pri mamicah, katerih dojenčki so hudi alergiki in imajo NA VIDEZ precej omejen jedilnik.
|